עוגיות לשבת: שלושה מתכונים נימוחים

עוגיות מבצק ללא סוכר שאפשר למלא בממרח לפי החשק, עוגיות ריבה קלאסיות ויפות תואר שימיסו ילדים או סתם סנטימנטלים ועוגיות פריכות עם אגוז. 3 מתכונים קלילים

nrg מעריב | 10/7/2010 16:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגיות פריכות לקפה

מתכוני עוגיות של אשפית המטבח מגי עם הניק ניים MAGIG מפורום המתכונים של תפוז. העוגיות הבאות הן נימוחות במיוחד בזכות הקורנפלור שהופך אותן לרכות יותר.

מגיג אגב, מקנחת כל מתכון שלה עם ציטוט יפה של גרהם גרין: "הטוב בריחות הוא ריח הלחם, הטוב בטעמים הוא טעם המלח והטובה באהבות היא זו של הילדים".

חומרים:
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
150 גר' קמח
150 גר' קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
100 גר' אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצאי אגוז מלך לעיטור

הכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים חמאה, אבקת סוכר + סוכר וניל ומעבדים כמה דקות לקבלת תערובת חמאה חלקה.
מוסיפים בהדרגה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה ומעבדים עד שהחומרים יתאחדו.
את הבצק שנוצר מכניסים למקרר לכחצי שעה.
מחממים תנור

לחום בינוני של 175 מעלות.
יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק מה זה מזה (העוגיות מתרחבות מעט). על כל כדור מניחים בלחיצה קלה חצי אגוז.
אופים כ-12 דקות ומוציאים לצינון.

צילום: מגי
עוגיות של מגיג. מי לא יאהב אתכם אם תביאו לו קופסה של עוגיות טריות כאלה צילום: מגי
עוגיות מבצק ללא סוכר

חומרים:
150 גר' חמאה רכה
1/2 כוס שמן צמחי
1 כוס מיץ תפוזים
2 שקיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל (אפשר בלי לסוכרתיים) או כפית תמצית וניל
כ-750 גר' קמח.
ממרח כלשהו: ריבה, שוקולד נוטלה, שוקולד חרובים, ממרח תמרים וכו'.


הכנה:
בקערה גדולה לשים את כל החומרים למעט הקמח.
את הקמח מוסיפים בהדרגה תוך עיבוד הבצק.
בדרך כלל יש צורך בכ-750 גר' קמח, לפעמים יש צורך במעט יותר (לא הרבה יותר). הבצק צריך להיות לא דביק כלל.
חותכים כרבע מכמות הבצק, מרדדים למלבן על משטח מקומח קלות וחותכים שוליים לא ישרים.
מורחים ממרח שאוהבים ומגלגלים לגלילה.
פורסים בסכין חדה לחתוך פרוסות ברוחב של כ-1 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לא כמו שושנה כשפני החתך למעלה, אלא כמו שמניחים גלילה.
מחממים תנור לחום בינוני של  180 מעלות ואופים כ-20 דקות.

צילום: מגי
עוגיות סנדוויץ ' של מגיג מפורום מתכונים ב''תפוז'' צילום: מגי
עוגיות סנדויץ' יפות תואר

קלאסיקה - שתי עוגיות עם ריבה באמצע שגם מבצבצת מהעוגיה העליונה. מתכון שמרגש ילדים.

חומרים לבצק פריך מתוק:
1/2 כוס סוכר.
200 גר' חמאה קרה
2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גר')
1 ביצה
קורט מלח

הכנה: 
במעבד מזון שמים סוכר, חמאה וקמח ומעבדים בפולסים עד שמקבלים תערובת פירורית (כמו קוסקוס), מוסיפים ביצה ומלח ומעבדים עוד מעט.
אוספים את הבצק ומאחדים אותו, עוטפים בניילון נצמד, משטחים ומכניסים למקרר לשעה.

מרדדים על משטח מקומח קלות וקורצים צורות עם תבניות קטנות.
את מחצית הכמות משאירים לפי הצורה הראשונית ובמחצית הכמות השניה קורצים גם חור קטן באמצע (בעזרת פקק של משהו, נניח).
אופים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-15-20 דקות עד שיזהיבו קלות.
על העוגיות עם החור לפזר אבקת סוכר.
על העוגיות ללא החור למרוח ריבה.
בונים את הסנדויץ': עוגיה עם ריבה ועליה עוגיה עם חור ואבקת סוכר.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים