גורמה טוטאל: ההזדמנות לאכול טוב ובזול במסעדות הכי טובות

בשבוע הגורמה שמתחיל ביום ראשון הקרוב יציעו מסעדות בכל הארץ דיל של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, ב-79 שקלים ויש גם שני מתכונים למנות קלמרי, שפותחות את התאבון

nrg מעריב | 19/8/2010 13:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שבוע הגורמה ה-14 שמצויין ברחבי הארץ פעמיים בשנה כבר שבע שנים, הוא דרך מצויינת ליהנות מארוחה מלאה במסעדות טובות, במחיר לא מצוי של  79 שקלים לסועד, למנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

האינטרס של המסעדות הוא כמובן להיחשף לקהל גדול יותר שאולי יתמכר וירצה לחזור גם כשהמחירים יחזרו להיות אלה השגורים בתפריט. לשם כך מכינים השפים במאה המסעדות המשתתפות בשבוע הגורמה תפריטים מיוחדים ומנות חדשות כדי לא לפספס את ההזדמנות להותיר רושם מצוין.

את האירוע מארגנים  "מעריב" ואתר המסעדות  rest.co.ilוהוא יתקיים בין ה- 22 עד ל-31  באוגוסט. בין המסעדות המשתתפות: רוטשילדס קיטשן, חדר אוכל, קיוטו, סושי סמבה, UNO, ג'ויה, תיאודור, עד העצם, OM, שמיל במעבדה, חוות התבלינים בגלבוע, AQUARIA, תמרה, ocean, פרידה קאלו, איטלקיה בתחנה, White Hall, סרגוס ועוד.

בשל העונה החמה בה מתקיים שבוע הגורמה ובשל החיבה שלנו לקלמרי - חומר גלם לא יקר, טעים להפליא, פופולארי ויפה לבריאות, נפרסם השבוע מתכונים עם קלמרי, שיופיעו בתפריטי המסעדות בשבוע הגורמה וטובים גם להכנה בייתית. נפתח עם השפית סבינה ולדמן ממסעדת "רוטשילדס קיטשן" התל אביבית ועם שף מסעדת ג'ויה האיטלקית.
צילום: דרור כץ
למה בים? כי לשבוע הגורמה הזה קוראים ''ים של גורמה. פשוט. בצילום: טל אבואב, שף מסעדת ''Ocean'', ניצן רז, שף מסעדת ''UNO'' ו''סושיסמבה'', קלוד בן איטח שף מסעדת ''חוות התבלינים בגלבוע'', ניר כרמלי שף מסעדת ''סרגוס'' סבינה ולדמן שפית מסעדת ''רוטשילדס קיטשן'' ובנצי כיסאר, שף מסעדת ''תמרה''. צילום: דרור כץ
סלט קלמרי בלימונים כבושים, גרגרי חומוס, תפוחי אדמה וכמון

רכיבים:
200 גרם קלמרי טרי, נקי וחתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ.
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות.
1/2 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים ללילה.
1/2 כוס תערובת עלים מופרדים – כוסברה, נענע, פטרוזיליה.

לרוטב:
4 כפות לימונים כבושים קצוצים דק.
2 שן שום כתושה.
1 כפית צ'ילי ירוק קצוץ דק.
רבע כפית סוכר.
רבע כפית כמון טחון.
1 כפית זרעי כוסברה כתושים.
1 כפית זרעי כמון כתושים.
קורט פפריקה מתוקה.
מלח גס.
מיץ מלימון אחד.
חצי כוס שמן זית.

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים במקרר.
מסננים את גרגרי החומוס, מעבירים לסיר עם 3 כוסות מים וחצי כפית אבקת סודה לשתייה ומבשלים במשך שעה.
לאחר שעה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומים במידת הצורך, מבשלים במשך כחצי שעה, עד שהגרגרים ותפוחי האדמה רכים

ומסננים.
מרתיחים סיר עם הרבה מים, חולטים את הקלמרי במים הרותחים במשך 2 דקות ומסננים מיד.
מעבירים לקערה ומערבבים עם הרוטב, החומוס ותפוחי האדמה.
מצננים במשך 15 דקות, מערבבים עם העלים המופרדים, במידת הצורך מתקנים תיבול ומגישים מיד.

מתכון של מסעדת רוטשילדס קיטשן בתל אביב.

צילום: יהונתן שאול
סלט קלמרי מבטיח של סבינה ולדמן צילום: יהונתן שאול
סלט שעועית וקלמרי חם, על עגבניות טריות ושמן זית

חומרים:

3 יחידות של  קלמרי טרי - חשוב להשתמש בקלמרי טרי ולא קפוא.
1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת
1 בצל שאלוט פרוס
4 עגבניות שרי תמר חתוכות
2 עגבניות
1 כפית כוסברה קצוצה
מיץ לימון מלימון אחד
שמן זית כתית מעולה
זרעי כוסברה
 

אליאב גולדנברג, שף מסעדת ג'ויה
אליאב גולדנברג, שף מסעדת ג'ויה צילום: יהונתן שאול


ההכנה:

מחממים מחבת ללא שמן במשך 5 דקות וצורבים את הקלמרי דקה מכל צד.

מגרדים בפומפייה את העגבניות עד לקבלת רסק ומתבלים במלח פלפל.

מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ומוסיפים שמן זית ולימון.

חותכים את הקלמרי לטבעות דקות ומוסיפים לסלט.



אופן ההגשה:

מניחים בצלחת הגשה את העגבניות המגורדות.

מסדרים את סלט הקלמרי על העגבניות, מזליפים שמן זית מעל ומתבלים במלח פלפל.

מתכון של שף מסעדת ג'ויה.

צילום: יהונתן שאול
המתכון הים תיכוני של ג'ויה האיטלקית צילום: יהונתן שאול
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->