עיר, בירה: ביקור מרנין בפאב-מסעדה פורטר & סאנס
הלאה הברים האפלים לילדים בני עשרים, קדימה לעשורים הרביעי והחמישי של חיינו עם מקום שתואם את גילנו ואת מעמדנו. אלון צרפתי לגם מאחת מ-50 הבירות המצוינות ב'פורטר & סאנס'
ובכל זאת, דבר אחד בלבד מעיב על גבריותו המתנפנפת: הוא לא אוהב בירה. "מר לי", הוא אומר בכל פעם שאנחנו נפגשים לצפות במשחק כדורגל ומנסים להשקותו בנוזל הצהבהב. הייתה זו נחמה קטנה מבחינתנו, הגברים שתמיד רצינו להיות כמותו ומעולם לא הגענו לקרסוליו: הגבר הזה, הבריון הזה, המושלם הזה - הוא בעצם רכיכה שלא אוהבת בירה.
ובכן, לא עוד. אחרי ביקור אחד בפורטר & סאנס אנחנו שמחים לבשר שש' לא רק טעם בירה אלא גם לגם שתי כוסות של חצי ליטר בזו אחר זו. מבשלת הבירה הבלגית "לינדמנס", שייצרה את קריק (34 שקלים לחצי ליטר, שלושה אחוזי אלכוהול וחצי) היא האחראית למהפך. בירת הלמביק המסורתית, בתוספת מיץ טבעי של דובדבנים, היא בעלת גוון אדום וטעמים חמצמצים-מתקתקים פירותיים, ומתאימה לחך שאינו מורגל בטעמה המריר של הבירה המסורתית. קיימים גם טעם תפוח אטרקטיבי (באותו המחיר ובאותו אחוז אלכוהול) ובירה פירותית אנגלית בשם וסטונס פרימיום סיידר (28 שקלים לחצי ליטר, ארבעה אחוזי אלכוהול וחצי), ואת כולם לגם ש' בגרגרנות רבה, ובסופה תקע מה שגברים פולטים מהפה לאחר שתייה מרובה של בירה.
ש' לא לבד. לאחר שלושה ביקורים בפורטר & סאנס אנחנו שמחים לבשר על תקומתה של בשורה חדשה ומרעננת לעיר: זהו מקום מאגניב, באלף הידיעה, רב קסם ומלא השראה אירית, בלגית ואנגלית. הלאה הברים האפלים המתאימים לילדים בני עשרים, קדימה לעבר העשורים הרביעי והחמישי של חיינו עם מקום שתואם את גילנו ואת מעמדנו - מהוגן ועם זאת שובב, צעיר ועם זאת לא מדי, עשיר במגוון אדיר של חמישים בירות, ועם זאת לא מקפח את האוכל. כן, במפתיע יש לומר, האוכל בו טעים. אפילו מאוד, שיצר השף הצעיר חנן פנחס (לשעבר "הרברט סמואל" ו"מסה").

מבחר המנות הראשונות לא רע: צלחת עמוסה מיני פטריות מוקפצות בשום, שמן זית, ליקר שרי ויין לבן (32 שקלים ), חציל אש עם סלסת עגבניות, ריחן וקרעים של לחם שום (28 שקלים), א-לה רומנה - ניוקי סולת ופרמזן בחמאת אגוזים, מרווה ועגבניות שרי (34 שקלים ),
לצד מנות שמותאמות לבירה - שלושה סוגי נקניקיות הנעשות במקום וצלויות בגריל (69 שקלים), פיש אנד צ'יפס (59 שקלים) וספייר ריבס בצלייה ארוכה של קלחי תירס (76 שקלים) - יש מנות עיקריות שטעמן (ומחירן) אינו פוחת מזה של מסעדות גורמה. אנחנו טעמנו צלע עגל במחבת כבדה (96 שקלים ), שהגיע מצופה דבש, זרעי כוסברה ושומר. רמת הצלייה של הבשר הייתה גבוהה מעט, והתקשינו מעט לנגוס בבשר הקשה, אולם ברמת צלייה מדיום מדויקת זוהי מנה יצירתית, מקורית וטעימה עד מאוד. מחבת פירות הים שטעם ש' הייתה לטעמו עשירה ונדיבה, והוא התענג על השרימפס, על הקלמרי ועל המולים עם הארטישוק והלימון הכבוש שבושלו ברוטב יין לבן וכוסברה (84 שקלים).
את הדרך הביתה (עם נהג תורן, שלא שתה כמובן), מבושמים ועליזים, חירב לנו פנצ'ר. ש', בפעם הראשונה בחייו, היה שיכור מדי מכדי להחליף גלגל.
"פורטר & סאנס", הארבעה 14, 03-6244355