בולעים את התולעת: המעדנים החריפים של מקסיקו
האוכל המקסיקני האמיתי אינו דומה למה שאנו רגילים לו ממסעדות מקסיקניות. הסלסה היא בעלת חריפות קטלנית, הבירה מוגשת כשתיה קלה ועם הטקילה אוכלים תולעת. מדריך קצר עם המלצות
עבור מטיילים רבים האוכל הוא אחת האטרקציות העקריות במקסיקו. גם אם בחרתם לנסות מעדנים חדשים מומלץ להתרגל בהדרגה, לאורך מספר ימים, לחריפות ולשלל הטעמים. כמו בכל הארצות המתפתחות, ההמלצה הגורפת היא להימנע משתיית מי ברז ולשתות מים מבקבוקים, ולהימנע גם משתיה עם קרח – העשוי ברב המקרים ממי ברז.

טורטייה – זהו הבסיס לכל ארוחה במקסיקו. ה"פיתות" הקטנות הללו עשויות מקמח רגיל (בצפון) או מקמח תירס (בדרום). הן מוגשות לצד מנות אחרות, כמו שאצלנו מוגש לחם או כחלק מהמנה – מגולגלות ואפוית באינצ'ילדה, מטוגנות כטאקו ועל הגריל כקסדיה.
שעועית – המקור העיקרי לפרוטאין. בדרך כלל השעועית מבושלת ראשית ולאחר מכן מטוגנת. השעועית מוגשת הן כמנה בסעודה והן כרוטב.
צ'ילי (פלפל) – ככלל, ככל שהפלפל גדול יותר – הוא חריף פחות. פלפלים גדולים מוגשים ממולאים ומטוגנים כמנה עיקרית. הקטנים, מסוג הבנרו, חריפים בצורה בלתי נסבלת כמעט.
גואקמולה – מחית של אבוקדו עם בצל, פלפל וכוסברה.
סלסה – רוטב, המופיע בדרך כלל בצבע ירוק או אדום והוא תערובת של עגבניות, בצל, פלפל חריף וכוסברה. הסלסה נמצאת כמטבל על כל
טקילה – האלכוהול הלאומי. מרבית התיירים שותים אותו כמרכיב בקוקטייל המרגריטה, בצרוף מיץ ליים. בין סוגי הטקילה ידוע בעיקר המזקל, שבכל בקבוק שלו נמצאת תולעת הנאכלת עם סיום הבקבוק (לא חובה).
בירה – בירות מקסיקניות ידועות היום בכל העולם כשבין המפורסמות נמצאות סול וקורונה. הבירה מוגשת צוננת, גם כתחליף לשתיה קרה.

במקסיקו סיטי - וילה מריה
בשכונת פולנקו האמידה נמצאת המסעדה המקסיקנית המסורתית הזו, המגישה ממיטב המטבח המקסיקני. בערב מנגנת פה תזמורת של מריאצ'י ולצליליה אפשר לאכול מנות כמו בקר ברוטב טקילה, מיקס פירות ים ברוטב אדום וקינוחים מעולים. מחיר הארוחה 20-30 דולר. טל' 52 5552030306+. מיקום: בפינת הרחובות הומרו וגלילאו.
במקסיקו סיטי - סלון לוז
בר שבו מגישים גם אוכל נקרא בספרדית קנטינה, וסלון לוז הוא מקום כזה. המקום פועל משנת 1914 ומגיש חוץ מאוכל מקסיקני גם אוכל גרמני טיפוסי ובעיקר – נקניקיות. מבחר המנות משתנה לפי העונות ובימי ד' ו-ו' יש הנחות ומבצעים. הסנגריה מומלצת במיוחד. מחיר ארוחה 10-20 דולר. מיקום: ברח' גאנטה 21 פינת Venustiano Carranza.
במרידה - אל קולון
זוהי למעשה גלידריה בה מכינים במקום את כל סוגי השרבטים בטעמי פירות, בינהם מנגו, תפוז, תמרהינדי ועוד. המקום נפתח ב-1907 ונמצא בכיכר בעיר, בפינת הרחובות 61 ו-62.
בפלנקה - לס טינחאס
למסעדה זו שני סניפים הנמצאים זה מול זה. האוכל הוא מקסיקני טיפוסי והמנות גדולות – ויכולות להספיק גם לשני סועדים. המנות המומלצות הן עוף ברוטב עגבניות/בצל/זיתים ושרימפס ברוטב. מחיר ארוחה כ-10 דולר. בפינת הרחובות 20 בנובמבר ואבסולו.

הכותבת היא מדריכת טיולים ומנהלת מחלקת אמריקה בחברת אקו טיולי שטח