בחג שבועות תעשה לך: הצעות מעניינות במסעדות הארץ

מי מתחכם ומגיש חזירון במייפל, באיזה ביסטרו מציעים סלסלת גבינות ופינוקים לפיקניק, ארוחה משתלמת לרביעיה ליד נחל בתום מסלול טיול ועוד. אירועי שבועות קולינריים

nrg מעריב | 13/5/2010 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תל אביב - ספיישל בשרים לבנים

במסעדת הבשרים  NG מרימים בערב החג ארוחת בשרים לבנים. הם מציעים מנות כמו אפרטיף בלאדי NG  - קוקטייל עם בייקון פריך ב- 48 שקלים, שיפודי נתחי פילה לבן בסגנון ספרדי קאטלוני ב-80 שקלים , ספריבס לבן ברוטב יין לבן, צ'ילי וקפה ב- 98 שקלים, סטייק צלע לבן ב- 80 שקלים ובהזמנה מראש - חזירון שלם במייפל, קלבדוס ותפוחים (מספיק ל- 6 סועדים ומעלה) ב- 980 שקלים.

 מומלץ להזמין מקום מראש. אחד העם 6 תל אביב. 03-5167888.

צלעות ב- NG. בדיוק הצלעות שהיינו רוצים שיקפצו לנו לפה
צלעות ב- NG. בדיוק הצלעות שהיינו רוצים שיקפצו לנו לפה צילום: יח''צ

ביסטרו פטלינה בצהלה יעשה לעירוניים קולות של נחלה כפרית בערב החג, ה-15 למאי בין השעות 8:00- 16:00. יהיו אבוקות של חציר, מוזיקה ישראלית שורשית, פלטת גבינות, פירות וקאווה במחיר של 98 שקלים לזוג. פטלינה מציעים גם סלסלה זוגית מיוחדת לשבועות שתכלול גבינת סנט מור, קיש בטטה ורוקפור, עוגת גבינה ושוקולד, ממרח עגבניות מיובשות, לחם דגנים ובקבוק  cava xenuis, ב- 160 שקלים. למי שרוצה לצאת לטבע עם אוכל טוב מכינים שם תפריט Take away לחג עם קישים (52 ש"ח), גלילות חצילים ופלפלים במילוי גבינות צאן ובזילקום (11 ש"ח ליחידה), סלטי פסטה (90 שקלים לק"ג), ועוגת גבינה ושוקולד ב - 44 ש"ח. פטלינה, עיר שמש 73 צהלה, ת"א.

ניר צוק מרים במתחם שלו ביפו, בשלושת ימי החג,  פסטיבל שבועות שיהיו בו בופה של מנות טאפאס, ירקות ביכורים וגבינות טובות ב-80 שקלים לסועד, כולל מוזיקה עברית ודילים על יינות ישראליים.  בתפריט המיוחד יהיו מנות עיקריות וקינוחים בסימן החג כמו מנת רביולי עם טחינה גולמית וגבינת עיזים, מנת פסטה חצילים וריקוטה, ומנת עוגת גבינה קלאסית של פעם. מילוי מהבופה + מנה עיקרית וקינוח יעלו 140 שקלים לסועד.

ביסטרו "נועה", רחוב הצורפים 14, יפו, 03-5184668, פתוח א' -שבת   מ-09:00 ועד לקוח האחרון. 


- במסעדת "חדר האוכל" יתנו בחג את
לחם "חדר האוכל" על חשבון הבית, עם שלושה ממרחים:
ממרח זעתר ושקדים, ממרח גבינה לבנה חריפה, ממרח לבנה עיזים וחצילים קלויים. בין המנות המיוחדות שהוכנו לחג: פסטת ביצים, לבנה כבשים, רסק עגבניות טרי
וזעתר - 44 שקלים. בורקס במילוי גבינות, סלט ירוק ומלפפון חמוץ - 28 שקלים ועוד.

ראשון עד חמישי  12:00-24:00. שישי ושבת החל מהשעה 09:00. 03-6966188. שאול המלך 23, תל אביב  (מתחם המשכן לאומנויות הבמה).

צילום: יח''צ
גבינות חינניות בקורדיליה צילום: יח''צ
השרון והשפלה - יריד ביכורים מקומי -

- במשק ברזילי, המסעדה האורגנית הירוקה שבמושב ירקונה, בלב הוד השרון יהיה  תפריט ספיישלים אורגני חלבי ובריאותי בראשון עד שלישי ה-16-18 למאי. בתפריט:  גספאצ'ו ירוקים ויוגורט עיזים אורגני ב- 22 שקלים, קרפצ'יו סלק עם קרעי מוצרלה אורגנית ב- 18 שקלים, לזניה מקמח מלא אורגני, ירקות שדה, עגבניות תמר חרוכות וגבינת עיזים רזה ב- 48 שקלים, קרמבל תותים אורגניים, גרנולה קלויה ברוטב יוגורט וסילאן – 34 שקלים ועוד.

7453935- 09. שעות פעילות: א'-ה'- 08:00-22:00, ו'- 08:00-15:00, ש- סגור.
 

הביכורים של מחלבת יעקבס. מחכים בבית העם
הביכורים של מחלבת יעקבס. מחכים בבית העם צילום: יח''צ

- מחלבת יעקבס ממושב כפר הרא"ה שבעמק חפר עורכת יריד ביכורים בבית העם של הכפר עם המיטב של מיטב יצרני הבוטיק. ימכרו גבינות עזים ובקר מצוינות של מחלבת יעקובס, לחמים, פוקצ'ות ומאפים טריים ומשובחים של "אגדת לחם", יינות ושמן זית, עוגות ביתיות, דבש מופלא ועוד.

ימי ושעות הפעילות היריד:
יום חמישי ה-13.5 בשעות 14:00 – 20:00
יום שישי ה- 14.5  בשעות 8:00 – 15:00
 יום ראשון ה- 16.5  8:00 – 20:00
יום שני ה- 17.5 8:00 – 20:00
יום שלישי ה- 18.5 8:00 – 15:00.

בית העם ממוקם בכניסה למושב כפר הרא"ה. בכיכר הראשונה ימינה. במקום יוצב שילוט הכוונה ליריד. טלפון לבירורים: 04-6366111.

צילום: יח''צ
גבינות שמחכות במשק ברזילי. ספיישל אורגני חלבי צילום: יח''צ
צפון - זמר וגבינות

- במסעדת מוזה, מסעדה כפרית-חלבית כשרה בגן הלאומי בגן השלושה (סחנה) יחגגו בערב חג השבועות (18.5) החל מ- 19.00, ערב גבינות, יין ודגים עם מבחר של גבינות, יינות בוטיק ומתכונים מיוחדים עם דג האדמונית - דג הבית של המסעדה שגדל בבריכות קיבוץ ניר דוד הסמוך. את הערב ילווה בשירי ארץ ישראל היפה והטובה הזמר אבנר לבב. המסעדה משקיפה אל נוף של בריכות, מפלים ומעיינות. יש להזמין מקום מראש 04-6060697. מחיר לאדם 110  שקלים.

 

מסעדת מוזה. כפרית כשרה
מסעדת מוזה. כפרית כשרה צילום: יח''צ

- בחווה התיירותית חקלאית בל עפרי במושב קדמת צבי ברמת הגולן יהיו בשבועות סדנאות להכנת לחם איכרים וגבינות עיזים בשיטות מתקופת התלמוד. המשתתפים יחוו את כל השלבים בדרך לקמח מאלומות חיטים,  המוץ שמופרד בעזרת קלשון עץ ואפיית לחם איכרים עם עשבי תיבול מהגינה הסמוכה בתנור חומר המשוחזר ממש כמו בימי קדם.

בסדנה יכינו גם גבינות מחלב עיזים עם זעתר, פלפל שחור או סומק לפי הבחירה. המוצרים האלה יתוגברו לכדי ארוחה בסלט ירקות עשיר, טפנד זיתים, מטבלים, חמוצים ועוד. לקינוח תוגש  פלטה של ריבות הבית: ריבת תפוזים, ריבת תות וריבת ורדים, ואת הכל תשטוף חליטת תה צמחים ריחנית.

תאום מראש בטלפון: 052-8805026 (תמי). מחיר השתתפות בסדנה אחת: 30 שקל. ההורים המלווים יוכלו להשתתף בסיור מקיף וטעימות של ארבעה סוגי יין במחיר של 25 שקל. ניתן  לתאם סדנאות גם אחרי חג השבועות.

צילום: יחסי ציבור
פילה יען של מסעדת נחלים צילום: יחסי ציבור

במסעדת  נחלים השוכנת במפגש הנחלים דן, הבניאס והחצבני יציינו את שבועות מיום שלישי ה- 18 ועד יום שבת ה- 22 במאי 2010 עם מנות חדשות של שפית המסעדה ענת בונן, בינהן: אספרגוס ברוקפור, אגוזי פאקן ואפרסקים, סלט אנדיב וגבינה כחולה, פילה דג ים עם גבינת עזים וריבת בצל ועוגת קרם גבינה בשמנת אפויה.

בחנות היין של נחלים, השוכנת לצד המסעדה יתאימו לכל המעוניין יינות וגבינות לשולחן החג. איתן בניטח הבעלים של 'נחלים' ומנכ"ל איגוד היין הצפוני הוא אספן יין שבנה תפריט יינות גדול שרובו מבוסס על יינות מהאזור, בעיקר מיקבי בוטיק קטנים ואקסקלוסיביים בגליל.

המסעדה ממוקמת בצומת מעיין ברוך, צומת מרכזית לטיולים באזור ואפשר לצאת ממנה לטיול במסלול המשלב הליכה במים, בתוך הנחל ועובר בפארק שניר שהוא שמורת טבע יפהפייה. המסעדה מציעה למטיילים הרעבים ארוחה על גדות נחל עם אנטיפסטי ולחם הבית, 3 מנות ראשונות לבחירה, 4 מנות עיקריות, כוס יין, לימונדה, קפה ושני קינוחים ב-396 שקלים  ל-4 סועדים.

נחלים, גן הצפון צומת מעיין ברוך, גליל עליון,טלפון: 04-6904875, שעות פתיחה א-שבת 12:00-23:00.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים