כבוד של קונדיטורים: מתכון לפאי שוקולד פאדג'

נסו להכין פאי שוקולד ותזכו מייד בכבוד של קונדיטורים מנוסים. נכון, זה דורש פעמיים הכנסה והוצאה מהתנור, אבל לא יותר מזה. וגם: איך מכינים גלידה תוך 20 דקות בעזרת מלח

מלי זיידמן | 27/8/2010 9:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לשבת << קאפקייקס

הקאפקייקס עשו עלייה ונראה כי הטרנד פושה בכל מקום. האמת היא שמעולם לא השתגענו על הטעם, אבל ילדים - יש להם רצונות משלהם. רק תראו להם קאפקייקס וכבשתם את עולמם. חברתי ל‘ ערכה יום הולדת לבתה בת ה-4 והלכנו ל-Viola’s Cupcakes  שברחוב דיזנגוף כדי לבחור בקפידה כמה קאפקייקס קטנות ומעוצבות שיפארו את השולחן הוורדרד שהאם האוהבת התכוונה לעצב עבורה. המקום קטנטן אבל התפתינו וישבנו לקפה הפוך

וקאפקייקס אוכמניות מדהימות, ונהנינו מאוד. בבית, יום למחרת, נהנינו מהן כבר פחות ונראה כי הכי כדאי לאכול אותן מיד ובמקום, וגם לא לקחת אותן הביתה בנסיעה, בשל הפחד שהקאפקייקס יתרסקו לתוך עצמן. הילדים התלהבו מאוד, בעיקר מזו שנקראת "אליעזר והגזר,“ שמורכבת מעוגת גזר בציפוי קרם גבינה ועליו גזר קטנטן מבצק סוכר. אנחנו התלהבנו מכך שהם אכלו גזר וגבינה וחיסלו את המגש. מזל טוב.

מחירים: 15-8 שקל ליחידה, להשיג ב-Viola’s Cupcakes דיזנגוף 154 תל אביב, טל‘ 03-5735574

צילום: יח''צ
קאפקייקס. טרנד פושה צילום: יח''צ
ללקלק << אנדריי

אנדריי היא גלידרייה ותיקה ביפו. עוד בימי נעורינו היינו נוהגים לחתום שם את הלילה אחרי ביקור מלא ניחוחות באבולעפיה. ככה זה כשאתה צעיר ולא יודע להבדיל בין פחמימות לחלבונים. עכשיו מציעים שם כמה טעמים חדשים שחשוב לנו (חובה עיתונאית גדולה במעלה) שתדעו עליהם. הראשון הוא קינדר בואנו, השני - תמר פקאן והשלישי - שקדים מסוכרים. כל הגלידות מבוססות על שמנת 42 אחוז שומן והן טובות ועשירות כנדרש. אנחנו מאמינים שעדיף כדור גלידה איכותי אחד מאשר ארבעה כדורי גלידה דיאט שנתקעים בגרון. ולידע כללי: בכדור גלידה אחד יש 160 קלוריות, וזה בכלל לא נורא. בקיצור, תתקעו בכיף.

מחירים: כדור אחד 9 - שקלים, מארז של קילו - 54 שקל, להשיג בשלושת הסניפים: יפת  138 יפו; בן גוריון  2 רמת גן; סחרוב  8 ראשון לציון.

להכין << כדור גלידה

הנה מתנה נהדרת לאוהבי הגלידה והגאדג‘טים. אל הכדור הזה מכניסים קוביות קרח וחצי כוס מלח גס, שמנת מתוקה, חלב ושאר מרכיבים ככל העולה על רוחכם ומתחילים להתמסר. אחרי 20 דקות תהיה לכם גלידה. מלוחה? לא, המלח רק עוזר בתהליך הקירור ולא חודר למכל המתכת שבו הנחתם את המרכיבים של הגלידה שלכם. והמחיר? 198 שקל לכדור הקטן (להכנת 1/2 קילו גלידה) ו-320 שקל לגדול (קילו).

להשיג באתר www.cadurglida.com

צילום: יח''צ
כדור גלידה. המלח רק בשביל הקירור צילום: יח''צ
הכי מוצדק >> לינדט

לינדט, השוקולד היחיד שממנו המדור מוכן לשמוע גם על שוקולד חלב, יצא בסדרה חדשה של טבלאות בטעמי חלב, חלב עם אגוזים וחלב עם צימוקים, אגוזים ושקדים. בטבלאות של לינדט תרגישו באיכותם של האגוזים (בונדוקים) ובכמויות הנדיבות שלהם, כך ששוקולד האגוזים מרגיש יותר כמו חטיף אגוזים שיש בו שוקולד. השוקולד כמו תמיד משובח ביותר והמחיר מצדיק את המטרה. 

צילום: מוטי פישביין
לינדט. הרבה אגוזים צילום: מוטי פישביין
מתכון << פאי שוקולד פאדג‘

נדמה שפאי שוקולד מרשים יותר מעוגת שוקולד רגילה ומקנה לכם מיד כבוד של קונדיטורים מנוסים. משהו בשילוב של הקלתית היפה וממרח השוקולד שחבוי בה הופך אותה לכוכבת של כל מסיבה ולסלבריטאית בכל אירוח. אבל זה לא בהכרח קשה יותר מלאפות עוגה רגילה. נכון, זה דורש פעמיים הכנסה והוצאה מהתנור וגם הבצק מצריך קירור במשך לילה, אבל לא יותר מזה. נסו פעם אחת ותיווכחו שהמחמאות שוות את העבודה. השפית סבינה ולדמן ממסעדת רוטשילדס קיטשן תרמה לנו את המתכון שלה לפאי שוקולד פאדג.‘ הגישו אותו עם תלולית קצפת לא מאוד מתוקה, והפכו את החום הזה לקצת יותר נסבל. בתיאבון.


המצרכים:
לקלתית:

2 כוסות קמח
 1 כוס אבקת סוכר
 קורט מלח
 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
 1 חלמון

למילוי:

2 ביצים
 2 חלבונים
 2 כפות סוכר
 300 גר' שוקולד מריר איכותי 70% מוצקי קקאו
 150 גר' חמאה
קורט מלח
 2 כפות קקאו

לציפוי:

200 גר' שוקולד מריר
 100 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
הקלתית:

1. במעבד מזון טוחנים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח.

2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה, 3-2 בכל פעם, ואחריהן את החלמון עד קבלת תערובת פירורים.

3. מוציאים למשטח עבודה ולשים דקה עד קבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה או לשעתיים.

4. מוציאים כשעה לפחות לפני הרידוד כדי להגיע לטמפרטורת החדר. מרדדים לעובי של 1 ס"מ ומרפדים תבנית פאי נשלפת בקוטר 24 ס"מ.

5. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

6. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את הקלתית בנייר פרגמנט ושופכים פנימה גרגירי חומוס או שעועית יבשה כדי ליצור משקולת.

7.  מעבירים לתנור ל-15 דקות.

8. מוציאים מהתנור ונפטרים מהמשקולת. מחזירים לתנור להשלמת האפייה ל-15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.

המילוי:

1. מקציפים במיקסר את הביצים עם החלבונים והסוכר במשך 5 דקות, עד הכפלת הנפח.

2. ממסים במיקרו את השוקולד עם החמאה והמלח במשך 3 דקות. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים.

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מקפלים את קצף הביצים עם השוקולד בהדרגה, שליש בכל פעם, עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים מיד לתוך הקלתית ומכניסים לתנור. אופים במשך 5 דקות עד שנוצר קרום. מנמיכים את התנור ל-180 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות. מוציאים ומקררים כשעה במקרר.

הציפוי:

ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת. מערבבים היטב ומזליפים על הפאי.

צילום: בועז לביא
פאי שוקולד. נראה מתוחכם צילום: בועז לביא
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->