שוקולד וקינואה: איך מכינים אוכל בריא שילדים אוהבים
גם לכם תמיד נדמה שילדים של אחרים תמיד אוכלים אוכל יותר בריא ורק שלכם מכורים לממתקים? שי לי ליפא כתבה ספר בישול בריא לילדים. הנה כמה מתכונים שיגרמו להם להיקסם מקינואה ועוף

שוקי עוף עסיסיים ברוטב מתקתק, סמיך ושחום.
החומרים ל-8 מנות:
8 שוקי עוף טריים
לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי
2 כפות שמן קנולה
1 כף שומשום
1 שן שום כתושה (לא חובה )
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מוסיפים שוקי עוף ומערבבים. משהים כרבע שעה לספיגת
3. מניחים את שוקי העוף בתבנית ויוצקים מעל את הרוטב.
4. אופים 20 דקות, הופכים ואופים עוד 25-20 דקות , עד ששוקי העוף מוכנים.
תוספת מצוינת עם שני כוכבי בריאות מהירי הכנה. הקינואה עשירה בברזל ובוויטמינים מקבוצת B ומספקת לגוף חלבון איכותי במיוחד, והעדשים הכתומות עשירות בברזל ובחומצה פולית.
החומרים ל-8 מנות:
2 כפות שמן קנולה
1 ו-1/2 כוסות קינואה
1 כוס עדשים כתומות
3 כוסות (720 מ "ל) מים רותחים
מלח
ההכנה:
1. מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, קינואה, עדשים ומלח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהקינואה והעדשים מבריקות. יוצקים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה, עד שהקינואה שקופה ורכה. מכבים את הלהבה, מערבבים ומכסים לעשר דקות.
קמח ובירה שחורה עושים יחד קסמים.
החומרים לתבנית אינגליש קייק בגודל X 11 25 ס "מ:
3 כוסות (420 גרם ) קמח מלא
1 כפית סוכר חום בהיר
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 בקבוק בינוני (500 מ "ל) בירה שחורה
1 כף שמן זית
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים
לשימון התבנית: תרסיס שמן
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. יוצקים בירה ושמן זית ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים. מוסיפים זיתים ומערבבים רק עד שנבלעים בתערובת. יוצקים לתבנית.
3. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
שייק סמיך בטעם פינה קולדה, שילדים אוהבים בזכות המרקם הקטיפתי שמזכיר מילקשייק גלידה. כדאי להגיש בבוקר, במקום שוקו או מעדן חלב, או בתור ארוחת ארבע.
החומרים ל-4 מנות:
1 מנגו בינוני קלוף, מגולען וחתוך לקוביות (או 1 פפאיה קטנה )
2 בננות קלופות וחתוכות לפרוסות
1 כוס (240 מ "ל ) חלב קוקוס
2 כפיות סירופ מייפל אמיתי או דבש
6 קוביות קרח
ההכנה:
1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
2. יוצקים לכוסות ומגישים.
את הביסקוויטים המסורתיים החלפתי בפצפוצי אורז ללא סוכר (קונים בחנויות טבע ) - מתקבלים כדורי שוקולד טעימים במרקם מתפצפץ.
החומרים ל-25 כדורים:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (120 מ "ל ) חלב
1/4 כוס (50 גרם ) סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2 כוסות פצפוצי אורז
לציפוי: 1/2 כוס קוקוס טחון או שומשום
ההכנה: 1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי ) ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. יוצקים חלב, מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים שוב.
3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות להתייצבות.
4. יוצרים כדורים בקוטר שלושה ס"מ (אם התערובת שהתה במקרר זמן ארוך יותר והתקשתה, ממתינים כמה דקות כדי שתתרכך מעט ואז יוצרים כדורים). מגלגלים בקוקוס או בשומשום.
5. . שומרים בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים.