כל קיש גבר: הקישריה החדשה בגבעתיים מנפצת מיתוסים
בקישריה, מקום חדש שמבוסס רק על קישים ותוספות, מבטיחים שהם עושים גם קישים גבריים שלא יתנו לבני המין המחוספס להרגיש רכרוכיים כשהם מזמינים אותם בפומבי
אלא שבזמן שגברים מזן מסוים מתנגדים ומוחים נגד מונופול הפשטידות בערבי חברה, גברים מזן אחר לגמרי מבססים עליהן עסק. קחו למשל את ניסים בן הכוהן, 31, שפתח יחד עם אשתו יוספה, 32, את בית הקפה "קישריה" בגבעתיים.
הזוג הצעיר משלב ניסיון ניהול ברשתות מזון מהיר (ניסים) עם חיבה גדולה ומקצועית לקונדיטוריה (יוספה). בבית הקפה תומך אתר אינטרנט יצירתי וצבעוני למדי, כאשר כבר בדף הבית הקונצפטואליות מקדמת את פניו של צרכן הקישים הפוטנציאלי – הכניסה לאתר מותנית בקליק על משחק המילים "איך אתה מרקיש היום?".

התפריט, שנפתח בשיר נאיבי וחמוד על אהבת בני הזוג לקישים, מורכב ברובו, ניחשתם נכון, מווריאציות שונות של המאפה. לכל כוכב קישים מרכזי – בטטה, פטריות, בצל, עגבניות וחצילים – מוקדשות כמה גרסאות המשלבות גבינות, תבלינים ותוספות מפתיעות ומרדניות כמו קינמון, צ'ילי או זיתים שחורים.
ליצירתיים, מוצעת האופציה הנועזת להרכיב קיש אישי בעזרת רשימת רכיבים ארוכה. למי שאינו חובב קישים – ישנה מחלקה של סלטים, ארוחות בוקר וסנדוויצ'ים. "בסופו של דבר אנחנו אמורים לשרת את האורחים, שלפעמים רוצים את ארוחת הבוקר או הכריך הרגילים. לא תמיד כל משתתפי הארוחה רוצים את הקיש", מודה ניסים.
למה דווקא קישים?
"קיש זה המאכל האולטימטיבי מבחינתנו. הוא חולש על כל הארוחות והוא מאוד ורסטילי, אפשר לעשות עליו שקשוקה לבוקר או למלא אותו בגרגירי חומוס בערב. זה המזון האלגנטי הבא".
"אלגנטי" זו דרך אלגנטית לומר "נשי"?
"מובן שיש לקיש תדמית נשית. אפילו ב"וויקיפדיה" מתארים את הקיש כמאכל נשי, עם שיוך מסוים לחברי הקהילה. אבל מה לעשות, כשהאישה יוצאת בערב, היא לוקחת את הגבר שלה והוא אוכל ומפרגן. זה לא סטייק פורטרהאוס, אבל הארוחה עדיין מהנה".
למעשה אחת ממטרותיו החשובות של נסים היא להשמיש את הקיש כמאכל שהוא גברי דיו. אמנם גברים מתחברים יותר למאכלים
לשם כך הוא יצר קישים מיוחדים וטסטוסטרוניים כמו למשל, קיש מונדיאל שיש בו בצל מקורמל, תרד טרי, קונפי שום, טחינה, גרגירי חומוס נימוחים ושתי ביצי עין. הגרפעס בסוף הוא לא על אחריותנו.

איזה קיש הכי פופולרי?
"פלפלים קשקבל ופסטו. גם מלוח, גם מתוק וגם ים-תיכוני. גם קישים נועזים הם פופולאריים. למשל בטטה צ'ילי וקוקוס, פטריות וקונפי שום גם הולך מצוין. לרוב אנשים מבקשים להחליט בשבילם, כי הם אומרים שממילא הם יטעמו את כולם בסוף".
על ההתמקמות בגבעתיים אומר נסים, "תל אביב רוויה ותחרותית מאוד, ועם זאת ה"קישריה" עוצבה במחשבה תל אביבית. גבעתיים נתנה לנו אורך נשימה, סוג של פיילוט, הכנה יפה למה שאולי יהיה יום אחד רשת. את הסניף הבא הייתי רוצה לפתוח בצפון".
