הנקניקייה שתהרוג אותך: סיפורים חמים מעולם הקולינריה
המגזין טיים דירג את עשרת המאכלים המסוכנים בעולם. לצד פרי ההאקי ודג הפוגו מככבת לא אחרת מאשר הנקניקייה. וגם: סבון בריח בייקון ומסעדה טרנדית באוסטרליה שכולם עובדים בה בהתנדבות
המגזין "טיים" ריכז את עשרת המאכלים המסוכנים בעולם, ובמקום הראשון לא תמצאו פרי או דג אקזוטיים אלא את הנקניקייה הקפואה והנפוצה. אוסף המאכלים פורסם לאחר מחקר מקיף שערכה אגודת התזונאים האמריקאים ופורסם באחרונה. המחקר כולל מידע על תאונות הקשורות באוכל בקרב הציבור האמריקאי וכן הרעלות או השפעות ארוכות טווח של אותם מיני מזון.

הנקניקייה נבחרה למזון המסוכן בארצות הברית בשל הסכנה שיש בה לילדים מתחת לגיל 10. על פי הנתונים, כ-17 אחוז ממקרי החנק בעת אכילה של ילדים בגילים אלה קשורים לנקניקייה הנוראית. במקום השני נמצא דג הפוגו (Fugu) המוגש על ידי שפים מומחים בלבד - בעיקר ביפן - בתצורה של פרוסות בעובי של דפים דקיקים. הסכנה אינה נמצאת בבשר

בהמשך הרשימה נמצאים גם בוטנים (כאחוז מכלל האוכלוסייה האמריקאית סובל מאלרגיית בוטנים מסוכנת), עלים ירוקים (מעבירי מחלות זיהומיות מצוינים), דג טונה חי, קסאווה, קפה, פטריות וריבס (סוג של צמח בר מתוק אך רעיל). בקיצור, הכי טוב להמשיך לאכול חביתה וקוטג'.

במונטריאול שבקנדה נפתחה באחרונה מסעדה המכונה בפי המקומיים "הרובין הוד של המסעדות". המסעדה, שאף מתייחסת לגיבור הבריטי שנהג לקחת מהעשירים ולתת לעניים, נקראת Robin Des Bois, ורווחיה נתרמים לארגוני צדקה מקומיים. העובדים במקום, כולל השף, הם מתנדבים משכילים ובעלי מקצועות חופשיים וממון המגיעים לעבוד רק כדי לעשות טוב לנזקקים.
מהמסעדה נמסר כי ללא המתנדבים המקום לא היה יכול לפעול. המתנדבים עוסקים במלצרות, בעזרה לשף ואפילו ברחיצת הכלים. הרווחים הגדולים שמייצרת המסעדה - המקום הפך לטרנד עבור מי שאוהבים לאכול טוב - מועברים ללא פחות משש עמותות מקומיות. אם חשבתם להצטרף ולהתנדב, נספר כי רשימת הממתינים להתנדבות במקום עומדת על לא פחות מ-3,500 אלף איש. האם בקרוב בישראל?

שוק האוכל המצרי אמנם לא כיכב אצלנו במדור בעבר, אבל אולי הגיע הזמן ללמוד משהו על התחום הקולינרי אצל שכננו. על פי פרסומי ה-BBC, בעוד שבישראל ובעולם המערבי מציינים יום ללא בשר במגוון מסעדות, מסעדות מצריות ציינו את יום ללא בשר מסיבות שונות לחלוטין. המצרים החליטו להוציא למשך יום אחד את הבשר מהתפריטים במחאה על העלאה של 10 אחוזים במחירי הבשר במדינה. 40 אחוז מנתחי הבשר מגיעים מחוץ לגבולות המדינה, ומחיריהם עלו בהתאם בחודשים האחרונים. למרות שהחברה המצרית מפולגת מאוד ברוב ימות השנה, נראה כי נושא מחירי הבשר מציק לכלל החברה שהתאחדה בהחרמת הבשר היקר. ב-BBC מדווחים כי למרות הצמיחה הכלכלית במצרים בעשור האחרון, רוב המשפחות במדינה מסתפקות בנתח בשר אחד בלבד בשבוע. מחירי הבשר לא ירדו בינתיים, אבל נראה כי הציבור המצרי לא מתכוון להישבר.
חוקרים של אוניברסיטת הרווארד האמריקאית גילו - אמנם כרגע רק בקרב עכברים, אבל אולי יוסק בהמשך גם לגבי בני אדם - כי משקאות מוגזים יכולים להאיץ את תהליך ההזדקנות. על פי המדענים, הגורם העיקרי לתהליך זה במשקאות אינו הסוכר המוגזם או צבעי המאכל המזעזעים אלא הפוספטים.
הפוספטים הם מינרל הנמצא ברוב המשקאות האלה ותורמים לאפקט המוגז. למרות שמינרל זה מתווסף גם לעוגות, לבשר מעובד וללחמים, הוא דומיננטי הרבה יותר במשקאות המוגזים. צריכה מוגזמת של מינרל זה תגרום לרפיון שרירים ועור וכן לפגיעה בכבד ובכליות. עם זאת צריך עדיין לסייג ולציין כי עיקר המחקר נערך בעכברי מעבדה והוא מתייחס לצריכה מוגזמת של המינרל. בקיצור, תביאו קולה מהמקרר.

אולי זה לא בדיוק מוצר שימכור מיליונים, אבל באמריקה, הנחשבת לאומה השמנמנה ביותר בתבל, אין דבר כזה שאין דבר כזה. חברה אמריקאית לייצור סבונים בריחות מיוחדים משווקת בימים אלה סבון בריח של בייקון, שישאיר אתכם אטרקטיביים רק עבור קרניבורים שאינם שומרי מסורת. מי שבכל זאת בעניין יתבקש להיפרד מ-6 דולרים. בשבילנו, אגב, רק נקה 7.

השף קונדיטור הקטלני הנודע כריסטיאן אסקריבה לקח את עולם האפייה צעד אחד קדימה ושילב אותו עם תפיסה היי-טקית מעוררת התפעלות. אסקריבה הציג באירוע נוצץ עוגת חתונה ענקית בגובה של 3 מטרים, שסביבה הוקרנו במופע אור- קולי מיוחד צורות שונות. לדברי אסקריבה, הרעיון היה "לקחת את המציאות המשופרת אל תוך עולם הקונדיטורים". מומלץ מאוד להיכנס ולצפות בפלא
