עוף סוף: 5 מנות העוף הטובות בתל אביב
הבשרים הכבדים זזים הצידה ויחכו לחורף. את מקומם תופסים עכשיו מנות העוף הקלילות יחסית. הנה 5 מנות עוף שאנחנו אוהבים במיוחד
המטבח האתיופי מפליא לטפל בעופות, ובמסעדה האותנטית והכמעט סודית ברחוב אלנבי אפשר למצוא את המנה המסורתית דורו קיי וואט - שני שוקי עוף עדינים מבושלים ומתובלים בתבלינים חריפים, שמוגשים על הפיתה
אלנבי 2, תל אביב.

גם במשכנה החדש והמורחב מצליחה המסעדה הגרוזינית הוותיקה והמוצדקת להאכיל את אדרי המבקרים באוכל אותנטי וטעים. חאלייה, תבשיל העוף ה"שחור" שמועשר במשחת תמרהינדי, ברימונים ובבצל, הוא בדיוק מהגזרה האותנטית – משביע, מיוחד וביתי במידה. 58 שקל.
לילנבלום 30, תל אביב
אין ולא יהיה מתכון יותר דקדנטי לעוף מאשר ה"קורדון בלו", או ברוסית, "עוף קייב". המוח האירופאי שהמציא את המנה, בחר למלא את נתח העוף בגבינה מותכת, לצפות אותו בפירורים זהובים ולטגן בשמן עמוק. במסעדת פראג הקטנה, מוסד שמסרב להתיישן, עושים עבודה מצויינת ומגישים "קורדון בלו" עסיסי ופריך, עם טוויסט מקומי – תוספת של בשר לבן במילוי. 55 שקלים.
אלנבי 56, תל אביב .

עוף משתלב נהדר בסלטים קרים, אבל ב – Loveat, רשת בתי הקפה המוצלחת והנעימה, בחרו להגדיל ראש ולמקם אותו דווקא בסלט חם וטעים במיוחד. חתיכות העוף, מעט חרוכות וקפיציות, משודכות לפיסות אבוקדו, תפוחי אדמה אפויים שמוסיפים אפקט פחמימה, לבצל אדום ועלי חסה ובייבי, ומעל הכול צף רוטב אסיאתי גאוני. 42 שקלים
ברזילי 1, נחלת בנימין 3, דיזנגוף 232, תל אביב.
לפעמים כל מה שצריך זו דווקא פשטות מנחמת ועשויה היטב, עם פירה בצד. השניצל של המסעדה המרווחת על שדרת רוטשילד התגנב אט אט אל צמרת השניצלים התל אביבית, בגלל העובי הנכון, הציפוי המדויק ורוטב הטרטר המקורי. 49 שקל.
שדרות רוטשילד 73, תל אביב.