מי גדול? איציק הגדול: בשארה חינאווי והשף מיכאל כץ ממליצים על מסעדות
בשארה חינאווי מספר לאיזו מסעדה הוא הכי אוהב ללכת כשהוא רוצה לאכול בשר טוב והשף מיכאל כץ, איש של גורמה, מסגיר איפה מוצאים ביסק סרטנים משובח. המלצות של מבינים
אוטוריטת בשרים, יועץ קולינרי ושותף ברשת מעדניות הבשרים "חינאווי" והיועץ הקולינרי של המסעדה "חינאווי-תרבות של בשר" בראשל"צ.

בשארה חינאווי אוכל המבורגר צילום: בועז לביא
מסעדה שאני מפרגן לה: שיפודי איציק הגדול, רזיאל 3 יפו, 03-5181802.
"אני אוהב את המסעדה הזאת כי הכל טוב שם. בתור דור שלישי לקצבים אני יכול להגיד שמנות הבשר של איציק הגדול עשויות מנתחי בשר מעולים. האווירה במקום שלו היא ליגה והיחס והשירות גורמים לך להרגיש כמו מלך".
מילה על הבעלים: "איציק לוזון הוא הבן אדם הכי מקסים שהכרתי. הכי מפרגן והכי הכל.
אולי גם בזכות זה כל הזמן מפוצץ אצלו. אין לי מה להגיד על הקהל כי אני לא מסתכל מסביב כשאני מגיע. אני אוכל והולך".
מנה אהובה: "האמת היא שהכל טעים שם אבל המנה שאני הכי אוהב בתפריט היא צלעות הטלה. באופן כללי אני מאוד אוהב צלעות, ושם מכינים אותן פשוט מעולה".
מיכאל כץ.
השף האחראי על קבוצת המסעדות הירושלמית: מסעדת "אדום", מסעדת "לבן" בסינמטק וביסטרו "קולוני".
מסעדה שאני מפרגן לה: רוקח 73, ברחוב רוקח 73, תל אביב. 03-7448844.
"אני אוהב את 'רוקח 73' כי התפריט שלה עשיר ובנוי נכון. יש בו שילוב של חומרי גלם מעולים עם מנות שעושיות בטכניקות של בעלי מקצוע מיומנים. לטעמים אני מאד מתחבר באופן אישי ואני אוהב גם לראות את העבודה המדויקת שלהם על כל צלחת.
המסעדה לא גדולה מדי ולא קטנה מדי. אין בה הרבה רעש, המוזיקה לא חזקה ולא מפריעה לשוחח וגם הצוות פשוט מקסים. הקהל סולידי, נעים ולא צעיר מדי. מרגישים שמי שמגיע למקום הזה מעריך אוכל טוב. יצא לי לפגוש במסעדה הזאת כמה מהאנשים היותר מרתקים שיש בארץ".
מילה על הבעלים: "לאייל לביא יש הבנה וידע מעמיקים. הוא איש שמאוד נעים להיות במחיצתו. הוא אדם מפרגן וכיף לפרגן לו. כן ירבו קולגות כמוהו".
מנה אהובה: "הביסק סרטנים של אייל. בזכות הצבע, המרקם, הארומה והניחוח של המנה הזאת. הכל פשוט מושלם".

שף מיכאל כץ. ''יצא לי לפגוש במסעדת רוקח 73 כמה מהאנשים היותר מרתקים שיש בארץ''
צילום: יח''צ