אל תבשל גדי, תאפה: מתכונים מהמטבח הערבי

צוואר גדי ממולא באורז וצנוברים, סלט טבולה עם המון פטרוזיליה וסלט גרגיר נחלים. מנה עיקרית אחת מכל הלב ושתי תוספות קלילות, מהמטבח הערבי

nrg מעריב | 13/5/2010 13:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מתכון צוואר גדי ממולא אורז

חומרים ל-4 סועדים:
2 קילו צוואר גדי
3 כוסות אורז לא מבושל
1/4 קילו בשר כבש טחון
20 גרם צנוברים מטוגנים
כפית מלח
כפית פלפל
כפית אגוז מוסקט
כפית תבלין קינמון

אופן הכנת המילוי:
- מבשלים את האורז עד שהוא לא רך לגמרי - חצי בישול.
- מטגנים את הצנוברים במחבת ומוסיפים לאורז יחד עם המלח, פלפל,

אגוז מוסקט, והקינמון.
- את בשר הכבש הטחון מטגנים במחבת 3 דקות (לא טיגון מלא) ומערבבים יחד עם תערובת האורז.

אופן הכנת צוואר טלה:

חוצים את הצוואר באמצע ולתוכו מכניסים את מילוי האורז שהכנו. עוטפים את הצוואר בנייר כסף סגור הרמטית ומכניסים לתנור כשעה ב-240 מעלות, אחרי שעה מנמיכים את האש ל-50 מעלות ואופים כשעתיים.


צילום בועז לביא
צוואר טלה. רואים את המוסקט מכאן צילום בועז לביא
סלט טאבולה פטרוזיליה

חומרים:
2 חבילות פטרוזיליה קצוצה
2 לימונים סחוטים
20 גרם בורגול מושרה עד לריכוך וסחוט
קורט מלח
1 כף שמן זית
לקישוט:
עגבנייה, בצל או גזר

אופן ההכנה:
1. מערבבים הכל יחד ומקשטים בפרוסות עגבנייה דקות, בצל או גזר.

צילום: בועז לביא
טבולה, תבלו בלימון ביד רחבה צילום: בועז לביא
סלט ג'רג'יר

חומרים:
2 חבילות גרגיר הנחלים
1 בצל סגול, פרוס או קצוץ דק
מיץ מלימון סחוט
קורט מלח

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הגרגיר ומורידים את הגבעולים הקשים.
חותכים לפרוסות עבות (אפשר גם יותר קצוץ).
מערבבים עם יתר החומרים, טועמים ומוסיפים עוד מלח אם יש צורך.



המתכונים באדיבות מסעדת סהרה השוכנת בבן נין, על כביש 65 בדרך לעפולה.

צילום: בועז לביא
סלט ג'רג'יר, מגיע קומפלט עם קיסמים לשיניים צילום: בועז לביא

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים