עוגה לשבת: שטרודל אגוזים וצימוקים

מחפשים קינוח מנחם שיעזור לכם לפנטז על חורף? אולי כדאי שתנסו את השטרודל של בני סיידא שיילך מצוין עם כוס תה ורכילויות משפחתיות של שבת

בני סיידא | 19/11/2010 5:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים

צימוקים
צימוקים צילום: SXC

350 גרם קמח תופח
200  גרם חמאה, רכה
1 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס סוכר

למלית:
2 חלבונים
1/3כוס סוכר
300 גרם אגוזי מלך, טחונים גס
150 גרם צימוקים
1 כפית קינמון
300
גרם ריבת שזיפים

להברשה: 1 ביצה טרופה
נייר אפייה לריפוד תבנית התנור


פיליפ מטראי
מוטב להכין מנה כפולה. שטרודל האגוזים של בני סיידא פיליפ מטראי
ההכנה:

1. שמים במיכל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים לבצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים, רצוי למשך לילה.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (כ-180 מעלות צלזיוס)
4. טורפים קלות את החלבונים עם הסוכר ומערבבים עם האגוזים הצימוקים והקינמון.
5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 20 על 40 סנטימטר.
6. מורחים כל עלה בשליש מכמות הריבה ובשליש ממלית האגוזים, מגלגלים לגלילה ומהדקים היטב.
7. מניחים את הגלילות בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מורחים בביצה הטרופה, ואופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
8. מצננים וחותכים לפרוסות.

המתכון מתוך "קופסת מתכונים: עוגיות", של בני סיידא (מודן הוצאה לאור)

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->