• 16.

    סיבה אחת - למה לא......הריח...המלאכותיות..... (ל''ת)

    עצבנית, 15/11/09 12:37

  • 15.

    עדיין לא הצלחתי להוציא עוגה שלמה מתבנית סיליקון

    שנטל, 10/11/09 11:53

    ניסיתי כל מיני פטנטים. לחמם התבנית לפני שמוזגים את הבלילה ועוד. לא הצלחתי במיוחד לתבנית שושנה כל השפיצים נשארים בתבנית וזה כל היופי של העוגה...

  • 14.

    אם שתלי סיליקון בחזה נתגלו כמסרטנים אין שום סיבה שהתבניות האלה לא. (ל''ת)

    הבלשן המעושן, 09/11/09 20:26

    • אתה מעלה נקודה חשובה ומעניינת למחשבה (ל''ת)

      שיר, 09/11/09 21:41

    • צודק! (ל''ת)

      יעל, 12/11/09 17:05

  • 13.

    תבניות סיליקון

    אופה ויפה, 09/11/09 19:53

    יש בעיה אחת רצינית, הסיליקון הוא לא מוליך חום טוב ולכן האפיה בתבניות סיליקון אינה מושלמת. אפשר לאפות בו דברים קטנים (כמו מאפינס), אבל חס וחלילה לא עוגות או לחמים.

  • 12.

    כרגע עדיף ללא תבניות סיליקון במטבח

    TVJOB TV JOB, 09/11/09 18:39

    מדובר בחומר חדש יחסית, בשימוש במטבח, ולא כדאי להיות שפן ניסיונות, יכול לקחת עשור, ואף יותר, עד שהמדע יגלה איזה שהיא הקבלה בין עליית הסיכוי לממאירות לבין מטבח בו נעשה שימוש בכל מיני חומרים חדשים

    יכול להיות גם שלא - ולהיפך, שיתגלה שבריא יותר לבשל בסיליקון מאשר בכל מה שהורגלנו אליו, אבל כרגע זה שימוש בטכנולוגיה חדשה במטבח שלא ברור באמת עד כמה היא בטוחה

    לא חושב שהיום יש מעקב כזה, באיזה שהוא מקום בעולם, ודווקא מאמין שחייבים לבדוק את זה

    חייבים לבצע ניסוי ארוך מאוד בו ישתתפו אלפי אנשים ויבדקו פרמטרים רבים לפני שתתקבל הכרעה אמיתית ונטולת אינטרסים

    זה שלמוצר יש תו תקן - לא מבטיח דבר בעניין,

    יש כמובן דברים גרועים יותר משימוש בסיליקון במטבח שאין מודעות לסיכון שבהם וחבל - אפשר להוריד אין ספור מקרי סרטן באמצעות מודעות גדולה יותר לסכנות כאלו
    ואחרות

  • 11.

    לא רק במטבח יש לסיליקון שימושים.

    שולה א כפר שמריהו, 09/11/09 17:39

    אני מוצאת שסיליקון הרבה יותר מספק מפלסטיק או אפילו ירקות שורש.
    גם הגייני יותר.

  • 10.

    מוכן לשים מליון שקל שבעתיד יתגלה שהסיליקון מסרטן, או מזיק לבריאות (ל''ת)

    ר, 09/11/09 17:01

  • 9.

    נראה לי משום מה שהסיליקון מפריש חומרים בעייתיים.... (ל''ת)

    תחושה, 09/11/09 14:37

  • 8.

    אני משתמש בתבניות סיליקון לאפיה כבר שנים.

    א., 09/11/09 12:58

    משהו פשוט נהדר.

    חסרונות: מחיר, וכן צריך להיזהר משימוש בסכין כדי לפרוס את מה שנאפה בתבנית (בלי להוציא את המאפה קודם) כי החומר נחתך בקלות.

    קל מאוד לנקות, גם מה שנשרף על השוליים, מתרגלים למגע השמנוני, זה לא ממש שמן.

  • 7.

    תבניות אפיה מסיליקון לא ניתנות לניקוי והמאפים נדבקים אליהן

    אזרחית, 09/11/09 12:22

    חשבתי שאלה התבניות שלי, או שלא טיפלתי בהן כמו שצריך, עד שיום אחד ערכתי משאל בקרב אופות בפורום בישול מהמובילים ברשת והתברר שכולן כועסות מאוד על הסכומים שהתבניות האלה עלו כי לא ניתן להשתמש בהן.
    כולן התלוננו על הידבקות המאפה ואי יכולת לנקות את התבניות.

    • את משתמשת בתבניות נחותות

      יורם, 09/11/09 15:41

      כמו כל דבר -יש זול ויקר / טוב ורע....

      תבניות איכותיות לשוק המקצועי נמכרות בסביבות 400 ש''ח למגש (בגודל תעשייתי אמנם) לפני מע''ם... של חברת demarle מצרפת.

      תבניות אלו מחזיקות שנים בתנאי אפייה מאוד קשים ללא צורך בשימון.

      צריך לבדוק לגבי סיליקונים מסויימים אם יש לשמן בפעם הראשונה כמו גם מדי פעם - בשביל ''לעזור'' למוצר הנחות יותר.

    • לקנות במקום טוב

      לי, 09/11/09 15:52

      רוב הסיכויים שהתבניות שלך ושל יתר הקוראות בפורום לא סיליקון
      אני משתמשת בתבניות סיליקון ולא נדבק לי שום מאפה
      וגם מאוד קל לי לנקות אותם קצת מים והכל יורד
      תקני במקום בטוח כמו הום סנטר שלי משם

    • אצלי זה כמעט אף פעם לא נדבק

      אופה אחת, 13/11/09 17:56

      בתבנית מאפינס טובה ועבה אפיתי עוגות, עוגות שמרים אישיות, פשטדות קטנות, ואפילו בריושים - זה לא נדבק.

      אבל אני מכירה את התופעה כי היתה לי תבנית סיליקון אחרת, דקה בהרבה מהנוכחית - ושם לפעמים באמת היה נדבק, מלכלך ומבאס.
      שתי הצעות -
      קני תבנית איכותית ועבה (שלי עלתה 90 ש''ח), השתמשי במתכונים פחות נוזליים.
      בהצלחה!

  • 6.

    הפחד שלי שעוד כמה שנים יהיה מחקר שאומר שהחומר מסרטן כמו טפלון. (ל''ת)

    sarimiri , 09/11/09 12:05

    • מי אמר שטפלון מסרטן?? (ל''ת)

      יהודית, 14/11/09 09:25

  • 5.

    למה לא נראה לי? (ל''ת)

    גם אני!, 09/11/09 11:51

  • 4.

    התשובה הסיליקונית שלך אינה מנחמת כל עוד

    y, 09/11/09 11:36

    אי אפשר לעמוד במטבח ולהשתמש כלי הסיליקון. כי מה יועיל הסיליקון אם אי אפשר יהיה לעמוד על הרגליים?

  • 3.

    אף אחד לא מצליח לנקות - התבניות האלה נוראיות !! (ל''ת)

    ברכה, 09/11/09 11:12

    • להשרות במים חמים וסבון

      יעל, 09/11/09 13:35

      אח''כ זה פשוט מתנקה בשניות.

  • 2.

    לי יש תבנית לעוגת דובי ואי אפשר לנקות בכלל

    שלומית, 09/11/09 11:02

    תמיד נשארים פרורים בשקעים הקטנים של העיניים וכו'... וגם צריך לשים מלא שמן בבלילה כדי שכשהופכים זה עדיין יראה בצורה של דובי

    :(

  • 1.

    זאת רק אני שלא מצליחה לנקות את תבנית המאפינס?

    שירה, 09/11/09 10:12

    היא נשארת ממש שחורה מלמעלה.כבר מזמן שכחתי מה היה צבעה המקורי. עוד חסרון הוא,שתמיד הפנים של התבנית נשאר שמנוני .גם אחרי שטיפה/הדחה יסודית.

    • לא רק את

      נילי, 09/11/09 11:23

      אכן בעיה מעצבנת
      טרם מצאתי פתרון, תמיד נשאר מגע שמנוני שמדביק אליו כל טיפת אבק

    • כשאני אופה בתבנית מאפינס,

      אור77 , 09/11/09 13:38

      תמיד אני מניחה מנג'טים(=עטרות נייר.לרוב מספר 5),בתוך השקעים.פחות לנקות.
      ואגב,בשאר תבניות הסיליקון,אני מרססת ספריי שמן קלות על התבנית,כך שאין הרבה מה לנקות אחר כך.
      אפיה נעימה:)

    • אין כמו הסיליקון

      יוסי, 09/11/09 15:37

      כקונדיטור אני ממליץ על סיליקון וזה שאת אומרת שאת לא יכולה לנקות את תבניות המאפינס,זו בדיחה,