טיפים לסקי בריא: אל תתגלח, אל תנקי אוזניים

בעיות בריאות קלות כמו לחץ באוזניים, שפתיים סדוקות או כוויית קור, יכולות להרוס את חופשת הסקי ואף לסכן חיים. בעזרת כמה צעדי מניעה פשוטים תוכלו להנות מגלישה ללא כאב וסבל

גידי בוקר | 1/2/2010 12:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
ציוד הגנה מונע פציעות וכוויות קור
ציוד הגנה מונע פציעות וכוויות קור צילום: הסקימולטור

סקי אמנם הולך והופך לפעילות פופולארית בקרב ישראלים, אולם השילוב של פעילות ספורטיבית בגבהים ובתנאי מזג אוויר קיצוניים שגופנו אינו מורגל בהם, עלול לחרב גם את החופשה החלומית ביותר. כוויות קור, לחץ באוזניים ושפתיים סדוקות הם רק שלושה מהמפגעים שיפגמו בהנאתכם אם לא תתכוננו מראש, ואפילו סתם ציפורן חודרנית עשויה להפוך לבעיה רצינית בזמן הגלישה.

"היות ואנו באים ממדינה נמוכה ומישורית יחסית, איננו מורגלים לתנאי מזג אוויר ולגבהים של אתרי הסקי" אומר מדריך הסקי הותיק עצמון מלצר, מנכ"ל רשת מרכזי ה"סקימולטור". "על כן עלינו לנקוט במספר פעולות פשוטות לפני החופשה, על מנת להימנע בקלות מהבעיות הללו, ולהפוך את החופשה למהנה ובטוחה.


בקרו אצל רופא המשפחה
"אם אתם חולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות באופן קבוע, ביקורת אצל הרופא המטפל לפני היציאה לחופשת סקי היא בגדר חובה. התייעצו עם הרופא ועדכנו אותו באשר לגובה האתר אותו בחרתם. וודאו שהדבר לא יפגע בבריאותכם".

בקרו אצל רופא השיניים
כאבי שיניים כתוצאה מקור ושינויי גבהים עלולים להפוך לבלתי נסבלים, ולעיתים אף יוצרים בעיות של שיווי משקל המסכנות את הגולש. ההמלצה:

לפני היציאה לחופשה גשו לבדיקה אצל רופא השיניים, ודאו שהכל תקין ושאף שן לא תפתיע אתכם ותקלקל לכם את החופשה המיוחלת.
  
אל תנקו את האוזניים 
למרות האינסטינקט היהודי לנקות אוזניים בתדירות גבוהה, שעוות האוזן, שהיא החומר השמנוני המצטבר באוזניים שלנו, מגנה ומווסתת את הלחץ התוך אוזני.  נקו אוזניים רק עד חודש לפני היציאה לחופשה. המלצה זו חשובה יותר משתוכלו לתאר.

גזזו ציפורניים 
כדי למנוע לחץ ופציעה של הבהונות בעת הגלישה בשל השימוש בנעלי הסקי הקשיחות, מומלץ מאד לגזוז ציפורניים ברגליים. מומלץ גם לגזוז גם את ציפורני הידיים, לטובת תחושה טובה יותר בכפפות הגלישה.

הימנעו מגילוח
לגברים בעלי עור רגיש מומלץ לגדל זיפי זקן בן שבוע עד עשרה ימים לפני היציאה לחופשה. זיפי הזקן מגוננים על העור הרגיש מפני הקור ומפני קרינת השמש האולטרה הסגולית המזיקה.
 

ההמלצה: להימנע מלנקות את האוזניים
ההמלצה: להימנע מלנקות את האוזניים צילום: ג'ופיטר

הימנעו מגלישה לאחר לידה
מומלץ לנשים לאחר לידה להימנע מלעסוק בסקי עד חלוף 3 חודשים ממועד הלידה.

כואב לכם? עצרו!
בעת חופשה, אם מופיעים כאבים בעת הגלישה, עצרו! התייעצו עם המדריך ובחנו עמו האם תנועות הגלישה שאתם מבצעים נכונות ומדויקות. אם אתם חסרים כושר ספציפי או שגופכם התעייף, אל תדחו את הפתרון לכאב או את המנוחה. במקרים מסויימים טיפול במועד מאוחר יותר עלול להיות מאוחר מדי, והפציעה שאתם מפתחים עלולה לנטרל אתכם לחלוטין מגלישה, ואולי אף חמור מכך.

אכלו מזון שמתפרק לאט
כשאתם גולשים, שמרו על רמת נוזלים גבוהה והרבו בשתיית מים. למרות הסביבה המושלגת והקרה, הגוף מאבד נוזלים רבים בסקי, והגולשים עלולים לסבול מהתייבשות מסוכנת. מומלץ לאכול מזון שמתפרק לאט כגון פסטות ולחם מלא, המשחררים אנרגיה לאורך זמן ומשרים תחושת שובע על הגולש.

הגנו על גופכם 
הקפידו למרוח מספר פעמים ביום קרם הגנה ושפתון הגנה בחלקי הגוף החשופים לשמש. הצטיידו בביגוד תרמי, חליפה איכותית המנדפת זיעה ומגוננת על הגוף מקור חיצוני, כפפות איכותיות, ומשקפי גלישה איכותיים המאפשרים תפקוד בשמש, תחת עננות ובערפל. מומלץ להיכנס בכל עונה אל החנויות המקצועיות של הסקי, על מנת לבדוק מקרוב את החידושים אשר עשויים לספק בטיחות ונוחות שלא היו קיימים בעונה הקודמת.

שמרו על כללי הבטיחות
ערכו הכנה גופנית קפדנית לפני היציאה לסקי. מומלץ מאד להיכנס לכושר גלישה בשבועיים שלושה שלפני החופשה לפחות. אפשר לעשות זאת באמצעות מדרונות גלישה ממונעים, ולהגיע אל החופשה מוכנים, עם ציוד סקי תקין ומשופשף. ודאו שהציוד מתאים לרמת הגלישה שלכם, לגובהכם ולמשקלכם, ושנעלי הסקי מקבעות וחובקות היטב את כף הרגל. חיבשו קסדה ומשקפי סקי וגלשו רק בקבוצה וברמת גלישה שמתאימה לכם.

כוויות קור
כוויות קור הן לא רק פציעה מטרידה, אלא עלולות לסכן חיים. הכוויה נובעת מפגיעה ברקמות הגוף הנחשף לקור קיצוני, ועלולה להתבטא בצלקות ובנמק. האיברים הראשונים הלוקים לרוב בכוויות קור הם האיברים המרוחקים ממרכז הגוף, או אלה הבולטים והחשופים: האף האוזניים והאצבעות.

בטמפרטורה נמוכה מ-15 מעלות, כלי הדם קרובים לעור מצרים את עצמם במטרה לשמור על חום הגוף הכללי, ועל כן זרימת הדם אל האיברים המרוחקים מואטת ונוצרות כוויות קור קשות. הסימפטומים המוכרים של כוויות הקור הם תחושת שריפה או עקצוץ של העור, המלווה באובדן צבע של העור, אי תחושה באיברים או כאב עז. אסור בשום פנים ואופן להתעלם מתחושות אלו, מפני שהחמרה בהן עלולה להביא לקטיעת איברים ואפילו למוות.

על מנת להימנע מכוויות קור ופגיעות קור אחרות כמו היפותרמיה (ירידה מסוכנת של טמפרטורת הגוף) יש להגן על הגוף בציוד סקי מקצועי, אשר מונע בין השאר הצטברות זיעה מסוכנת. זיעה עלולה לקפוא על העור בשל הרוח והאוויר הקר, ולגרום לצניחת טמפרטורה של הגוף והיווצרות כוויות קור מסוכנות. בכדי להימנע מפגיעות אלה מומלץ לרכוש חליפת סקי מנדפת, גרביים איכותיים המנדפים זיעה, כובע איכותי המגונן מפני קור שלא בעת הגלישה, וקסדה איכותית. כמו כן מומלץ להצטייד בצעיף ובמגיני אוזניים.

על מנת להימנע מסכנת עיוורון השלג שעשוי להיגרם מחשיפה לקרינת אור הנוצרת כתוצאה מהשתקפות גבוהה של שמש על מדרונות מושלגים, יש להצטייד במשקפי גלישה (גוגלס) המותאמות למבנה הפנים.  לסובלים מקור מומלץ לרכוש שקיות כימיות לחימום כפות הרגליים והידיים, או מעילים וכפפות שבהם מוטמעים גופי חימום נטענים, המאפשרים להימנע מצניחת טמפרטורה במקומות המועדים.

המידע באדיבות רשת סקימולטור

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

על הקרח

כל מה שרציתם לדעת על סקי, ולא העזתם לגלוש

לכל הכתבות של על הקרח

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים