פה גדול: 2 ספרי בישול חדשים

מה ישכנע את הזאטוטים לאכול דגים? ומה מומלץ לאכול לצד הקפה של הבוקר? שני ספרי בישול חדשים מנסים להציע פתרונות. האחד מצליח, האחר - הרבה פחות

אלון צרפתי | 25/7/2010 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מיד אחרי שיגיש טירקל את מסקנות ועדת החקירה שלו בנושא המשט הטורקי, הוא מתבקש לטפל בספר הקפה (הטורקי, בין השאר) שיצא לאחרונה לאור. "קפה ועוד" הוא עוד אחד מספרי הקפה שמציפים את חנויות הספרים ובתי הקפה - רובם, כמו זה, מאולצים, עלק מחדשים, ובעיקר מיותרים. זה, "קפה ועוד", עלה על כולנה. קצת מפתיע שדווקא העיתונאית המוערכת אלינוער רבין (לשעבר כותבת מדור האוכל בסגנון)  שותפה למיזם כזה. מן הסתם (ואולי לא) נענתה לחיזוריו הקולינריים של אילן שנהב, מייסד רשת בתי הקפה  אילנ'ס, שחתום אתה על הספר. אולי אף אחד מהם לא אשם. על כל פנים, התוצאה היא ספר מביך בכל קנה מידה - עיתונאי, קולינרי, עיצובי - ומומלץ לשניהם להשמיט פרט זה מקורות חייהם העשירים.

המחדל הולם בקוראים כבר בפתיחה: בכריכה, בפינה, תמונה של חצאי בראוניז, ולידם כוס עם אלמנט גרפי שהובא מהאייטיז: ברק. יש דברים שצריך לראות בעיניים כדי להבין, ואולם נסתפק בקביעה כי משחקי העיצוב המיותרים הופכים את כוס הקפה לכוס קולה מבעבעת שקש תקוע בה. גם שם הספר מטעה. מה הייתם למדים על התוכן מהשם "קפה ועוד"? הנה כמה רעיונות שחלפו בראשי למקרא השם: מה אפשר לייצר מפולי קפה מלבד קפה; טיפים להכנת קפה משובח בבית; הסברים מנומקים על תרבות הקפה, ההבדלים ביניהם ומנהגי השתייה בתרבויות שונות; ואולי גם מתכונים משובבי נפש על בסיס קפה, אבל לא - הספר כולו הוא ספר מתכוני קינוחים שאפשר לאכול לצד הקפה.

כך למשל טארט במילוי פירות מיובשים ואגוזים הוא מתכון מנצח, אבל מה הקשר בינו ובין קפה? ומה הקשר בין המתכון הנהדר של אצבעות בצק פריך במילוי שקדים בניחוח הדרים? מה, שאפשר לאכול אותם לצד הקפה? תודה, אבל יש לנו הרגשה שכל דבר מאפה אפשר לאכול לצד הקפה בבוקר.
המתכונים קלים להכנה, מדויקים, ועושה רושם שגם טעימים מאוד - בזכות התצלומים המרהיבים (יואל מזרחי), פחות בגלל העיצוב המיושן, אבל מעריצי הקפה יתאכזבו: אין שום קשר בין שם הספר לתכולתו המחיר: 108 שקלים.
צילום: יואל מזרחי
מאפינס מנגו. הולך טוב עם קפה. מתוך הספר ''קפה ועוד''. צילום: יואל מזרחי
הנה אווירון

"מטבח בריא לילדים", להבדיל מ"קפה ועוד", הוא ספר ששמו ברור, והוא מכוון מטרה. גם לשי-לי ליפא, מחברת הספר, יש שורשים בסגנון: היא זו שכותבת היום את המדור הפופולרי. כאם לשני ילדים קטנים, גם היא מצאה את עצמה עמלה על הכנת אוכל בריא ומזין, שהילדים פשוט לא אוהבים. אלא שלהבדיל ממרבית ההורים המתוסכלים, היא לא נכנעה, ולא הכינה להם שניצל עם צ'יפס ארבע פעמים בשבוע, ואם הם סיימו את הצלחת היא לא נתנה להם חצי חפיסת שוקולד כקינוח, אלא מצאה פתרונות קסם - אולי אפילו "תרגילים" - ששכנעו את הקטנים לחסל צלחות שלמות של אוכל בריא. התוצאה: חמישים מתכונים קלים

להכנה, מזינים, בריאים, ובעיקר קורצים לזאטוטים.

ניסינו בבית, ואהבנו את המתכונים לשיפודי דג ועגבניות שרי ברוטב מתקתק (פעם ראשונה שהילדים אוכלים דג), פסטה בולונז עם מרכיב סודי (מיץ חמוציות, הנה הרסנו לכם את הסוד), פנקייק ריקוטה וסילאן (או-קי, הוספנו קצת מייפל), מאפינס גזר (שהאורחים המבוגרים חיסלו כמעט הכול), עוגיות גרנולה שוקולד (שלקחנו גם בשקית לעבודה) וחביתת כוח (בצירוף סיפור על פופאי. תצח קו-תצחקו, זה עובד).

התצלומים יפהפיים ומרשימים, ההגשה צבעונית ומזמינה, וכאמור המתכונים פשוט נפלאים. ספר חובה לכל הורה (89 שקלים ).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->