ערב תוסס: ארוחה מבעבעת לחג האהבה

את השם הנכסף "שמפניה" נושאים רק יינות מבעבעים משמפן שבצרפת. אבל לא צריך להיות קטנוניים: גם קאווה ספרדית תעשה את העבודה. הנה ארוחה שלמה שמתבססת על יין מבעבע

שי-לי ליפא | 26/7/2010 15:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כמעט כל משקה אלכוהולי תוסס זוכה בארץ לשם "שמפניה". מן הסתם, לא מדובר בדבר האמיתי, כי את השם הנכסף מקבלים רק יינות מבעבעים ממחוז שמפן שבצרפת, שעמדו בתנאים המחמירים של הגוף המפקח על ייצור השמפניה. אבל לא צריך להיות קטנוניים וגם אין צורך לבזבז מאות שקלים על בקבוק מקורי, אפשר להסתפק בקאווה ספרדית או פרוסקו איטלקי תוססים, שמרוממים את המורל לא פחות וטעמם מצוין. לכבוד ט"ו באב, הנה ארוחה שלמה על טהרת היין המבעבע, טעימה ממש כמו שהיא תוססת.
צילום: דניה ויינר
מרוממים את המורל. יינות מבעבעים צילום: דניה ויינר
קיר רויאל

אותו משקה אלגנטי שמוגש בתחילת הערב הוא בגדר חובה בארוחה זוגית רומנטית.

החומרים לשתי מנות:

4 כפיות ליקר קסיס
1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) קאווה או פרוסקו קר

ההכנה:

1. יוצקים שתי כפיות ליקר קסיס לכל כוס.


2. יוצקים מעל יין, מערבבים ומגישים מיד.

סלט לבבות חסה ותאנים בוויניגרט שמפניה

חסה ערבית חצויה משמשת מצע נפלא וגם אכיל, כשלתוכה מחלחל רוטב ויניגרט נפלא על בסיס יין מבעבע, אלא מה.

החומרים לשתי מנות:

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
1 חסה ערבית טרייה מאוד
4 תאנים פרוסות לקוביות בגודל 1 ו-1/2 ס "מ

לוויניגרט:

1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות קאווה או פרוסקו
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
1 כפית גדושה דבש מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. קולים את השקדים במחבת טפלון יבשה כדקה עד להזהבה קלה.

2. מסירים מהחסה את העלים הירוקים הכהים, כך שנשארת רק הליבה הירוקה הבהירה וחוצים לאורך. שוטפים ומייבשים היטב.

3. מערבבים את חומרי הוויניגרט בצנצנת עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מניחים כל מחצית חסה בצלחת כשצידה החתוך כלפי מעלה, מפזרים מעל קוביות תאנים ופרוסות שקדים קלויים, יוצקים רוטב ומגישים.

פסטה ברוטב פטריות, שמפניה ושמנת

מדובר באחד המתכונים הכי מושחתים, אבל גם הכי טעימים שיש. תענוג.

החומרים לשתי מנות:

250 גרם (חצי חבילה) פסטה איכותית

לרוטב:

25 גרם חמאה
1 סלסילת פטריות פורטבלו חתוכות בעובי 1/2 ס "מ
1/3 כוס קאווה או פרוסקו
1/2 כוס (120 מ "ל) שמנת מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
שבבי פרמזן

ההכנה:

1. ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, מפזרים פטריות בשכבה אחת ומטגנים שתיים-שלוש דקות מכל צד עד להזהבה.

2. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ומצמצמים כשתי דקות. מוסיפים שמנת מתוקה, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה.

3. מבשלים שלוש-ארבע דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אלדנטה. מסננים ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב. מערבבים ומבשלים כדקה למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מפזרים שבבי פרמזן ומגישים.

ג'לי שמפניה ופטל

שהמראה התמים לא יטעה אתכם: מדובר בקינוח חזק, משום שיין במצב מוצק, בניגוד למשקה הנוזלי, בא במגע צמוד יותר עם בלוטות הטעם שעל הלשון. טעים וקטלני.

החומרים לשתי מנות:

1 כוס (240 מ"ל) קאווה או פרוסקו
1 כפית (4 גרם) אבקת ג'לטין
2 כפות גדושות סוכר
1/4 כוס פטל אדום טרי

ההכנה:

1. יוצקים חצי כוס יין לקערה, מפזרים מעל אבקת ג'לטין ומשהים לעשר דקות.
2. יוצקים את שאר היין לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומסירים מהלהבה.
3. יוצקים את היין המורתח על תערובת הג'לטין ומערבבים עד לקבלת נוזל צלול.
4. יוצקים לכוסות, מפזרים פטל בכל כוס, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשש שעות לפחות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->