• 6.

    אין חמאה , אין אין אין (ל''ת)

    אביבית, 19/11/10 16:20


    IP: 85.64.82.22דווח על תגובה זו

  • 5.

    חלבי

    אורית, 19/11/10 15:36

    האם ניתן להמיר את השמנת למשהו פרווה

    IP: 79.179.195.23דווח על תגובה זו

    • לא מומלץ!

      הרה''ג אבנריוס שליט''א, 19/11/10 16:04

      אורית, למה את רוצה להמיר את השמנת במשהו אחר?
      השטרודל הנ''ל אמנם אינו מומלץ, אך השימוש בשמנת מועתק באופן מהימן מהרעצעפט האשכנזי לשטרודל. תתפלאי, אך אין כל פגם באכילת עוגה שבאפייתה נעשה שימוש בשמנת לאחר ארוחה בשרית. האיסור המקורי הנו ''לא תבשל גדי בחלב אמו'' ותו לא.
      ותתפלאי עוד יותר, אך האיסור המקורי אינו מגביל בישול של חלב ובשר באותו הסיר, לזה לא יהיה שום היגיון ומסקנה זו הוסקה על ידי אנשים שהוציאו את המשפט מהקשרו ואפילו לא דיברו עברית כשפת אם.
      אם תבחני את המקור, איסור זה מופיע ביחד עם רשימה של הגבלות אתיות המעודדות הפחתה בספל בעלי החיים (כמו גם יום המנוחה שניתן להם). ובהקשרו ניתן להבין משפט זה אך ורק בכך שאסור להפריד בכוח בין הילוד לאמו והנו מותר לאכילה רק לאחר שזו אינה מניקה אותו או אפילו מטפלת בו.
      לכן אנא הסירי דאגה מלבך ואכלי שטרודל למנה אחרונה בשבת, אבל לא את הקשקוש המתואר בכתבה זו אלא שטרודל יהודי כשר אמתי עם תפוחים!

      IP: 194.94.45.21 דווח על תגובה זו

      • אכילת בשר וחלב- הדף היומי- הרב עובדיה יוסף

        כל מי שיש בו ריח תורה ראוי לו להחמיר להמתין שש שעו, 20/11/10 18:43

        דעת רוב הראשונים, שיש להמתין שש שעות בין אכילת בשר לאכילת גבינה, שזהו ההפרש בין סעודה לסעודה שאמר מר עוקבא. וכן דעת הרמב''ם, שיש להמתין שש שעות, וכן פסק מרן השולחן ערוך, וגם הרמ''א כתב שכך נכון לעשות, אף על פי שיש חולקים. ואף שיש מן האשכנזים שמיקלים בפחות משש שעות, כתב מרן החיד''א, שבגלילותינו המנהג פשוט לכל אדם להמתין שש שעות. וכתב המהרש''ל (רבי שלמה לוריא מגדולי פוסקי אשכנז סמוך לזמן מרן) שאף למנהג האשכנזים, כל מי שיש בו ריח תורה ראוי לו להחמיר להמתין שש שעות. ובספר ערוך השולחן (להגאון רבי יחיאל מיכל אפשטיין לפני למעלה ממאה שנים) כתב שכיום אף מנהג רוב האשכנזים להחמיר בזה, וחלילה לשנות.

        IP: 79.182.51.248 דווח על תגובה זו

  • 4.

    מממממממממ יאמי (ל''ת)

    עמיתוש, 19/11/10 13:39


    IP: 84.228.109.150דווח על תגובה זו

  • 3.

    יש טיפים להכנת בצק? תמיד החשש הזה שהוא פשוט לא יצליח :-( (ל''ת)

    והכל הולך לפח, 19/11/10 12:44


    IP: 84.94.98.231דווח על תגובה זו

    • בצק מעולה וקל להכנה להמון דברים-אין מצב שיתפקשש

      נורית ג. הוד השרון, 20/11/10 08:03

      לוקחת כל החומרים (חמאה שעמדה חצי שעה מחוץ למקרר- אפשר מרגרינה אבל שעה מחוץ למקרר) כאמור חמאה והסוכר מערבבת ביחד מוסיפה הקמח והסוכר. הבצק יוצא רק ונעים למגע.
      ניתן להשתמש להמון מליות המוןןןןן!!
      מלית שוקולד, פרג, אגוזים, רחת לאקום קצפיות, תפוחים.
      בדרך כלל הבצק הזה הוא ללא סוכר (כי המילוי מתוק ואז הבצק נקרא בצק שק''מ (שמנת, מרגרינה, קמח)
      כדאי לאמץ הבצק0 מעולה!!
      בהצלחה!!
      נורית.

      IP: 89.139.161.249 דווח על תגובה זו

      • תודה, נורית. (ל''ת)

        גם אני הוד השרונית, 21/11/10 14:34


        IP: 84.94.98.231 דווח על תגובה זו

  • 2.

    זה כלל וכלל לא כשר!

    הרה''ג אבנריוס שליט''א, 19/11/10 12:00

    כבר מראש כשראיתי שהרעצעפט ניתן על ידי אחד ששמו סיידא או סיידאתי הבנתי שמשהו פה מוזר ואפילו לא תקין. השטרודל הוא יצירה אשכנזית אז מאיין למר סיידא או סיידאתי רעצעפט אמתי?

    אך עיון קצר ברשימת החומרים מוכיח זאת מעבר לכל ספק:
    האם שמעתם על שטרודל ללא תפוחים?
    האם מתקבל דבר שכזה על הדעת?
    שטרודל רק עם ריבה ואגוזים?

    כמה צימוקים וכמה קינמון שמר סיידא או סיידאתי לא ישים לא יהפכו את השטרודל לכשר יותר, ובשום פנים ואופן לא למאכל יהודי. שלא להזכיר שקיים ספק אם מותר בכלל להשתמש במילה שטרודל®* למאכל זה. זהו בזבוז משווע של בצק, שלא להזכיר את השימוש הפסול בצימוקים וקינמון ליצירת מצג שווא.

    * שטרודל הנו סימן רשום של העדה האשכנזית.

    IP: 194.94.45.21דווח על תגובה זו

    • כמה אידיוט/ית את/ה יכול/ה להיות??!!! (ל''ת)

      סיוון, 19/11/10 13:28


      IP: 72.186.213.122 דווח על תגובה זו

    • שכחתי לשתות כדורים היום? (ל''ת)

      טלכו, 19/11/10 13:43


      IP: 109.160.137.18 דווח על תגובה זו

    • אתה בטוח שאתה בנאדם אחד? יותר מדי בורות יש בך

      טלי, 19/01/14 16:12

      כמה שטויות אפשר לרשום. כל זה יצא מבנאדם אחד??? אם כן, אז לך לרופא. אבל מהר.

      IP: 84.108.164.89 דווח על תגובה זו

  • 1.

    האם ניתן להקפיא? (ל''ת)

    מיכל, 19/11/10 10:50


    IP: 212.150.97.238דווח על תגובה זו

    • כן, ניתן להקפיא:) (ל''ת)

      נורית ג., 20/11/10 07:56


      IP: 89.139.161.249 דווח על תגובה זו