הנקניקייה שתהרוג אותך: סיפורים חמים מעולם הקולינריה

המגזין טיים דירג את עשרת המאכלים המסוכנים בעולם. לצד פרי ההאקי ודג הפוגו מככבת לא אחרת מאשר הנקניקייה. וגם: סבון בריח בייקון ומסעדה טרנדית באוסטרליה שכולם עובדים בה בהתנדבות

רוי רגב | 25/5/2010 8:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחקר: המאכלים הכי מסוכנים בעולם

המגזין "טיים" ריכז את עשרת המאכלים המסוכנים בעולם, ובמקום הראשון לא תמצאו פרי או דג אקזוטיים אלא את הנקניקייה הקפואה והנפוצה. אוסף המאכלים פורסם לאחר מחקר מקיף שערכה אגודת התזונאים האמריקאים ופורסם באחרונה. המחקר כולל מידע על תאונות הקשורות באוכל בקרב הציבור האמריקאי וכן הרעלות או השפעות ארוכות טווח של אותם מיני מזון.

פרי ההאקי. תענוג שיכול להיגמר בקומה
פרי ההאקי. תענוג שיכול להיגמר בקומה צילום: גטי אימג'ס

הנקניקייה נבחרה למזון המסוכן בארצות הברית בשל הסכנה שיש בה לילדים מתחת לגיל 10. על פי הנתונים, כ-17 אחוז ממקרי החנק בעת אכילה של ילדים בגילים אלה קשורים לנקניקייה הנוראית. במקום השני נמצא דג הפוגו (Fugu) המוגש על ידי שפים מומחים בלבד - בעיקר ביפן - בתצורה של פרוסות בעובי של דפים דקיקים. הסכנה אינה נמצאת בבשר
הדג אלא בחלקיו הפנימיים - אלה מכילים חומר הרעיל פי 1,200 מציאניד. במקרה של הפוגו לא צריך באמת להסביר מהי הסכנה הטמונה, וגם העובדה שהשפים המתמחים בהכנת הדג עוברים הכשרה בת שלוש שנים לא באמת תגרום לנו לנסות ולטעום. חוץ מעניין הרעל, יש גם את נושא המחיר המוגזם: דג פוגו אחד נמכר ב-200 דולר בשוק הדגים היפני.
 
נקניקייה. רק נראית תמימה
נקניקייה. רק נראית תמימה קיי-אר-טי
במקום השלישי מככב פרי אקזוטי ויפהפה שמקורו בג'מייקה, ולמרות שהוא גם טעים מאוד הוא גם רעיל ביותר. האקי (Ackee) מכיל בזרעיו חומר הנקרא היפוגליצין, המסוגל להוביל למה שקרוי על ידי המקומיים "מחלת ההקאות". חוץ מעניין ההקאות הבלתי פוסקות, אכילת הזרעים יכולה לגרום לקומה ולמוות. די מוזר שהפרי נחשב גם לפרי הלאומי של המדינה האקזוטית.

בהמשך הרשימה נמצאים גם בוטנים (כאחוז מכלל האוכלוסייה האמריקאית סובל מאלרגיית בוטנים מסוכנת), עלים ירוקים (מעבירי מחלות זיהומיות מצוינים), דג טונה חי, קסאווה, קפה, פטריות וריבס (סוג של צמח בר מתוק אך רעיל). בקיצור, הכי טוב להמשיך לאכול חביתה וקוטג'.

צילום: גטי אימג'ס
דג הפוגו. 3 שנות הכשרה לטבח שרוצה לבשל אותו צילום: גטי אימג'ס
צדקה: מסעדה של מתנדבים

במונטריאול שבקנדה נפתחה באחרונה מסעדה המכונה בפי המקומיים "הרובין הוד של המסעדות". המסעדה, שאף מתייחסת לגיבור הבריטי שנהג לקחת מהעשירים ולתת לעניים, נקראת Robin Des Bois, ורווחיה נתרמים לארגוני צדקה מקומיים. העובדים במקום, כולל השף, הם מתנדבים משכילים ובעלי מקצועות חופשיים וממון המגיעים לעבוד רק כדי לעשות טוב לנזקקים.

מהמסעדה נמסר כי ללא המתנדבים המקום לא היה יכול לפעול. המתנדבים עוסקים במלצרות, בעזרה לשף ואפילו ברחיצת הכלים. הרווחים הגדולים שמייצרת המסעדה - המקום הפך לטרנד עבור מי שאוהבים לאכול טוב - מועברים ללא פחות משש עמותות מקומיות. אם חשבתם להצטרף ולהתנדב, נספר כי רשימת הממתינים להתנדבות במקום עומדת על לא פחות מ-3,500 אלף איש. האם בקרוב בישראל?

איור: גטי אימג'ס
רובין הוד. טרנד לוהט איור: גטי אימג'ס
בשר: השביתה המצרית

שוק האוכל המצרי אמנם לא כיכב אצלנו במדור בעבר, אבל אולי הגיע הזמן ללמוד משהו על התחום הקולינרי אצל שכננו. על פי פרסומי ה-BBC, בעוד שבישראל ובעולם המערבי מציינים יום ללא בשר במגוון מסעדות, מסעדות מצריות ציינו את יום ללא בשר מסיבות שונות לחלוטין. המצרים החליטו להוציא למשך יום אחד את הבשר מהתפריטים במחאה על העלאה של 10 אחוזים במחירי הבשר במדינה. 40 אחוז מנתחי הבשר מגיעים מחוץ לגבולות המדינה, ומחיריהם עלו בהתאם בחודשים האחרונים. למרות שהחברה המצרית מפולגת מאוד ברוב ימות השנה, נראה כי נושא מחירי הבשר מציק לכלל החברה שהתאחדה בהחרמת הבשר היקר. ב-BBC מדווחים כי למרות הצמיחה הכלכלית במצרים בעשור האחרון, רוב המשפחות במדינה מסתפקות בנתח בשר אחד בלבד בשבוע. מחירי הבשר לא ירדו בינתיים, אבל נראה כי הציבור המצרי לא מתכוון להישבר.

שתייה: גזים מאיצים הזדקנות

חוקרים של אוניברסיטת הרווארד האמריקאית גילו - אמנם כרגע רק בקרב עכברים, אבל אולי יוסק בהמשך גם לגבי בני אדם - כי משקאות מוגזים יכולים להאיץ את תהליך ההזדקנות. על פי המדענים, הגורם העיקרי לתהליך זה במשקאות אינו הסוכר המוגזם או צבעי המאכל המזעזעים אלא הפוספטים.
הפוספטים הם מינרל הנמצא ברוב המשקאות האלה ותורמים לאפקט המוגז. למרות שמינרל זה מתווסף גם לעוגות, לבשר מעובד וללחמים, הוא דומיננטי הרבה יותר במשקאות המוגזים. צריכה מוגזמת של מינרל זה תגרום לרפיון שרירים ועור וכן לפגיעה בכבד ובכליות. עם זאת צריך עדיין לסייג ולציין כי עיקר המחקר נערך בעכברי מעבדה והוא מתייחס לצריכה מוגזמת של המינרל. בקיצור, תביאו קולה מהמקרר.

צילום: אי-פי
קוקה קולה. עכשיו גם מאיץ הזדקנות? צילום: אי-פי
ולפינת המוצר המיותר

אולי זה לא בדיוק מוצר שימכור מיליונים, אבל באמריקה, הנחשבת לאומה השמנמנה ביותר בתבל, אין דבר כזה שאין דבר כזה. חברה אמריקאית לייצור סבונים בריחות מיוחדים משווקת בימים אלה סבון בריח של בייקון, שישאיר אתכם אטרקטיביים רק עבור קרניבורים שאינם שומרי מסורת. מי שבכל זאת בעניין יתבקש להיפרד מ-6 דולרים. בשבילנו, אגב, רק נקה 7.

צילום: מתוך האתר uberreview.com
סבון בייקון. לקרניבורים צילום: מתוך האתר uberreview.com
עוגת המחר

השף קונדיטור הקטלני הנודע כריסטיאן אסקריבה לקח את עולם האפייה צעד אחד קדימה ושילב אותו עם תפיסה היי-טקית מעוררת התפעלות. אסקריבה הציג באירוע נוצץ עוגת חתונה ענקית בגובה של 3 מטרים, שסביבה הוקרנו במופע אור- קולי מיוחד צורות שונות. לדברי אסקריבה, הרעיון היה "לקחת את המציאות המשופרת אל תוך עולם הקונדיטורים". מומלץ מאוד להיכנס ולצפות בפלא

גם יפה גם אופה

הכדורגל הכי מטופח
הכדורגל הכי מטופח צילום: רויטרס
שלא כהרגלנו, הפעם בחרנו אופה מהמין השני שגילה באחרונה את המטבח ואת עינוגי הבישול. שחקן הכדורגל המטופח בעולם דיוויד בקהאם מצא את עצמו עם קצת יותר מדי זמן פנוי לאחר פציעה טורדנית - שגם תמנע ממנו להשתתף במונדיאל בדרום אפריקה - וגילה בכמה ראיונות על חיבתו להתקנת מנות גורמה. הכדורגלן בן ה-34 נחשף לבישול, באופן לא מפתיע, בעת שהותו באיטליה לאחר הפציעה. לפי "הסאן" הלונדוני, בקהאם, השוהה במקום עם משפחתו, מפיג את השעמום בבישול מנות איטלקיות מסובכות יותר ופחות, עם אשתו וילדיו, ומודה כי הוא נהנה במיוחד מחומרי הגלם הנהדרים הנמצאים בשוק האיטלקי הקרוב לביתו במילאנו. לטובתו, אנחנו מקווים שזה לא כולל רק ספגטי בולונז.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים