מסתכלים להן בעיניים: "חגיגות החלב" נפתחות
"חגיגות שמחת החלב" מזמינות את הציבור לבקר ברפתות, להתנסות בחליבה ולאכול מוצרי חלב. עמותת אנונימוס: פרות כלואות ששואבים מהן 30 ליטר חלב ביום לא שמחות ולא חוגגות
שפע הפעילויות של חגיגות החלב מציירות את תעשיית החלב כעניין שכולו שמחה, יופי, קידמה וקשר אוהב בין האדם והפרה. ברפת של בית לחם הגלילית מוזמנים המבקרים להאכיל עגלים מבקבוקים, ולשמוע "למי נותנת הפרה חלב?". ברפת הרובוטית של כפר יחזקאל מזמינים את המטיילים לצפות ברובוט ש"מאכיל ומפנק את הפרות, חולב אותן רק כשמתחשק או קצת לוחץ, ואם כואב להן הגב גם עושה להן מסאז'". ברפתות אחרות מוזמנים הילדים ללטף עגלים או לצפות בהמלטות. בעמותת אנונימוס טוענים, כי "חגיגות שמחת החלב" מציגות תמונה מעוותת של המציאות, המתעלמת מסבל וכאב שחוות הפרות במהלך חייהן כשהן מנוצלות לצורך תעשיית החלב.
"חג שמחת החלב הוא חג שיווקי שהומצא על-ידי מועצת החלב במטרה להגביר את צריכת החלב בישראל. חגיגת היח"צ הזו משרתת את האינטרס הכלכלי של התעשייה, אבל לא בהכרח מיטיבה עם בריאות הצרכנים, וודאי שלא עם הפרות", אומר רונן בר מעמותת אנונימוס."מדובר בשטיפת מוח שיווקית באצטלה של אירועים חינוכיים ותיירותיים, אך למעשה תעשיית החלב אחראית להתעללות אכזרית בכמאה אלף פרות בשנה, לזיהום מי תהום ולנזקים בריאותיים לצרכני החלב".

"רק לפני חמישה עשורים שאבו מגוף הפרה לא יותר מ-8 ליטר חלב ביום, ואילו כיום, באמצעות ברירה מלאכותית (עיוות גנטי המכונה "השבחה"), גדלה כמות החלב לכ-30 ליטרים ויותר. אף שתוחלת חייה הטבעית של הפרה עולה על 20 שנה, פרות במשקים מודרניים נשחטות בגילאי שלוש עד שש, אולם רבות מהן קורסות תחת משקל עטיניהן, סובלות מצליעה ומשברים ומתות עוד בטרם השחיטה".
אנונימוס אף קוראת לציבור להחרים את החגיגות, ובמקומן לצאת לסיור וירטואלי המתאר את המציאות ברפת.
במועצת החלב, יוזמת החגיגות, לא מתרגשים מהביקורת וטוענים כי תנאי הגידול של בעלי החיים מצויינים. באשר לנתונים על תחלואת הפרות שמציגה אנונימוס, הלקוחים מחוברת "הכנס למדעי הבקר" של התאחדות מגדלי הבקר, אומרים במועצה: "מועצת החלב ביצעה ומימנה עבודות מחקר רבות בתחום הרפת, אבל לצערנו עמותת אנונימוס מסלפת את הממצאים מעבודות מחקר אלו בצורה אינטרסנטית, מוציאה אותם מהקשרם ומציגה תמונה שקרית ומעוותת. התמונה שמציגה העמותה תלושה מהמציאות ברפת הישראלית. הטענה של אנונימוס כי רוב הפרות
"ברפתות בארץ הושקעו ב-8 השנים האחרונות 1.7 מיליארד שקל בשיפור הרפת במטרה להתאים אותה לסטנדרטים בינלאומיים של איכות הסביבה ורווחת בעלי חיים. מטרתה של עמותת אנונימוס היא לפגוע בפרנסתם של חקלאים שורשיים ומסורים במדינתנו. אנחנו מזמינים את כולם לבקר במהלך חגיגות שמחת החלב במשקי החלב ברחבי הארץ, מיוטבתה בדרום עד בית הלל בצפון ולראות באילו תנאים מצויינים אנחנו מגדלים את בעלי החיים שלנו".

אז מהן "חגיגות שמחת החלב" - הזדמנות לצפות בפרות בריאות ומטופחות המניבות חלב בשמחה, או אירוע יחסי ציבור המעודד הכחשה והסתרה של סבלם של בעלי החיים המנוצלים על ידי האדם? האמת נמצאת, כנראה, איפשהו על הסקאלה שבין שתי האפשרויות. אך אי אפשר שלא לתמוה על הקיצוניות שבשתיהן.
האמנם תעשיית החלב כולה היא התאכזרות, כפי שמתארת עמותת אנונימוס? ומצד שני, הייתכן שבעלי חיים המוכנסים למכלאות, מופרדים מעולליהם ומנוצלים לצורכי תעשייה רובוטית אינם סובלים כלל, כפי שטוענת מועצת החלב? בעשרת הימים הקרובים תוכלו להגיע אל הרפתות והמחלבות, להסתכל לפרות (וגם לרפתנים) בעיניים, ולשפוט בעצמכם.

האירועים המרכזיים של חגיגות החלב
> פתיחת החגיגות והשקת "שביל החלב הישראלי" תתקיים ב-12 במרץ בכפר הירוק, ותכלול גם סדנא קולינארית עם השף שגב משה.
> יריד גבינות במקווה ישראל ב-10-11 במרץ.
> אירוע סדנאות קפה וחלב במושב בצת ב-20 במרץ.
> הפנינג חלב מיוחד במושב בן עמי ב-20 במרץ.
פירוט כל האירועים והמסלולים של החגיגות - באתר www.milk2010.co.il
או ב"קו ליער" של קק"ל 1-800-350550
> עלילת הפרק הקודם: חגיגות החלב אשתקד