חי-מת: הקרפצ'יו בר חוגג 3 שנים של אוכל נא

מישל אובמה מצדדת באוכל טרי, ראש עיריית ניו יורק נלחם במזון המעובד, הקנדים מגבירים מודעות ובישראל הקרפצ'יו בר חוגג 3 שנות אוכל נא, עם תפריט חדש של מנות ים

דנה דרבינסקי | 23/5/2010 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במאמר שפורסם ב-30 באפריל במונטריאול גאזט דווח על האובססיה של הקנדים למלח. מתברר שחברות עולמיות מוסיפות כמות ניכרת של מלח למוצרים שהן מוכרות בקנדה. לקנדים נותר רק לקנא בניו יורקים שראש העירייה שלהם, מייקל בלומברג, הציב את המלחמה במלח כאחת המטרות העיקריות שלו.
יח''צ
קרפצ'יו בר. בשר, דג או סלק חי? יח''צ

בלומברג דואג להפחתת צריכת המלח של האמריקאים ועושה יותר מממשלת קנדה כולו, התלוננו בעיתון. המאמר זכה להתייחסות גם באתרי חובבי המזון הנא משום שמסתבר שבארה"ב רק 11% מהמלח בתפריט מגיע ממלח שולחן שמוסיפים האנשים עצמם, ואילו 80% מגיע כחלק מהמזון המעובד, ה-9% הנותרים הם ממלח המצוי באופן טבעי במזון טבעי.

הנתונים האלה מחזקים את הדבקים באוכל נא ומאששים את הדחייה שלהם מהמזון המעובד, שעתיר בין השאר בהרבה מלח שמסוכן לבריאות. מבחינתם בישול, אפייה ואפילו אידוי הם תהליכים שהורסים את האנזימים החיים במזון. מזון מבושל, לפי הנאים, הוא מזון נטול חיים.

הדוגלים באוכל נא - Raw Food - מדגישים כי בחום הגבוה מ-48

מעלות משתנה מבנה המינרלים שבמזון, הופך לפחות זמין לגוף וגורם לאיבוד חלק גדול מהם. בישול לטענתם  גם הורס חלק מהוויטמינים ומפרק את השומנים, מה שמאיץ את חימצונם וגורם להם להפוך לשומן מזן נחות. חובבי המזון הנא מספרים על מקרים רבים של חולים במחלות כרוניות שנרפאו בשל תזונה זאת.

גם הגברת הראשונה של האמריקאים דוגלת באוכל לא מעובד.  למישל אובמה אין בעיה להכניס את התקשורת למטבח הבית הלבן כדי להדגים כמה היא מאמינה במזון טרי וחי. אובמה היא מצדדת ידועה בגינות קהילתיות. היא פועלת למינופן  כדי שהאמריקאים יאכלו מזון טרי ולא מעובד ושונה בכך מאד מקודמתה, לורה בוש, שהצניעה את העקרונות התזונתיים שלה.


צילום: יח''צ
לא לאוהבי מנות כבדות צילום: יח''צ

כל זה בא כהקדמה לחגיגות ה-3 שנים לקרפצ'יו בר ברחוב אבן גבירול בתל אביב. מקום קטן וסימפטי שמגיש רק מנות נאות בסמוך לתנועה החיה גם היא, של אבן גבירול.

לרגל חגיגות שלוש השנים לקרפצ'יו בר ועם פתיחת עונת הקיץ, השף של המקום, אסף דוקטור, מרחיב את התפריט ויוצא במנות חדשות שמבוססות על דגים כבושים ונאים בטעמים ישראליים וים תיכוניים.

בין המנות החדשות בתפריט סביצ'ה בורי עם קולורבי, חסה אמריקאית, יוגורט כבשים וויניגרט זרעי עגבניות  (39 שקלים); טרטר סלמון בתיבול אסייתי, על מצע אבוקדו (44 שקלים); ברוסקטה אורטיז עם דלעת טרייה, אנשובי אורטיז, גבינת מנצ'גו ואורוגולה  (25 שקלים); טרטר בורי עם עשבי תיבול, חומץ עגבניות, טחינה גולמית ואגוזי לוז  (39 שקלים); וברוסקטה סלמון מעושן וקרם פרש  (25 שקלים).

בקרפצ'יו הכינו גם ספיישלים יומיים מתחלפים, מבוססי ים, כמו פיצה טונה, שזו מנת  קרפצ'יו טונה אדומה על דף אורז פריך, עם קרם פרש וואסאבי, עלי ראשאד ו-7 תבלינים יפניים. מנת ספיישל נוספת היא טרטר טונה אדומה עם עשבי תיבול, גרידת לימון, טחינה גולמית ואגוזי לוז.

חגיגות שלוש השנים ייערכו בארבעת ימי ראשון (6-13-20-27) של חודש יוני. החל מ- 20:00 יגישו שם מנות פינצ'וס משתנות המתבססות על דגים ופירות ים (6 שקלים. משתלם) לצד אלכוהול במחירים נוחים (בקבוק קאווה ב- 60 שקלים, nero d'abola אדום או canepa chardonnay החל מ-20 שקלים לכוס).

העסקיות של הקרפצ'יו בר עולות 36 – 39 שקלים וכוללות לחם, סלט ירוק, מזטים ושתיה + מנה לבחירה. שווה לבדוק את הלהיטים של המקום: קרפצ'יו מזרחי עם לימון, שמן זית, טחינה גולמית, צנוברים, כמון ועלי רשאד (36 שקלים) או קרפצ'יו סלק מפרוסות סלק חי כבושות בחומץ שרי, מתובלות בשמן כמהין, פרמזן, גרעיני דלעת ועלי חסה (33 שקלים).



אבן גבירול 8 ת"א, 03-6098118. פתוח מדי יום מ- 12:00 ועד הלקוח האחרון.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים