השניצל המושלם: טיפים ומתכון
כמספר הבתים בישראל, כך מספר הגרסאות לשניצל. שלושה שפים ליקטו את הטיפים שלהם להכנת שניצל מושלם, משלב קניית העוף ועד טיגונו על המחבת. רק אל תשכחו את הצ'יפס והקטשופ

שניצל צילום: גטי אימג'ס
"החוצפה הישראלית“ מגישה שניצל אפילו בלאפה. תגידו שלהכנת שניצל מוצלח אין צורך בעזרה של שפים, ובכל זאת ביקשנו מהשפים המובילים במסעדות המתמחות בבשרים לגלות לנו את הסודות הקטנים שלהם שעושים את ההבדל בין שניצל אלוהי לסתם עוד שניצל. את הטיפים נתנו חיים כהן, הבעלים של דיקסי, נועם דקרס ממסעדת לילית, דוד בינרט מNG- וממעדניית הבשר של "מרינדו“ ברשת ספייסס. והעיקר, אל תשכחו קטשופ.
הקנייה
* עדיף להשתמש בחזה עוף טרי.
* אם כבר משתמשים בעוף קפוא - לא להפשירו במיקרו או במים רותחים, אלא לתת לו לנוח לילה במקרר.
* לפעמים אפשר להתפנק ולדפוק שניצל מירך פרגית לתוצאה רכה וטעימה יותר.

אין כמו טעמו של שניצל לוהט צילום: שרי אנסקי
ההכנה
* חצי שעה לפני הטבילה בביצה, בקמח ובפירורי לחם, יש לשים את הבשר במסננת על השיש בתוספת מלח גס. מעמידים אותו כך למשך חצי שעה, ואז שוטפים ומנגבים. מומלץ לטרוף את הביצה בלי מלח. ההשריה במלח גס מספיקה.
* תיבול מומלץ אחר: מלח, פלפל שחור טחון והמרכיב הסודי - מעט אבקת קארי שלוקחת את הטעם למקום אחר.
* לשדרוג פירורי הלחם ניתן להשתמש בפירורי לחם יפניים (פנקו,( ובתוך הפירורים אפשר לפזר תימין יבש או טרי.
* לתוצאה פריכה ואוורירית יוצרים בלילה מ300- גר‘ קמח, 100 גר‘ קורנפלור וחצי כוס בירה ומטגנים בשמן עמוק.
הטיגון
* רצוי לטגן בשמן קנולה, בשמן זית או בתערובת של שניהם, בגובה של כ1/2- ס“מ במחבת.
* כדאי שהשמן יהיה חם ולא רותח. הטיגון לא צריך להיות מהיר, כי אז השניצל מתייבש. לשם כך צריך למצוא את מידת החום האולטימטיבית שתשמור על השמן חם מספיק ולא חם מדי.
* אחת לשני סבבים של טיגון, או כשרואים שיש פירורים שרופים במחבת, יש לשפוך את השמן, לנקות את המחבת ולשים שמן נקי.
* והכי חשוב - לאכול טרי מיד בגמר הטיגון.

שניצל בציפוי ביסלי גריל רובי קסטרו
שניצל בציפוי ביסלי גריל
מתכון של מעדניית הבשר של "מרינדו“ ברשת ספייסס
דרגת קושי: קלה בשרי זמן הכנה: 15 דקות עד שהמנה מוכנה: 25 דקות
החומרים לשמונה שניצלים:
8 יחידות חזה עוף דק (אפשר לבקש מהקצב שישטח את הנתח
מלח ופלפל שחור
קטשופ/חרדל דיז'ון חלק
קמח
2 ביצים טרופות עם כף רוטב סויה
פירורי לחם
ביסלי גריל טחון במעבד מזון/ אבקת מרק בצל
ההכנה:
.1 שוטפים את העוף ומייבשים אותו במגבת נייר.
.2 מתבלים במלח ובפלפל. .3 מורחים בקטשופ או בחרדל דיז’ון את שני הצדדים.
.4 טובלים לפי הסדר בקמח,
בביצה ובפירורי לחם.
.5 לשדרוג הטעם: מערבבים את פירורי הלחם עם הביסלי הטחון או עם אבקת מרק בצל.
מומלץ להגיש חם לצד קטשופ, מיונז, מיונז עם צ’ילי ועוד, וכמובן, פירה ביתי וחמוצים.