תפס קפרזה: 2 מתכונים מהמטבח האיטלקי הקל
מוצרלה טרייה המונחת בפשטות ליד עגבניה, היא כל מה שנדרש להכנת סלט קפרזה - המנה הראשונה הפופולרית במטבח האיטלקי. 2 מתכונים קלילים באדיבות השף אייל הרוש ממסעדת בליני
חומרים ל-2 סועדים:
4 עגבניות (אדומות ויפות)
2 כדורי מוצרלה באפלו
8 עלי בזיליקום
חומץ בלסמי
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה: פורסים את העגבניות ואת המוצרלה לפרוסות עגולות דקות. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה עגבנייה-גבינה-עגבנייה-גבינה. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים מעל הסלט. מתבלים בחומץ, שמן, מלח ופלפל לפי הטעם האישי. מומלץ לתבל בזמן ההגשה ולא לפני.
מתכון לפוזילי ברוטב פלפלים, בזיליקום ואנשובי
חומרים לארבעה סועדים:
500 גרם פסטה
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
10 עלי בזיליקום (ללא גבעולים)
5 שיני שום
בצל סגול בינוני אחד חתוך לקוביות קטנות
קופסת פילה אנשובי אחת
100 גרם חמאה צהובה (לא מלוחה)
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
אופן הכנה: מבשלים את הפסטה למידת אל דנטה. במחבת מטגנים את הפלפלים והבצל עם החמאה. בסיום הטיגון מוסיפים את השום. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים על האש יחד עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם (חשוב
לא לתבל עם הרבה מלח מכיוון שבאנשובי יש מליחות). מסדרים את הפסטה בצלחות הגשה ומקשטים בפילטים של אנשובי ובעלי בזיליקום.
• ניתן להוסיף למנה פרמז'ן או גבינת עיזים קשה.