דג זהב: איפה מוצאים סושי טוב במחיר שפוי?
הוא הפך לסמל הנהנתנות התל אביבית הריקה, אבל יעל פז-מלמד מתעקשת: אם מחפשים, אפשר למצוא סושי טוב במחירים שפויים. יעל פז מלמד מצאה אחת כזאת
והוא אפילו לא ידע שהוא כזה. ואיך יידע? בסך הכל אוכל לא יקר במיוחד, בריא מאוד, מתאים לאקלים הישראלי, ואם יודעים להכין אותו כהלכה, אין גבול להנאה שניתן להפיק ממנו. אז הנה, מצאתי מקום, לא חדש, שיודעים להכין בו סושי כמו שצריך. נכון לעכשיו, זה הסושי הטעים בעיר בעיני - לפחות ברמת המחירים שלו. נכון, יש לא מעט מסעדות יוקרה שמגישות סושי לסוגיו וגובות סכומי כסף לא הגיוניים, אבל הם מחוץ לתחום עבורי. הרי כל הנקודה בסושי היא היותו אוכל שלא עושים סביבו עניין גדול ולא גובים עבורו מחיר גבוה פי עשר מעלות חומרי הגלם שלו. נכון שדגים טריים הם עניין יקר, אבל אם תחשבו איזו כמות של סלמון מניחים ברול שנחתך לשמונה יחידות, תתבהר התמונה.

"זה סושי" קוראים לסושייה שהממליצים שלי לא מפסיקים לדבר בשבחה כבר שבועות רבים ובהכירם את חיבתי הענקית לכל מה שמגולגל באורז העוטף דגים או ירקות ומגיע מתרבות האוכל היפנית, לא מניחים לי להתחמק מחובתי להנאות. "זה סושי," כך התברר לי, נמצאת ברחוב אשתורי הפרחי בתל אביב כבר כמה שנים טובות. איכשהו היא חמקה ממני, על אף שמתחם בזל חביב עליי מאוד. במתחם הזה בחרה ענבר, ישראלית בוגרת החוג לתרבות יפן באוניברסיטה העברית, לפתוח את מסעדת הסושי שלה - לא לפני שגרה ביפן במשך שנים ולמדה את כל מה שרק אפשר על תרבותה הקולינרית. המקום שייעדה למסעדה שלה קטן - כמה שולחנות ודלפק שבו גם מוכנות המנות - וגם זה חלק מהכיף. מקום שעוברים בו, מזמינים כמה מנות, משתגעים מהטעם, משלמים סכום הגון וממשיכים הלאה.
היינו ארבעה, התחלנו בקטן, אבל כשהתחילו המנות להגיע בזו אחר זו, האצנו את קצב ההזמנות. זה היה כל כך טעים, שלא יכולנו להפסיק. אל השולחן שלנו הגיעו המנות הבאות, כולן נפלאות: מיקס טמפורה צמחוני 24) שקל,( משולשי סנדוויץ' ממולאים בסלמון, אבוקדו ובצל ירוק 34) שקל,( שמונה יחידות
ההבדל הגדול בין חגיגת הטעמים של המנות ב"זה סושי," ובין סתם סושי במקומות אחרים הוא בטריות ובאיכות חומרי הגלם ובמיידיות ההכנה. במקרה שסועד מחכה למנה שלו במשך יותר מכמה דקות, המלצרית האדיבה מתנצלת שוב ושוב. אהבתי את היחס הזה ואהבתי את הרצינות שבה מתייחסים במקום הזה אל מה שמוגש בו לאורחים. האורז הוא המפתח לכל, וב"זה סושי" מרגישים שהוא לא עמד שעות עד שגולגל, אלא בושל כמה דקות לפני ששיטחו אותו ומילאו אותו.
עוד נחזור שוב ושוב למקום הזה, נשב לנו בחוץ, ממולנו יעברו משפחות עם ילדים קטנים, הרבה רוכבי אופניים, הרבה אנשים צעירים שירדו לרגע לקנות משהו, ועכשיו הם עומדים ומשוחחים עם שכנים או חברים. אנחנו נתענג על האוכל, ועל הנורמליות המבורכת של החיים בתל אביב. ובסוף נשלם בערך 60-50 שקל לאדם, וניהנה מכל רגע...
"זה סושי," אשתורי הפרחי 14 תל אביב, טלפון: 1-700-708-989