דג זהב: איפה מוצאים סושי טוב במחיר שפוי?

הוא הפך לסמל הנהנתנות התל אביבית הריקה, אבל יעל פז-מלמד מתעקשת: אם מחפשים, אפשר למצוא סושי טוב במחירים שפויים. יעל פז מלמד מצאה אחת כזאת

יעל פז מלמד | 25/5/2010 9:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא מעט רפש נזרק לעבר הרול התמים שממנו חותכים את עיגולי הסושי. אותו גליל, שברוב המקרים מכיל אורז דביק וכל מיני תוספות ומילויים, הפך להיות הסמל של תל אביב החילונית והנהנתנית - לפחות בעיני כל מי שלא משתייך לקבוצה הזאת. אוכלי הסושי הם האוכלוסייה הלא מספיק פטריוטית, שלא עסוקה בבעיות הרות הגורל של ישראל, חושבת רק על עצמה ועל ההנאות הקטנות שלה. אלה שמשתייכים אליה לא מרבים לשרת ביחידות המובחרות, ואם הם צריכים לבחור בין אכילת סושי ובין יציאה מאורגנת באוטובוסים להפגנה בעד או נגד משהו, הם יעדיפו לשבת להם בשלווה ולהעלות בצ'ופ סטיק איזה רול עם שרימפס ואבוקדו. כזאת היא העגלה הריקה של התל אביבים. אין פלא שהמדינה נראית איך שהיא נראית.

והוא אפילו לא ידע שהוא כזה. ואיך יידע? בסך הכל אוכל לא יקר במיוחד, בריא מאוד, מתאים לאקלים הישראלי, ואם יודעים להכין אותו כהלכה, אין גבול להנאה שניתן להפיק ממנו. אז הנה, מצאתי מקום, לא חדש, שיודעים להכין בו סושי כמו שצריך. נכון לעכשיו, זה הסושי הטעים בעיר בעיני - לפחות ברמת המחירים שלו. נכון, יש לא מעט מסעדות יוקרה שמגישות סושי לסוגיו וגובות סכומי כסף לא הגיוניים, אבל הם מחוץ לתחום עבורי. הרי כל הנקודה בסושי היא היותו אוכל שלא עושים סביבו עניין גדול ולא גובים עבורו מחיר גבוה פי עשר מעלות חומרי הגלם שלו. נכון שדגים טריים הם עניין יקר, אבל אם תחשבו איזו כמות של סלמון מניחים ברול שנחתך לשמונה יחידות, תתבהר התמונה.

צילום: בועז לביא
זה סושי בבאזל. עבר השתלמות ביפן צילום: בועז לביא
האורז הוא המפתח

 "זה סושי" קוראים לסושייה שהממליצים שלי לא מפסיקים לדבר בשבחה כבר שבועות רבים ובהכירם את חיבתי הענקית לכל מה שמגולגל באורז העוטף דגים או ירקות ומגיע מתרבות האוכל היפנית, לא מניחים לי להתחמק מחובתי להנאות. "זה סושי‭,"‬ כך התברר לי, נמצאת ברחוב אשתורי הפרחי בתל אביב כבר כמה שנים טובות. איכשהו היא חמקה ממני, על אף שמתחם בזל חביב עליי מאוד. במתחם הזה בחרה ענבר, ישראלית בוגרת החוג לתרבות יפן באוניברסיטה העברית, לפתוח את מסעדת הסושי שלה - לא לפני שגרה ביפן במשך שנים ולמדה את כל מה שרק אפשר על תרבותה הקולינרית. המקום שייעדה למסעדה שלה קטן - כמה שולחנות ודלפק שבו גם מוכנות המנות - וגם זה חלק מהכיף. מקום שעוברים בו, מזמינים כמה מנות, משתגעים מהטעם, משלמים סכום הגון וממשיכים הלאה.

היינו ארבעה, התחלנו בקטן, אבל כשהתחילו המנות להגיע בזו אחר זו, האצנו את קצב ההזמנות. זה היה כל כך טעים, שלא יכולנו להפסיק. אל השולחן שלנו הגיעו המנות הבאות, כולן נפלאות: מיקס טמפורה צמחוני ‭24)‬ שקל‭,(‬ משולשי סנדוויץ' ממולאים בסלמון, אבוקדו ובצל ירוק ‭34)‬ שקל‭,(‬ שמונה יחידות

מאקי שרימפס טמפורה ובצל ירוק ‭32)‬ שקל‭18 ,(‬ יחידות של קומבינציית מאקי דגים ‭54)‬ שקל‭,(‬ מנה של קריספי צ'יקן לזה שלא אוכל סושי ‭26)‬ שקל) ושמונה יחידות מאקי טונה במעטפת אבוקדו ‭32)‬ שקל‭.(‬

ההבדל הגדול בין חגיגת הטעמים של המנות ב"זה סושי‭,"‬ ובין סתם סושי במקומות אחרים הוא בטריות ובאיכות חומרי הגלם ובמיידיות ההכנה. במקרה שסועד מחכה למנה שלו במשך יותר מכמה דקות, המלצרית האדיבה מתנצלת שוב ושוב. אהבתי את היחס הזה ואהבתי את הרצינות שבה מתייחסים במקום הזה אל מה שמוגש בו לאורחים. האורז הוא המפתח לכל, וב"זה סושי" מרגישים שהוא לא עמד שעות עד שגולגל, אלא בושל כמה דקות לפני ששיטחו אותו ומילאו אותו.

עוד נחזור שוב ושוב למקום הזה, נשב לנו בחוץ, ממולנו יעברו משפחות עם ילדים קטנים, הרבה רוכבי אופניים, הרבה אנשים צעירים שירדו לרגע לקנות משהו, ועכשיו הם עומדים ומשוחחים עם שכנים או חברים. אנחנו נתענג על האוכל, ועל הנורמליות המבורכת של החיים בתל אביב. ובסוף נשלם בערך ‭60-50‬ שקל לאדם, וניהנה מכל רגע...


"זה סושי‭,"‬ אשתורי הפרחי 14 תל אביב, טלפון: ‭1-700-708-989

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים