למי קראת פרווה? לספר בישול חדש

האסוציאציות שמעלה המילה "פרווה" נעות למחוזות הרחוקים מהמטבח הביתי, ולא בגלל המובן הענייני שלה. למרות זאת, הספר החדש בשם הזה הוא שימושי מאוד עבור המפרידים בין חלב לבשר

ירדן לוי | 4/11/2009 9:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פרווה
פרווה עטיפת הספר
אם להודות על האמת, לקרוא לספר בשם "פרווה" זה לא צעד שיווקי חכם. המילה הזאת, מלבד שימושה הענייני על מוצרי מזון, מתארת דברים שאין בהם טעם. לא טוב ולא רע, לא טעים ולא ההיפך מטעים, לא מלהיב ולא מרדים, ככה סתם, להעביר את הזמן בלי להתרגש.

למרות זאת - וזה לא היה קל, השם באמת עורר הסתייגות - פתחתי את הספר (בהוצאת אורנית) המוקדש כולו למובן הענייני של המילה והתחלתי לברר האם יש לו הצדקה. אחרי דפדוף ארוך הבנתי שהשם הזה הוא בדיוק מה שהספר צריך, משום שההצדקה לו נמצאת בעובדה שהוא מכיל שלוש מאות (!) מתכוני מאפים מלוחים ומתוקים המתאימים כולם לנשנוש בשעות שבין בשר לחלב ולסיומים מתוקים של ארוחות בשריות.

הכותבת מירי ליבוביץ' שרוסטר אספה מתכונים שכתובים אצלה במחברות כבר שנים, שהגיעו ממקורות שונים, ממשפחה, מחברים, מספרים ומעיתונים ועברו אצלה במטבח נסיונות ומקצי שיפורים. ניכרת בספר אהבה וקשר עמוק למתכונים וגם למטרה שלשמה קובצו כולם בספר. ללא ספק, זה ספר שימושי לשומרים על כשרות וגם לאלה הנוהגים להביא ממעשי ידיהם לכל מיני מפגשים ואירועי ורוצים להיות בטוחים שאיש לא ייפגע מחמאה או משמנת שהסתננו למקלות המלוחים.

גלילות אגוזים ורחת לוקום

גלילות אגוזים ורחת לוקום
גלילות אגוזים ורחת לוקום צילום: מתוך הספר
החומרים ל-3 גלילות שהן כ-50 פרוסות של עוגיות:
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה
1 ביצה
½3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
3 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
¼ כוס שמן קנולה
½ כוס מים

למלית:
1 כוס ריבת תות מדוללת במיץ סחוט מ-½ לימון וגרידת לימון דקה
4 כוסות אגוזי מלך קלויים, שבורים לחתיכות גדולות
1 קופסה רחת לוקום אדום

לזרייה:
אבקת סוכר

ההכנה:
1. מחממים תנור מראש לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את המרגרינה עם הביצה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סוכר הווניל, המלח, השמן והמים, ולשים לבצק חלק ואחיד. עוטפים את הבצק בשקית ניילון ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר על משטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני דק בעובי ½ ס"מ ובגודל 35X20 ס"מ ומורחים בריבה. מפזרים על כל
השטח בנדיבות אגוזי מלך ורצועות רחת לוקום אדום, ומגלגלים לרולדה.

4. מניחים את הגלילות בתבנית המרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהן, מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה בהירה.

5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. זורים אבקת סוכר דרך מסננת דקה. בסכין חדה פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. חשוב לחתוך כאשר הגלילות עדיין חמימות. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.


טורט פרג בציפוי שוקולד

טורט פרג
טורט פרג צילום: מתוך הספר
 
החומרים לתבנית קפיצית מספר 24:
6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
½ כוס שמן קנולה
2 כפות קמח
200 גרם פרג טחון
קורט מלח
1 כפית ציפורן טחון
גרידת לימון דקה
1 כוסית רום/ ברנדי

לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר מומס
2 כפות שמן קנולה

לקישוט: תלתלי שוקולד/ אגוזי מלך

ההכנה:
1. מחממים תנור מראש לחום בינוני של 170 מעלות.
2. בקערה מקציפים 6 חלמונים עם ½ כוס סוכר לקרם בהיר ותפוח. מזליפים את השמן ומקציפים לתערובת קלילה. מוסיפים את הקמח, הפרג, המלח, הציפורן, גרידת הלימון והרום, ומבליעים ידנית בתנועות קיפול לתוך תערובת החלמונים.

3. בקערת המיקסר מקציפים 6 חלבונים ומוסיפים בהדרגה ½ כוס סוכר לקצף יציב וגמיש. מעבירים ¼ מכמות הקצף לתערובת הבצק ומבליעים לתוכה. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הבצק, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת, מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום של 170 מעלות כ-35 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ בתוכה יוצא נקי.
5. מצננים היטב, משחררים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

הכנת ציפוי השוקולד:
1. בסיר קטן מעל אדים ממיסים שוקולד שבור לקוביות, תוך כדי בחישה, עד להמסה.
2. מסירים מהאש, מוסיפים את השמן ובוחשים לקרם חלק ואחיד.

3. יוצקים את השוקולד החם במרכז העוגה, ועם סכין מריחה מצפים מכל הצדדים בשכבה דקה.
4. אפשר לקשט את הטורט מלמעלה בתלתלי שוקולד או באגוזי מלך. שומרים בכלי סגור במקרר.

עוגיות ריבה

עוגיות ריבה
עוגיות ריבה צילום: מתוך הספר
החומרים ל-50 עוגיות:
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה
1 כוס אבקת סוכר
קורט מלח
3 כוסות גדושות קמח
2 חלמונים

לציפוי:
200 גרם ריבה אדומה (בטעם תות/ פטל/ פירות יער)
אבקת סוכר

ההכנה:
1. מחממים תנור מראש לחום בינוני-נמוך של 160 מעלות.
2. בקערת המיקסר מקציפים את המרגרינה עם אבקת הסוכר והמלח לקרם בהיר.

3. מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק פירורים. מוסיפים את החלמונים ומערבלים לבצק אחיד.
4. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.

5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים. ב-½ מכמות העיגולים קורצים עוד חור קטן במרכז העוגיה.

6. מניחים את העוגיות בתבנית המרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהן, מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום של 160 מעלות כ-10 דקות, עד להזהבה. מצננים היטב.

7. מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומזלפים על העוגיות השלמות מעט ריבה במרכזן. מפזרים על העוגיות המחוררות אבקת סוכר ומניחים אותן מעל העוגיות עם הריבה.

עוגת אננס הפוכה

עוגת אננס
עוגת אננס צילום: מתוך הספר
 
החומרים:
4 כפות שמן קנולה
4 כפות סוכר
1 קופסה שימורי פרוסות אננס
דובדבנים כמספר פרוסות האננס
3 ביצים
⅔ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתי
גרידת לימון דקה
קורט מלח
¼ כוס שמן קנולה
½1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
½ כוס מיץ אננס מהפחית

הכנה: 
1. מחממים תנור מראש לחום בינוני של 180 מעלות.
2. בתבנית פיירקס עגולה מזלפים 4 כפות שמן, משמנים את התבנית, מפזרים על התחתית 4 כפות סוכר ומסדרים את פרוסות האננס. מניחים דובדבן מסוכר במרכז כל עיגול אננס.

3. בקערה מקציפים את הביצים עם הסוכר לבלילה אוורירית. מוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון, המלח והשמן ומערבלים היטב.

4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומבליעים ידנית לתוך הבלילה לסירוגין עם מיץ האננס, לתערובת חלקה ואחידה.
5. יוצקים על האננס שבתבנית.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה שחומה.
7. מצננים, עוברים עם סכין בין העוגה לדפנות והופכים על צלחת כך שהאננס ייראה מלמעלה.

8. מגישים חם או קר, מומלץ עם כדור סורבה פסיפלורה בצד.
שומרים בכלי מכוסה במקרר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים