עוד להיט: 5 מנות רטרו שעדיין בועטות

הם לא חוסכים בקלוריות, מצוייצים וסובלים מדרמטיות מיותרת. חמישה מאכלים מנצחים מהאייטיז והניינטיז שעדיין נמכרים במסעדות ובקונדיטוריות עבור הקהל הנוסטלגי

פלורה צפובסקי | 29/6/2010 16:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מרק בצל מוקרם  אצל פדריקו

הכל במסעדה החדשה "פדריקו" צועק רטרו בקול גדול – העיצוב, הפסנתר, האווירה, ואם חיפשתם בנרות מקום להתחבא בו עם מאהב סודי, זוהי בהחלט הכתובת. בתפריט מככבים סלט ניסואז, עוגת היער השחור ועוגת סברינה, אבל את ההצגה גונב מרק הבצל המוקרם.

הוא מוגש בכלי קטן עם מכסה, לצלילי "מריה מגדלנה" או להיט אייטיזי דומה, מדיף ניחוחות בשריים ומכיל קרום גבינה צהובה עבה וחס בושה, קרוטוני בצק פריכים והמון בצל. על הכל מביט מרלון ברנדו מפוסטר ישן, ופתאום קשה להבין מה התאריך היום. 26 שקלים.

בתוך קולנוע רב-חן המחודש, כיכר דיזנגוף, תל אביב.
צילום: רובי קסטרו
מרק בצל. המהדרין יאכלו אותו עם שכבת גבינה צהובה עבה כסולייה, שחוממה במיקרו עד שגם הפכה לנוקשה וצמיגית צילום: רובי קסטרו
ביצה בקן ב"קרדו"

היו ימים בהם חשבנו, תמימים ולא מפונקים, שביצה בקן היא המצאת המאה. מה יותר מתוחכם ומלהיב מפרוסת לחם לבן מטוגנת שנעשה בה חור וטוגנה בו ביצת עין? ב"קרדו", בר ומאפייה  של שני שותפים צעירים, נותנים למנה את הכבוד המגיע לה, לא רק כמאכל מהיר שעושים בבית, אלא

גם כמנת מסעדות.

לצד עוד להיט אייטיזי בלתי מעורער, "משה בתיבה", בתפריט של המקום הקטן והמעוצב מופיעה מנה של ביצה בקן בגרסה משודרגת – על גבי בצק עלים איכותי ונימוח, ועם רוטב יוגורט מרענן. מצוין לארוחת בוקר, עם שוקו חם להשלמת החוויה. 42 שקלים.

שדרות ירושלים 3, יפו (ליד תיאטרון גשר).

יונתן שאול
ביצה בקן. הגרסה הבייתית הקלאסית שמצילה עד היום אמהות עיפות, שמנסות לעשות רושם יצירתי יונתן שאול
חזה אווז מעושן בטרקלין

עצם המילה "מעושן" מעלה זיכרונות מהבילים לסוג האוכל שנחשב פעם לבון-טון ונעלם בזמן האחרון מתפריטי המסעדות. ב"טרקלין", בר יין אפלולי ורומנטי כמו בסרטים קלאסיים, החליטו להחזיר את המעושנים למרכז העניינים, עם תפריט שכולו מעושן ונועד ללוות את הבירות שיוגשו בחצר במהלך חודשי הקיץ.

לצד דג הפורל, מנת הכנפיים, הצלעות ועוד חלקי עוף ובקר שזכו לטיפול מיוחד, הכי מעוררת השראה היא מניפת חזה האווז – מתי בפעם האחרונה ראיתם "מניפה" במסעדה? את היופי המעושן מלווים רוטב פורט ורושטי תפוחי אדמה, האח הפולקלוריסטי של הלביבה. 98 שקלים, 55 לחצי מנה.

הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל אביב.

צילום: יח''צ
מניפת חזה אווז מעושן ב''טרקלין''. מי הזללן שיאכל את כל המניפה? צילום: יח''צ
ספרינג רול ברווז בריבר נודלס בר

קשה לשכוח את החיבה העזה שרחש עם ישראל לאוכל הסיני בניינטיז. אחוזים רבים מהחיבה הזו הוקדשו לאגרול – אותן כרוכיות קשיחות ממולאות בירקות, עם רוטב אדום עז בצד. בינתיים הגיעו למחזותינו הסושי והפיוז'ן, והאגרול לבש צורה החדשה.

ברשת "ריבר נודלס בר", שהצליחה לענות איכשהו על הגעגוע למסעדות הסיניות ההמוניות ועבות התפריטים מפעם, הוא מוגש בתוך בצק מעודן יותר, במילוי ברווז, פיטריות וצימוקים, עם רוטב קרמל ולמון גראס. טוב ששנות האלפיים כאן.

ריבר נודלס בר, אבן גבירול 30, תל אביב.

צילום: יח''צ
עוגת בלאק פורסט של מיקי שמו. הקונדיטור נותר נאמן גם לעוגת קרם שניט ועוגת סברינה צילום: יח''צ
עוגת היער השחור, קונדיטוריית שמו

פעם, בימי הולדת ואירועים, עוגות קרם רבות רושם, סטייל "קפולסקי", היו ה-דבר ועוגת היער השחור, שילוב מגונדר שכביכול "יש בו הכל", של שוקולד, קצפת ודובדבנים, הייתה אחת הכוכבות הגדולות של עידן הקצפת הזה.

את העוגה המצועצעת אפשר למצוא כיום ברשת הקונדיטוריות "שמו", שהוציאה תפריט רטרו שלם – גם עוגת הסברינה ועוגת הקרמשניט בפנים. הלוק הקצפתי הנאמן למקור, לא מסגיר את השדרוגים בטעם – בצק רך ושוקולדי מאוד, ליקר דובדבנים איכותי ודובדבנים טריים.  45, 90, 140 שקלים לגדלים משתנים. 

קונדיטוריית שמו, טאגור 30, תל אביב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים