מיט מי: 5 כריכי הבשר הטובים בתל אביב
בסגנון דלי ניו יורקי עם חרדל וכרוב כבוש, בנוסח ים תיכוני על לחמניות מרוקאיות, עם מבער שנותן לאנטרקוט אפקט של קרם ברולה ועם לחם שנאפה במקום. גמר כריכי בשר
המקום הקטן והביתי מקדם את פני האורחים בדיספליי של לחמים וצנצנות חמוצים מרשים – אלה הם שניים מרכיבי הסנדוויץ' הכי ממכר בעיר. ב"רובן", כוך עם מרפסת שמחקה בהצלחה את אווירת הדלי הניו-יורקי, מציעים שלוש גרסאות לכריך הבשר השמנמן - הודו, בקר, או מיקס של שניהם, הגרסה הטעימה
יחד עם ערימת הבשר, שמעושנת במקום, יידחקו ללחם (שיפון, לבן או שחור) חרדל עוקצני, כרוב כבוש מעולה, עגבנייה, חסה ומיונז חזרת. לצד הכריך, שמוגש בחמגשית פלסטיק פשוטה ומשאיר בתום האכילה תחושת קלילות מפתיעה, מגישים מלפפון כבוש קראנצ'י. 26-28 שקל לכריך רגיל.
יהודה הלוי 112, תל אביב
לא רחוק מ"רובן" יושב לו מקום קטן לא פחות שלוקח את הבשר למקום קצת אחר, נא ואנין. ב"בר", שמחולק לחלל פנימי עם בר וישיבה בחוץ לצד שולחנות קטנים, מציעים לצד הקרפצ'ו גם סנדוויצ'ים יצירתיים במיוחד.
היצירה הכי מפתיעה היא כריך "ברולה" פתוח, המורכב משתי לחמניות מרוקאיות טריות, גבינת גאודה מותכת, עגבניות שרי וחסה, כשמעל הכל נחות פרוסות אנטריקוט דקות, חרוכות במבער להשגת אפקט "ברולה" קרמלי. 48 שקל.
אבן גבירול 8, תל אביב

הבר - מסעדה שמתהדר בשם רב הרושם "פונדק עירוני" מפליא ליצור אווירה לא מחייבת ונעימה, שמכינה את הקרקע למגוון הסנדוויצ'ים הטעימים שמוגשים כאן.
אופציה אותנטית במיוחד הוא כריך הקורנביף, בעיקר בזכות הבשר המחוספס ומלא הטעם שמעושן במקום. יחד עם הבשר תקבלו חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ, ארוזים היטב בתוך לחם טרי שמהודק בקיסם.
לצד הכריך מוגש סלט כרוב במיונז שמצליח איכשהו להיות מרענן וטעים, ושלישיית רטבים בפנכות קטנות, ממש כמו ב"פונדק" מהאגדות. 46 שקל לכריך גדול.
בן יהודה 106, תל אביב.

המוסד הוותיק והיוקרתי למדי פתח לאחרונה Beer Garden, רחבה צמודה למסעדה בה ניתן ליהנות מבירות נדירות וכריכים טעימים במחירים נגישים.
ליווי מושלם לכוס בירה צוננת הוא כריך ה"רובן", עם קורנביף מעושן במקום. גם לחם השאור הממכר נאפה כאן, והרוטב הרוסי שמוגש לצד הסנדוויץ' – טרטר שמנת חמוצה ומיונז – מוסיף את הנגיעה הבוטיקית הסופית. 38 שקל.
רמב"ם 14 פינת התבור 46, מדרחוב נחלת בנימין, תל אביב.

עוד מוסד קולינרי ממעלה ראשונה שהחליט לפנק את הלקוחות בתפריט סנדוויצ'ים משודרג לצהריים. בשרים למיניהם תמיד היו הספציאליטה של המסעדה האפלולית מיפו, ומובן שחומרי הגלם מעושנים נכבשים ונצלים במקום.
מבין כל האופציות, ויש רבות, בולט האקסקלוסיביות שלו כריך בבגט טרי, עם חמאה, מלפפון, עגבנייה ושינקן מעולה ונמס בפה. כמה פשוט, ככה אלוהי. 40 שקל.
יועזר בר יין, יועזר 2 כיכר השעון, יפו