עוגה לשבת: שטרודל אגוזים וצימוקים
מחפשים קינוח מנחם שיעזור לכם לפנטז על חורף? אולי כדאי שתנסו את השטרודל של בני סיידא שיילך מצוין עם כוס תה ורכילויות משפחתיות של שבת
החומרים

צימוקים צילום: SXC
350 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה, רכה
1 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס סוכר
למלית:
2 חלבונים
1/3כוס סוכר
300 גרם אגוזי מלך, טחונים גס
150 גרם צימוקים
1 כפית קינמון
300
גרם ריבת שזיפים
להברשה: 1 ביצה טרופה
נייר אפייה לריפוד תבנית התנור

מוטב להכין מנה כפולה. שטרודל האגוזים של בני סיידא
פיליפ מטראי
ההכנה:
1. שמים במיכל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים לבצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים, רצוי למשך לילה.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (כ-180 מעלות צלזיוס)
4. טורפים קלות את החלבונים עם הסוכר ומערבבים עם האגוזים הצימוקים והקינמון.
5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 20 על 40 סנטימטר.
6. מורחים כל עלה בשליש מכמות הריבה ובשליש ממלית האגוזים, מגלגלים לגלילה ומהדקים היטב.
7. מניחים את הגלילות בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מורחים בביצה הטרופה, ואופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
8. מצננים וחותכים לפרוסות.
המתכון מתוך "קופסת מתכונים: עוגיות", של בני סיידא (מודן הוצאה לאור)