עלה על הרכבת: המסעדן הראשון התמקם במתחם התחנה

המסעדן הזריז הראשון שפתח טאפאס בר במתחם התחנה המטופח הוא גולן דור מ"הננה בר". הלקוחות שלו כבר יושבים על מרפסת אבן טמפלרית גבוהה ומשקיפים על מתחם אלגנטי שאוטוטו מתעורר

דנה דרבינסקי | 16/5/2010 15:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מתחם התחנה צפוי להיות אחד מאתרי הבילויים השוקקים בתל אביב. עכשיו, בשעות הערב, בדממה עירונית נדירה, עומדים במתחם היפה והמרווח, המבנים המשוחזרים של תחנת הרכבת שפעלה בפאתי נווה צדק בשנות ה-20 ומחכים למבקרים. היזמים השקיעו במקום  45 מיליון שקלים והעירייה תרמה 55 מיליון שקלים. המטרה: לקיים חוליה שתחבר בין תל אביב ויפו ולבנות מרכז בילוי שייטמע ברצף האנין שנוצר בין נווה צדק, למושבה הגרמנית וליפו שעוברת תהליך של יאפיזציה. לא סניפי רשתות אופנה המוניות ומסעדות מזון מהיר, אלא מתחם מעוצב ואמנותי.
צילום: יח''צ
גבינות בשושקה. הבירה היא הדבר העיקרי צילום: יח''צ

חנויות האופנה האנינות שמיהרו לסגור חוזים כבר פועלות במקום. מבין העסקים בתחום האוכל, גולן דור, הבעלים של ה"ננה בר" בנווה צדק, בהחלט היה אחד הזריזים. הקהל שלו כבר יושב על המרפסת היפהפיה והגבוהה בקומה בה פועל הטאפס בר החדש שלו "שושקה שווילי" ושותה בירות אירופאיות בשקט האלגנטי שמסביב.

העיצוב של השושקה מטופח ומפנק. יש ספות שחורות ושולחנות עץ חרוטים ועל הקירות תלויים לוחות מתכת עם פרסומי בירות תקופתיים. מרפסת האבן גדולה יפהפייה והברמן הורס.

התפריט מוגדר כהיצע של מאזטים ים תיכוניים,

אבל הסגנון הוא לא ספרדי אלא ביתי. הנקניקיות שטעמנו היו בסיסיות והגיעו על מצע של כרוב כבוש, בלי הרבה הפתעות והחמוצים היו סבירים.

השושקה, שהפונט של השלט שלה מזכיר את הננצו'קה והתפריט עצמו פחות, עונה על הדרישות האנינות מבחינת עיצוב ואלכוהול. מבחינת אוכל, לא נראה שיש שם יומרה לעניין יותר מדי, אלא בעיקר לרפד את הבטן ולנשנש מנות בסיסיות ולקרוץ למי שמגיע ליהנות מהמתחם אבל לא מחפש חוויה קולינרית יוצאת דופן. גם המחירים צנועים כמו היומרות. מחירי המאזטים עומדים על  16 – 40 שקלים.

צילום: יח''צ
שושקה. הברמן שווה צילום נפרד צילום: יח''צ

הברמן האטרקטיבי הוא לא הסיבה העיקרית לבדוק את הבר, אלא גם המבחר של כ- 80 בירות מכל העולם שיש במקום.

בחודש יוני יפתח הבעלים של מסעדת "פורלין" מסעדה איטלקית במתחם והחל מהשבוע שעבר פועל בימי שישי בתחנה, בין השעות 8:00-15:00 , שוק שמציע סחורה אורגנית - ירקות ופירות, מוצרי חלב, לחמים ומאפים, שמנים, זיתים, ריבות, עוגות, קטניות, תבלינים ותכשירי קוסמטיקה טבעית.

בתי הקפה שפועלים כרגע במתחם הם קפה גרג וקפה התחנה. בהמשך תיפתח המסעדה "ויקי כריסטינה" ומסעדה יהודית כשרה בשם רג'ינה.



שושקה שווילי, א'- שבת: 10:00- אחרון הלקוחות. פרוייקט התחנה, 03.5160008

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים