עיר, בירה: ביקור מרנין בפאב-מסעדה פורטר & סאנס

הלאה הברים האפלים לילדים בני עשרים, קדימה לעשורים הרביעי והחמישי של חיינו עם מקום שתואם את גילנו ואת מעמדנו. אלון צרפתי לגם מאחת מ-50 הבירות המצוינות ב'פורטר & סאנס'

אלון צרפתי | 23/5/2010 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אל "פורטר & סאנס", הפאב-מסעדה החדש ברחוב הארבעה, הלכנו עם ש'. ש' הוא קיצור ל"שומר המערות", הכינוי שדבק בו בשל שריריו העצומים. היקף קיבורת זרועו הוא פעמיים וחצי כקיבורת ירך ממוצעת, ואליהם מתווסף גובה של 190 ס"מ שבסופם קרחת בוהקת ומאיימת. ש' יוצא סיירת מטכ"ל, נחשב עוד מימי התיכון בקיבוץ אחלה גבר. אחד כזה שיבוא לחלץ אותך אם נתקעת עם האוטו במג'דל שאמס, ולא יספר לחבר'ה שלא ידעת להחליף פנצ'ר לבד. גברים מעריצים אותו, נשים כמהות אליו.

ובכל זאת, דבר אחד בלבד מעיב על גבריותו המתנפנפת: הוא לא אוהב בירה. "מר לי",  הוא אומר בכל פעם שאנחנו נפגשים לצפות במשחק כדורגל ומנסים להשקותו בנוזל הצהבהב. הייתה זו נחמה קטנה מבחינתנו, הגברים שתמיד רצינו להיות כמותו ומעולם לא הגענו לקרסוליו: הגבר הזה, הבריון הזה, המושלם הזה - הוא בעצם רכיכה שלא אוהבת בירה.

ובכן, לא עוד. אחרי ביקור אחד בפורטר & סאנס אנחנו שמחים לבשר שש' לא רק טעם בירה אלא גם לגם שתי כוסות של חצי ליטר בזו אחר זו. מבשלת הבירה הבלגית "לינדמנס", שייצרה את קריק (34 שקלים לחצי ליטר, שלושה אחוזי אלכוהול וחצי) היא האחראית למהפך. בירת הלמביק המסורתית, בתוספת מיץ טבעי של דובדבנים, היא בעלת גוון אדום וטעמים חמצמצים-מתקתקים פירותיים, ומתאימה לחך שאינו מורגל בטעמה המריר של הבירה המסורתית. קיימים גם טעם תפוח אטרקטיבי (באותו המחיר ובאותו אחוז אלכוהול) ובירה פירותית אנגלית בשם וסטונס פרימיום סיידר (28 שקלים לחצי ליטר, ארבעה אחוזי אלכוהול וחצי), ואת כולם לגם ש' בגרגרנות רבה, ובסופה תקע מה שגברים פולטים מהפה לאחר שתייה מרובה של בירה.

 ש' לא לבד. לאחר שלושה ביקורים בפורטר & סאנס אנחנו שמחים לבשר על תקומתה של בשורה חדשה ומרעננת לעיר: זהו מקום מאגניב, באלף הידיעה, רב קסם ומלא השראה אירית, בלגית ואנגלית. הלאה הברים האפלים המתאימים לילדים בני עשרים, קדימה לעבר העשורים הרביעי והחמישי של חיינו עם מקום שתואם את גילנו ואת מעמדנו - מהוגן ועם זאת שובב, צעיר ועם זאת לא מדי, עשיר במגוון אדיר של חמישים בירות, ועם זאת לא מקפח את האוכל. כן, במפתיע יש לומר, האוכל בו טעים. אפילו מאוד, שיצר השף הצעיר חנן פנחס (לשעבר "הרברט סמואל" ו"מסה").
צילום: יח''צ
רוסטביף רומסקו. אוכל טוב ובירה טובה, מה עוד צריך? צילום: יח''צ

מבחר המנות הראשונות לא רע: צלחת עמוסה מיני פטריות מוקפצות בשום, שמן זית, ליקר שרי ויין לבן (32 שקלים ), חציל אש עם סלסת עגבניות, ריחן וקרעים של לחם שום (28 שקלים), א-לה רומנה - ניוקי סולת ופרמזן בחמאת אגוזים, מרווה ועגבניות שרי (34 שקלים ),

מנות פירות ים, כגון שרימפס קרבונרה עטופים בייקון וצרובים במחבת (38 שקלים) וקריספי קלמרי בציפוי פריך עם איולי תפוחי עץ (36 שקלים), ומנת הדגל של המקום - רוסטביף רומסקו: נתח שייטל פרוס דק ומוגש קר לצד מתבל פלפלים קלויים ושקדים (42 שקלים).

לצד מנות שמותאמות לבירה - שלושה סוגי נקניקיות הנעשות במקום וצלויות בגריל (69 שקלים), פיש אנד צ'יפס (59 שקלים) וספייר ריבס בצלייה ארוכה של קלחי תירס (76 שקלים) - יש מנות עיקריות שטעמן (ומחירן) אינו פוחת מזה של מסעדות גורמה. אנחנו טעמנו צלע עגל במחבת כבדה (96 שקלים ), שהגיע מצופה דבש, זרעי כוסברה ושומר. רמת הצלייה של הבשר הייתה גבוהה מעט, והתקשינו מעט לנגוס בבשר הקשה, אולם ברמת צלייה מדיום מדויקת זוהי מנה יצירתית, מקורית וטעימה עד מאוד. מחבת פירות הים שטעם ש' הייתה לטעמו עשירה ונדיבה, והוא התענג על השרימפס, על הקלמרי ועל המולים עם הארטישוק והלימון הכבוש שבושלו ברוטב יין לבן וכוסברה (84 שקלים).

את הדרך הביתה (עם נהג תורן, שלא שתה כמובן), מבושמים ועליזים, חירב לנו פנצ'ר. ש', בפעם הראשונה בחייו, היה שיכור מדי מכדי להחליף גלגל.




"פורטר & סאנס", הארבעה 14, 03-6244355

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים