לבחוש בקערה: 3 עוגות בחושות
בננה עם דבש חרובים ואגוזי מלך, תפוז בתבנית בבקה, גזר שנגרר אל תוך בלילה. שלוש עוגות בחושות, קלות להכנה וקלות לעיכול, שיעשו את רגע הקפה והעיתון שלכם לכיף פירותי

של השף אמיר כלפון, יערות הכרמל
החומרים:
תבנית אינגליש קייק
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר
4\1 כוס דבש חרובים
1 כוס קוסקוס מלא טחון
1 כוס קמח מלא
חצי כוס אגוזי מלך גרוס
2 כפיות אבקת אפיה
1 שמנת מתוקה
1 מקל וניל
4 בננות בשלות חתוכות לפרוסות
הכנה:
1. משמנים תבנית אינגליש קייק או לחילופין תבניות אלומיניום חד פעמיות בקוטר 10 ס"מ.
2. טורפים את הביצים, הסוכר ומוסיפים את החמאה המומסת.
3. מערבבים את הקמח, הקוסקוס, האגוזים, ואבקת האפייה.
4. מערבבים את השמנת עם זרעוני
5. מוסיפים את 2 התערובות לבלילת הביצים, לסירוגין - יבש ורטוב, ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הבננות ומערבבים.
8. יוצקים לתבנית/תבניות משומנות ואופים בתנור שחומם מראש כ-35 עד 40 דקות בחום של 150 מעלות.

של בן עמי ברתיני שביט, קונדיטוריה בן עמי
חומרים:
250 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
4 ביצים
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
גרידת תפוז
1 כוס חלב
1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1) להקציף היטב במעבד מזון את החמאה עם הסוכר והביצים. להוסיף את הקמח עם אבקת האפיה, המלחת, גרידת התפוז ואת החלב, ולערבב הכול היטב.
2) לשפוך 2/3 מהבלילה לתבנית בבקה, זו עם החור באמצע, וליישר.
3) להוסיף את כוס מיץ התפוזים לשליש הבלילה שנותר במעבד המזון ולערבב. לשפוך על התערובת שבתבנית וליישר. לאפות כ-45 דקות. אופציה: כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר להרטיב בסירופ סוכר העשוי מכמות שווה של סוכר ומים, מצומצם לחצי.

מתכון של מיקי שמו
החומרים לתבנית אינגליש קייק מס' 3:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 ושליש כוסות קמח
1/4 שקית אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
תבלינים לפי טעם: קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט, ניתן להוסיף גם הל וציפורן
2 ביצים
3-4 גזרים (גדולים או בינוניים) מגוררים דק מאוד
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות איטית את השמן וה"כמו סוכר"/סוכר, עד קבלת בלילה הומוגנית.
2. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים כ-1/2 דקה במהירות איטית.
3. מוסיפים את 2 הביצים ואת הגזרים המגוררים ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים.
4. יוצקים לתבנית האפייה עד 3/4 גובה ואופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.
צילומים: יחסי ציבור