הפחמימה האהובה: עוגת שמרים, גבינה ודובדבנים
אין דבר יותר מתסכל מנפילת סוכר של שעות אחה"צ, שמקבלת מענה בינוני בדמות ארטיק מתוק מדי או עוגת שמרים שהתעייפה מהבוקר. מתכון לעוגת שמרים מרגשת עם גבינה ודובדבנים
500 גר' קמח (רצוי שטיבל 2 או להוסיף כף גלוטן לקמח רגיל)
100 גר סוכר
20 גר' שמרים טריים
חצי שקית משפר אפיה
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים
120 מ"ל חלב
תמצית וניל
קורט מלח
חומרים למלית:
400 גר' גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב טעם)
1 חלמון
100 גר' סוכר
מעט תמצית וניל
קליפה מגורדת מלימון אחד
כף קורנפלור
כוס דובדבנים מגולענים
לזיגוג:
ביצה טרופה
סירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מעט לימון
הכנה:
במיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק לישה ארוכה (8-10 דקות). מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
מערבבים את חומרי המלית חוץ מהדובדבנים.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ,
מורחים את מלית הגבינה ומפזרים דובדבנים. את המלבן חוצים עם סכין ל-2 מלבנים, מגלגלים אותם ל-2 רולדות וקולעים מהם צמה. מעבירים לתבניות אינגליש, מתפיחים שעה, מורחים ביצה טרופה ואופים ב - 170 מעלות כ- 35 דקות.
עוגה של הקינדיטורית מירב בכר מ"מרבישוסה".

עוגת שמרים ריקוטה ודובדבנים. בעיננו היא רומנטית
צילום: יח''צ