בשבחי הנפט הזהוב: השף נועם דקרס מבשל מנות עם דבש
מתחילים במרק דלעת עם דבש ומרווה, ממשיכים עם רוסטביף ברוטב חרדל ודבש שלצידו ירקות שורש צלויים עם דבש ורוזמרין ומקנחים עם קראמבל תפוח בדבש. שרק נתחיל את השנה מספיק מתוק. השף נועם דקרס ממסעדת לילית בישל ארוחת חג

החומרים:
1 ק"ג דלעת נקייה ללא קליפה, חתוכה לקוביות גדולות
150 גר' כרישה קצוצה גס
100 גר' גזר קלוף וקצוץ גס
200 גר' בצל לבן קלוף וקצוץ גס
4 שיני שום פרוסות
2 כפות דבש
100 גר' חמאה או 100 סמ"ק שמן זית
2-3 ענפי מרווה טרייה
מלח, פלפל לבן
¼ כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
ההכנה:
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הכרישה, בצל, שום והמרווה ומאדים ללא צבע על אש נמוכה עד ריכוך הבצל. מערבבים מדי פעם.
2. מוסיפים את שאר הירקות ואת ציר הירקות או המים עד כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים
3. מוצאים את המרווה מהמרק וטוחנים את המרק עם בלנדר ידני עד שנהיה חלק לגמרי, מעבירים לסיר אחר דרך מסננת ביתית.
4. מוסיפים את הדבש, מלח ופלפל ובודקים תיבול.
5. בהגשה – מזליפים מעט שמן זית על כל צלחת מרק.

החומרים:
4 דגי דניס שלמים, נקיים מעצמות (לבקש מהדייג שינקה ויוציא את כל העצמות והאידרה המרכזית)
1 חב' מנגולד שטוף
1 סלק בינוני
1 בצל לבן גדול, קלוף וחתוך לקוביות 2 ס"מ
מיץ מלימון גדול
4 כפות שמן זית
רוטב פלפלים קלויים (מתכון בהמשך)
רוטב פלפלים קלויים
700 גר' פלפלים אדומים קלויים קלופים
15 גר' שום טרי
50 סמ"ק חומץ בלסמי
200 סמ"ק שמן זית
מלח
ההכנה
1. מניחים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם חלק אחיד.
2. שומרים בקירור. (יכול להשמר במקרר מספר ימים. רצוי להכין מראש).
לסלט החם
1. מאדים את קוביות הבצל בשמן הזית עד שנהיים שקופים.
2. חותכים את המנגולד לרצועות רוחב בעובי של כס"מ, רצוי לא להשתמש בגבעול הלבן שאינו מוקף בעלה הירוק.
3. מקלפים את הסלק וחותכים לגפרורים, רצוי בעזרת מנדולינה.
להכנת המנה
1. מתבלים את הדגים, מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל שחור או לבן, מניחים על תבנית עם נייר אפיה וצולים בגריל של התנור הביתי או בגריל פתוח (פחם או גז).
סה"כ זמן הצלייה לא צריך להיות יותר מ 8 עד 10 דקות כדי שהדג לא יתייבש.
2. בזמן תליית הדג, מחממים מחבת עם הבצל המאודה, מוסיפים את המנגולד, מיץ הלימון וגפרורי הסלק ואדות במהירות. מתבלים במלח. על המחבת להיות חמה מאד לפני הוספת המרכיבים ועל הבישול להיות קצר. המנגולד והסלק אמורים להשאר מעט פריכים.
להגשה
מניחים על הצלחת מהסלט החם. יוצקים רוטב על הצלחת ומניחים את הדג הצלוי מעליו.

החומרים:
150 סמ"ק שמן זית מעולה
50 סמ"ק מיץ לימון או חומץ בן יין אדום (לפי הטעם. אני מעדיף מיץ לימון)
1 כף דבש, רצוי מפרחי הדרים
½ כפית מלח
1 כפית חרדל חלק מעולה
ההכנה:
בצנצנת, או בעזרת בלנדר ידני, לערבב היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק.

החומרים:
נתח סינטה במשקל 1 ק"ג, נקי משומן עליון. הנתח צריך להגיע מפרה מבכירה או מעגלה שמנה.
3 כפות חרדל חלק מעולה
1 כף רוזמרין טרי קצוץ
1 כף טימין טרי קצוץ
100 סמ"ק שמן זית מעולה
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח גס או מלח ים
לרוטב
100 סמ"ק דבש
50 גר' חרדל חלק
50 גר' חרדל גרגרים
מלח
2-3 כפות ציר בקר מצומצם מאד (רצוי) או מים
ההכנה:
הבשר
1. מורחים את הבשר בשמן, לאחר מכן בחדל ומפזרים מעל את התבלינים, מלח ופלפל. מכסים ומניחים במקרר ל 12 שעות לפחות.
2. מחממים תנור לטמפ' מקסימלית. מניחים את הבר בתבנית אפייה וצולים בתנור כרבע שעה. מנמיכים את הטמפ' ל 160 מעלות ופותחים את דלת התנור למספר דקות. סוגרים את הדלת וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מוציאים מהתנור.
3. תוך כדי הצלייה או לפני כן, מערבבים את כל חומרי הגלם ביחד ומעבירים לכלי הגשה.
4. יש לתת לבשר לנוח במקום חמים כרבע שעה לפני הפריסה שלו. יש לפרוס בעובי של כ 1 ס"מ.

החומרים:
2 גבעולי כרישה יפים, חתוכים לגלילים בגודל 2 וחצי ס"מ
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לגלילים בגודל 2 וחצי ס"מ
3-4 פקעות ארטישוק ירושלמי, שמנות וגדולות, שטופות היטב וחתוכות ללא קילוף ל-2 וחצי ס"מ
1 שומר גדול וטרי מאד, נקי וחתוך לפלחים
2 בצלים אדומים, קלופים וחתוכים לפלחים
½ כוס דבש פרחי בר
3-4 גבעולי רוזמרין טריים
¼ כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. מערבבים את כל המרכיבים יחדיו, מוסיפים מלח ופלפל גרוס לפי הטעם ומשטחים בתבנית אפיה בשכבה אחידה.
3. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כעשרים דקות.
4. מורידים את הכיסוי ואופים עם טורבו עוד כחצי שעה עד השחמה.

החומרים:
8 תפוחי עץ ירוקים, קלופים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ
100 גר' דבש מפרחי הדרים
מיץ מלימון אחד גדול
¼ כפית קנמון טחון
לבצק פקאן:
250 גר' פקאן קלוף
220 גר' סוכר דמררה
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
¼ כפית קנמון
½ כפית אבקת אפיה
1 ביצה
2 חלמונים
120 גר' קמח
ההכנה:
הבצק:
1. במטחנת בשר, טוחנים את הפקאן והסוכר ביחד.
2. את הפקאן הטחון מערבבים עם שאר המרכיבים ומגלגלים בניילון נצמד לגליל. מקפיאים
התפוחים:
1. מניחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך.
2. מצננים.
3. מחלקים את התפוחים לארבעה כלים חסיני אש.
4. בעזרת פומפיה גסה, מגרדים שכבה של כחצי ס"מ בצק פקאן מעל התפוחים.
ההגשה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. אופים את הקראמבל כעשר דקות עד שהבצק מזהיב.
3. לאחר שמוציאים מהתנור, מומלץ להניח על כל קראמבל כדור של גלידת וניל או ג'ינג'ר ולהגיש מיד.







נא להמתין לטעינת התגובות