עוגיות מזל: ארבעה מתכונים לעוגיות מרוקאיות
רק סיימתם לאכול מצות, וכבר צריך להכין את המתוקים למימונה. ארבעה מתכונים פשוטים לעוגיות טעימות שיתאימו לאירוע חגיגי עמוס בבני משפחה וגם לסתם יום של חול. תרבחו ותסעדו

החומרים ל-50 יחידות:
החומרים לצמדים:
8 חלמונים
1 ו-1/2 כוסות סוכר
2 כוסות שבבי קוקוס
החומרים למילוי:
3 חלבונים מביצים גדולות
קורט מלח
1 ו-1/4 כוסות סוכר
סוכריות לקישוט עוגות
ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף סמיך ותפוח.
2. מוסיפים את שתי כוסות הקוקוס ובוחשים היטב. מניחים בצד למשך 20 דקות.
3. מגלגלים כדורים קטנים בין כפות ידיים משומנות מעט, משטחים אותם ומניחים על גבי תבנית משומנת או על גבי נייר אפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כשמונה דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות , וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות , עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.
5. לאחר צינון עוברים
6. לוקחים צמד עוגיות קוקוס, ובעזרת כף שמים על אחת מהן קצף בנדיבות. מצמידים את העוגייה השנייה ולוחצים קלות כדי שהקצף יגלוש לצדדים. מפזרים מעל סוכריות לקישוט.

החומרים ל-45 יחידות:
200 גרם שקדים טחונים
1 כוס קמח
100 גרם מרגרינה לאפייה (1/2 חפיסה)
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 שקית וניל
45 דובדבנים (ה"הפתעה")
45 מנז'טים, מס' 2 או 3
לקישוט:
200 גרם שוקולד לאפייה, מומס
100 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים
ההכנה:
1. משרים את השקדים במים רותחים למשך שעה, מסירים את הקליפה בלחיצה קלה ומייבשים היטב על ידי פיזורם על מגבת או סדין למשך כיומיים.
2. טוחנים את השקדים ושמים בקערה יחד עם הקמח, המרגרינה (רכה מעט), הסוכר, הביצה וסוכר הווניל. מערבבים ולשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מניחים בצד למשך 20 דקות.
3. צרים מהבצק כדורים קטנים, דוחפים לתוך הכדור דובדבן ומגלגלים (כך שלא יראו אותו). שמים את העוגיות בתוך המנז' טים המונחים בתבנית גדולה.
4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-15 דקות , עד לקבלת צבע זהוב. מצננים.
5. טובלים את פני העוגייה בשוקולד שהומס ומפזרים מעט פירורי פיסטוק מעל. מצננים ומגישים או מאחסנים.

החומרים ל-40 פרוסות:
1 חבילת תמרים מעוכים (500 גרם)
150 גרם פיסטוקים קלופים וקלויים
150 גרם אגוזי לוז, קלופים קלויים ונקיים מהקליפה הדקה
100 גרם שומשום קלוי
ההכנה:
1. מנקים את התמרים המעוכים מהסיבים החוטיים.
2. קולים את הפיסטוקים ואגוזי הלוז בתנור בחום נמוך יחסית (מאה מעלות) למשך כשעה, עד לקבלת צבע זהוב. מצננים.
3. שמים בקערה את התמרים, הפיסטוקים ואגוזי הלוז, ומערבבים היטב. מחלקים לשני כדורים.
4. מפזרים את השומשום הקלוי (הקלייה נעשית במחבת טפלון על אש נמוכה מאוד במשך כדקה אחת בלבד תוך ערבוב מתמיד) על נייר אפייה, מגלגלים את הכדורים בזה אחר זה על גבי השומשום, כך שנוצר מראה של נקניק דק יחסית, ובו בזמן הדפנות מקבלות את ציפוי השומשום.
5. מניחים במקפיא למשך הלילה.
6. כ-15 דקות לפני הפריסה מוציאים ופורסים פרוסות בעובי של כשני ס"מ, על קרש חיתוך.

החומרים ל-100 יחידות:
150 גרם שומשום קלוי
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס שמן
200 גרם מרגרינה (1 חפיסה)
1 ו-1/2 כוסות מים
ההכנה:
1. קולים את השומשום במחבת טפלון על אש נמוכה במשך כדקה, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה קלה.
2. שמים בקערה את הקמח, המלח (שלא יבוא במגע עם השמרים), הסוכר, השמרים, השומשום הקלוי, השמן, המרגרינה והמים, ומערבבים.
3. לשים היטב, עד לקבלת בצק במרקם אחיד, רך וגמיש. מניחים בצד למשך 30 דקות.
4. קורצים עיגולים. מגלגלים אותם בשתי הידיים ויוצרים מעין "נחש" קטן. מה"נחש" יוצרים חישוק, ומהדקים את הסגירה. מניחים בתבנית משומנת או על גבי נייר אפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-20 דקות. מצננים ומגישים או מאחסנים.
המתכונים מתוך "העוגיות המרוקאיות של אמא" מאת רחל קינן, צילום: אנטולי מיכאלו. הוצאת "קוראים", מחיר: 98 שקל.