אל תבשל גדי, תאפה: מתכונים מהמטבח הערבי
צוואר גדי ממולא באורז וצנוברים, סלט טבולה עם המון פטרוזיליה וסלט גרגיר נחלים. מנה עיקרית אחת מכל הלב ושתי תוספות קלילות, מהמטבח הערבי
חומרים ל-4 סועדים:
2 קילו צוואר גדי
3 כוסות אורז לא מבושל
1/4 קילו בשר כבש טחון
20 גרם צנוברים מטוגנים
כפית מלח
כפית פלפל
כפית אגוז מוסקט
כפית תבלין קינמון
אופן הכנת המילוי:
- מבשלים את האורז עד שהוא לא רך לגמרי - חצי בישול.
- מטגנים את הצנוברים במחבת ומוסיפים לאורז יחד עם המלח, פלפל,
- את בשר הכבש הטחון מטגנים במחבת 3 דקות (לא טיגון מלא) ומערבבים יחד עם תערובת האורז.
אופן הכנת צוואר טלה:
חוצים את הצוואר באמצע ולתוכו מכניסים את מילוי האורז שהכנו. עוטפים את הצוואר בנייר כסף סגור הרמטית ומכניסים לתנור כשעה ב-240 מעלות, אחרי שעה מנמיכים את האש ל-50 מעלות ואופים כשעתיים.

חומרים:
2 חבילות פטרוזיליה קצוצה
2 לימונים סחוטים
20 גרם בורגול מושרה עד לריכוך וסחוט
קורט מלח
1 כף שמן זית
לקישוט:
עגבנייה, בצל או גזר
אופן ההכנה:
1. מערבבים הכל יחד ומקשטים בפרוסות עגבנייה דקות, בצל או גזר.

חומרים:
2 חבילות גרגיר הנחלים
1 בצל סגול, פרוס או קצוץ דק
מיץ מלימון סחוט
קורט מלח
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הגרגיר ומורידים את הגבעולים הקשים.
חותכים לפרוסות עבות (אפשר גם יותר קצוץ).
מערבבים עם יתר החומרים, טועמים ומוסיפים עוד מלח אם יש צורך.
המתכונים באדיבות מסעדת סהרה השוכנת בבן נין, על כביש 65 בדרך לעפולה.
