קצת סיליקון, מה רע?
הסיליקון כובש בשנים האחרונות את המטבח, שעד לא מזמן נשלט בידי כלי העץ והמתכת. זה לא רק נוחות, נקיון קל ועמידות - הנה עשר סיבות מדוע גם לכם כדאי להכניס תוספת סיליקון

תבנית סיליקון צילום: יחסי ציבור
.2 הגמישות שלו מאפשרת לפסל, ללוש וליצור ממנו מודלים בעלי טקסטורות מופרכות, תוך שמירה על הצורה המקורית שלו לאורך זמן. בגלל גמישותם, כלי הסיליקון אינם תופסים מקום בארונות המטבח. ניתן לקפל אותם בקלות ולהניח אותם גם במגירות קטנות
3. קשת הגוונים הרחבה והססגונית של המוצרים הופכת אותם למועמדים אטרקטיביים במטבח לצד האביזרים וכלי המתכת והעץ המונוכרומטיים.

תבניות מאפינס בודדות. 50 שקלי לאריזה של 12. ברשת פעמית סטור צילום: יחסי ציבור
.5 במהלך הבישול מוצרי המזון אינם מאבדים את ערכיהם התזונתיים, מה שמאפשר בישול בריא השומר על המינרלים, הוויטמינים ושאר הרכיבים החיוניים של המזון.
.6 רכיבי החומר הייחודיים של מוצרי הסיליקון הם אנטיבקטריאליים, כך שלא קיים חשש להידבקות של חיידקים על הכלי או על התבשיל.
.7 השימוש בכלי סיליקון חסכוני ואפילו בריאותי, מאחר שהמזון אינו נדבק לדפנות הכלי ומשתחרר ממנו בקלות ללא צורך בשימון התבנית וללא שימוש בניירות אפייה כלשהם.

מקלף שום, 10 שקל ברשת The Cook Store צילום: יחסי ציבור
.9 הסיליקון עומד בכל התקנים של מכון התקנים הישראלי ולכן אינו מסוכן לשימוש.
.10 כמעט כל כלי שאתם מעלים על דעתכם קיים כיום בגרסת הסיליקון: מתבניות אפייה, דרך סירים, כלי אידוי, קרשי חיתוך, תרוודים, כפפות, מערוכים ועד תבניות לקרח.
* תודה לאילנית אבי-גיא, הקניינית של רשת דומו, וליואלה פטרון, מנהלת תחום עיצוב ונראות ברשת הום סנטר.

משטח לייבוש כלים, 100 שקל בהום סנטר צילום: יחסי ציבור
* כדי לוודא שקניתם מוצר עמיד ואיכותי, כדאי שתבצעו את הבדיקה הבאה - דחסו, מעכו ולושו את המוצר בידיים. אם הוא חוזר מיד לצורתו המקורית, הכלי שבידיכם אכן איכותי.
* חשוב מאוד לרכוש מוצרים שמיוצרים על ידי חברות מוכרות מחנויות המתמחות בכלי מטבח, כדי שיוכלו לתת מענה אם יש לכם טענות, תלונות או טרוניות לגבי הקנייה.
מאפינס שוקולד צ'יפס
מתכון מיוחד לתבניות סיליקון של רשת רולדין

מאפינס צילום: SXC
240 גר' סוכר 1) כוס 2 + כפות)
100 גר' חמאה
2/3 כוס שמן 130) מ"ל)
4 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
2 טיפות תמצית וניל
1/5 כוס חלב 50) מ"ל)
1/2 כפית לימון מגורר
1 2/3 כוסות קמח 220) גר ('
1 כוס פצפוצי שוקולד מריר 100) גר')
ההכנה:
1. מקציפים במערבל מזון את הסוכר והחמאה, ומוסיפים בהדרגה את השמן.
.2 תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, תמצית הווניל, החלב והלימון המגורר, ובהדרגה מוסיפים את הקמח, עד קבלת מרקם אחיד.
.3 מוציאים את הקערה ממערבל המזון ומערבבים פנימה, ידנית, את פצפוצי השוקולד.
.4 יוצקים לתבניות מאפינס מסיליקון שהשקעים שלהן מתאימים לתכולה של 100-60 גר.'
5. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל165- מעלות ואופים כ25-18- דקות. אפשר לבדוק בעזרת קיסם אם המאפינס מוכנים.
.6 מצננים כשעה לפני הגשה.








נא להמתין לטעינת התגובות