עוגיות לשבת: סהרוני נוטלה וחברים

למי שחוגג את יום נוטלה כל השנה, לחובבי טופי בתוך עוגיות השוקולד ולמי שמחבבים משחקים עם בצק. שלושה מתכוני עוגיות שמערבים גם אקדח אפייה למי שאוהב לשחק במטבח

nrg מעריב | 25/6/2010 9:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מדי שנה ב- 5 בפברואר חוגגים את יום נוטלה העולמי ובלוגרים בכל העולם  מעלים לרשת מתכונים עם נוטלה ועושים חגיגה שלמה סביב הממרח הפופלרי. MAGIG, שמנהלת בלוג אוכל מקצועי, מלוטש ומפנק במיוחד בתפוז, פספסה השנה את המועד אבל חוגגת בכל זאת את ההערכה שלה לשוקולד הזה עם מתכון מיוחד.
צילום: MAGIG
סהרונים בטעם נוטלה. נאפות בזריזות צילום: MAGIG
סהרונים בטעם נוטלה

חומרים :
180 גר' חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות (לא רכה מידי)
20 גר' מרגרינה (המרגרינה תורמת לפריכות)
200 גר' סוכר = 1 כוס
1 ביצה מס' 2
420 גר' קמח = 3 כוסות
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל משובחת
1 כף גדושה נוטלה
1 כוס אגוזי לוז קלויים קלות (אין צורך לקלף)

הכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה לעבד בפולסים את האגוזים עד שיתקבלו שברים בינוניים (חצי דקה בערך).
מוסיפים את כל המוצרים האחרים במתכון ומעבדים בפולסים עד שיתקבלו גושים גדולים. במידה והבצק לא מתאחד מוסיפים 1-2 כפות מים קרים.
מוציאים את הבצק מאחדים אותו ומניחים בקערה.

מכינים עיגולים בגודל גולה גדולה. כל עיגול מגלגלים על משטח, לגליל באורך

כ- 8 ס"מ.

מעצבים לצורת סהרון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את הסהרונים במרחק מה זה מזה, כי הם מתנפחים מעט באפיה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך  12-15 דקות (אפשר יותר במידת הצורך).  העוגיות נאפות מהר מאוד ויש להשגיח שלא תשרפנה.

לאחר האפייה מוציאים ומצננים לגמרי. מפזרים מעל אבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה.

צילום: MAGIG
עוגיות מאקדח עוגיות. חתיכיות, אין מה לומר צילום: MAGIG
עוגיות מאקדח עוגיות

בפורום מתכונים מדווחת הגולשת MAGIG היו בזמנו לא מעט דיונים בנושא - האם העוגיה נדבקת או לא נדבקת לתבנית בזמן "ההזרקה" שלה מתוך אקדח העוגיות – אותה גלילה חלולה שבתוכה שמים את הבצק ודוחסים אותו למטה לכיוון דיסקיות חיתוך בצורות שונות.

רוב האנשים מתייאשים מה"אקדח" הזה משום שהעוגיות לא נדבקות לתבנית. Bali , מנהלת פורום "קינוחים ומנות אחרונות", בדקה את הנושא כמה פעמים והביאה הברקה - הזרקת העוגיות ישירות על תבנית אפיה, ללא נייר אפיה וללא שימון. הזרקה כזאת, מדווחת MAGIG , מבטיחה הידבקות של העוגיה על התבנית. היות והבצק עתיר שומנים גם העוגיה ניתקת בקלות מהתבנית לאחר אפיה.

חומרים:
250 גרם חמאה או מרגרינה
250 גרם סוכר
2 ביצים
קורט מלח
500 גרם קמח
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מקציפים חמאה וסוכר לקרם. מוסיפים את הביצים והווניל.
מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך.
מקררים את הבצק עד שמתייצב, בערך 30 דקות יספיקו.
יוצרים עוגיות עם האקדח על תבנית ללא נייר אפייה ושאינה משומנת ואופים 10 דקות בערך בחום של 200 מעלות צלזיוס.

משגיחים היטב בדקות האחרונות של האפייה על מנת שהעוגיות לא ישחימו יתר על המידה. (מומלץ אפילו לנסות אפות בחום בינוני של 180 מעלות, אם לא רוצים להגיע לשיזוף יתר של העוגיות).

אפשר לגוון את הטעם של העוגיות על ידי החלפה של עד 1/2 כוס מהקמח, בקוקוס טחון או בקקאו, ו/או להוסיף תבלינים כמו קינמון, הל טחון וכיו"ב. אפשר להשתמש בסוכר חום במקום סוכר לבן.

עוגיות שוקולד במילוי טופי קרמל וקפה

מתכון שהעלתה שירלי נמש בפורום קינוחים ומנות אחרונות בתפוז, המבוסס על
על מתכון מתוך Culinary in the Country.

חומרים לכ-25 עוגיות:

כ- 25 סוכריות טופי במילוי קרם בטעם קפה

1 1/4 כוסות קמח

1/3 כוס אבקת קקאו

1/2 כפית סודה לשתייה

120 גר' חמאה רכה

1/2 כוס סוכר לבן רגיל

1/2 כוס סוכר חום כהה

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית ווניל

אופן ההכנה:

מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים היטב.

בקערת המיקסר מערבלים היטב את החמאה ואת שני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים רק עד להטמעה מלאה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך כשעתיים.

כשהבצק קר ונוח לעבודה מחממים תנור ל-190 מעלות.

יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. כל כדור משטחים לעלה דק ובמרכזו מניחים סוכרייה שלמה אחת. סוגרים סביבה את שאריות הבצק, ובעזרת שתי הידיים מכדררים לצורת כדור.

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-10 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים