לחמניות גבינה מיוחדות: בואיקוס ללא גלוטן
לחמניות בואיקוס טעימות ללא גלוטן. השף אילן רוברג עם מתכון ביתי פשוט, לחובבי הפחמימות שרגישים לגלוטן. התוצאה ריחנית במיוחד
350 גר' קמח נטול גלוטן
1 כפית אבקת אפיה
250 גר' גבינה לבנה 5%
1 ביצה
200 גר' חמאה או מחמאה מומסת
150 גר' גבינה בולגרית מגוררת
200 גר' גבינה צהובה קשה מגוררת (קשקבל)
לציפוי: 50 גר' גבינה צהובה מגוררת
הכנה:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק רך מאד. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים מעט קמח.
מחלקים את הבצק לכ- 30 כדורים, טובלים את כיפתם
בגבינה מגוררת ואופים
בין 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.
מתכון של השף רוברג אילן ממסעדת רורברג, שמגישה מנות ללא גלוטן

בואיקוס. רבע שעה של הכנה
צילום: יח''צ