לא נמרחת: העגבניה החדשה והמאופקת מקבלת פסטיבל
האדמוניה, העגבניה החדשה, עולה מהולנד, לא מגירה נוזלים או מתפוצצת ועושה מיץ. יש לה טעם מרוכז כמו של עגבנית תמר והיא נשמרת כ-3 שבועות. עכשיו היא יוצאת מהחממה שלה בנגב המערבי ומקבלת פסטיבל בת"א. שני מתכונים בריאים
בישראל מגדל את האדמוניה החקלאי רמי טרבלסי ממושב תקומה שבנגב המערבי. במלון שרתון בתל אביב מרימים פסטיבל לכבוד עגבניית האדמוניה בסוף החודש, ה 17-28 במסעדות המלון. בלובי יוגש תפריט חלבי שמתבסס על העגבניה החדשה ובמסעדת השף המטופחת של המלון Olive Leaf – יוגש תפריט שבנה שף המסעדה צ'רלי פדידה סביב העולה האדומה. שני מתכונים מתוך הפסטיבל.

חומרים ל-4 מנות:
4 עגבניות אדמוניות חתוכות לפרוסות דקות
2 זוקיני חתוכים לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ
4 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
1/4 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
8 כפות שמן זית לצליית הזוקיני
4 כפות שמן זית לתיבול הקרפצ'יו
1 כפית זעתר
4 כפות מיץ לימון סחוט
200 גרם גבינת פטה מגוררת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- פורסים את האדמוניות לפרוסות דקות ומסדרים בצורת ספירלה על גבי צלחת הגשה. את הזוקיני החתוך מניחים על מגש אפייה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות או
- מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים לקערה. מוסיפים בצל סגול, עלי נענע, מיץ לימון, שמן זית ושאר התבלינים.
- מערבבים ומניחים במרכז הצלחת, מוסיפים גבינת פטה מגוררת ומגישים.

חומרים ל-4 מנות:
600 גרם פילה מוסר מחולק ל-4 מנות של 150 גרם כל מנה.
20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות ולאחר מכן מקוררים במי קרח.
4 כפות שמן זית לטיגון הדג.
1/2 שן שום קצוצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
חומרים לסלסת האדמוניות:
4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ
1 כפית גרגרי חרדל יבשים
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
1 לימון סחוט
8 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן הכנת הדג:
מחממים מחבת עבה, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות. הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל-2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.
הכנת האספרגוסים:
מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את השום ומטגנים ל 10 שניות, מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
אופן הכנת סלסת אדמוניות:
מערבבים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון שמן זית.
מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מיד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.
(הרוטב מתאים לבשרים, לבעלי כנף שהוכנו על גריל או צרובים במחבת).
מתכונים של השף צ'רלי פדידה ממסעדת "אוליב ליף" במלון שרתון.