ללקק את האצבעות: קונדיטוריות בפריז
פריז מתגאה בכל הקשור לתחום הקונדיטוריה והשוקולד, והדבר ניכר בכל פינה ופינה בה. שרון היינריך יצאה לבדוק היכן נמצאים כל המקומות הכי מתוקים שיש בעיר האורות. פשוט בונבוניירה

מבחר מאפים במאפייה פריזאית צילום: אבי גרצמן
הבולנז'רי עמוסה במאפים מסוגים שונים, החל מהבגט המפורסם על סוגיו השונים, דרך הבריוש וכלה בלחמים הכפריים והריחניים. הפטיסרי, לעומת הבולנז'רי, מתמקדת בקינוחים ובמאפים מתוקים. תוכלו למצוא בפטיסרי עוגות, עוגיות, מרנגים, מקרונים, קרואסונים, טארטים, בריושים מתוקים, מוסים, פטיפורים ועוד. כחלק מהסגידה של העם הצרפתי לקונדיטוריה, מקבל גם השוקולד את מקומו המכובד, ושוקולטיירות איכותיות נמצאות כמעט בכל מקום.
◄ בולנז'רי פואלין (BOULANGERIE POILANE): קונדיטוריה המתמחה בלחמים כפריים מדהימים, כיכרות לחם ענקיים ועוגיות חמאה. לפואלין יש שני סניפים, אחד מהם אף פתוח בימי ראשון. אפשר גם להוסיף פרוסות נקניק ויין אל המאפים, לשבת על ספסל ופשוט ליהנות.
כתובת: הסניף שפתוח בימי ראשון: 49 bd de Gernelle. מטרו – Dupleix. הסניף המרכזי: 8rue du Cherche Midi. מטרו – St. Sulpice.
◄ לה דורה (LA DUREE): קונדיטוריה מצוינת ששני המאפים המומלצים בה הם הקרואסון והמקרון. מדובר בעוגיות צרפתיות ייחודיות שמבוססות על קצף ביצים (בדומה למרנג), והן מגיעות בצבעים וטעמים שונים. לקונדיטוריה שני סניפים: סניף גדול בשדרות השאנז אליזה וסניף נוסף ברחוב המחבר בין כיכר המדלן לכיכר הקונקורד.
כתובת: LA DUREE 16 rue Royale, מטרו Madeleine או Concorde.
◄ סטורר (STOHRER): קונדיטוריה ומעדנייה מצוינת עם היסטוריה ארוכה עוד מימי לואי ה-15. מדובר באחת הקונדיטוריות הוותיקות בעיר, קטנה, לא בולטת, אך כשנכנסים פנימה ובעיקר כשטועמים מרגישים את הוותק. מומלץ: כדורי הרושה הגדולים והסברינות המיוחדות.
כתובת: 51 rue montorgeuil. מטרו – les halles.
◄ בית השוקולד (La Maison du Chocolat): בבית השוקולד תוכלו למצוא עשרות רבות של פרלינים מסוגים שונים ותחושה של שוקולטיירה מסורתית קלאסית עם נגיעה אישית. יש בפריז כמה סניפים טובים – פרטים באתר האינטרנט.

דוכן התצוגה של מעדניית פושון בפריז צילום: charley1965, cc-by
מטרו: Madeleine.
◄ ז'אן פול (JEAN PAUL HEVIN): שוקולטיירה עם קינוחי שוקולד מדהימים, מומלץ מאד לחובבי השוקולד. בניגוד לשוקולטיירות רגילות, בז'אן פול הבין
תמצאו קינוחי שוקולד מיוחדים, יצירתיים ומושקעים. מומלץ: קינוח עתיר שוקולד מריר ומוס שוקולד איכותי בשם GUAYAQUIL.
כתובת: 231 rue saint honore. מטרו – tuileries.
◄ פיליפ גוסלין (PHILIPPE GOSSELIN): קונדיטוריה קלאסית הממוקמת בקרבת מוזיאון הלובר ומתמחה במאפים קלאסיים כגון פלאנים, טארטים, אקלרים ועוד. מומלץ: טארט של תותים טריים בקרם פטיסייר.
כתובת: 125 rue saint honore. מטרן – louvre rivoli.
◄ גודייבה (GODIVA): למותג השוקולד הזה כמה סניפים, אחד מהם נמצא ברחוב המחבר בין כיכר ונדום לרחוב ריבולי. מדובר בחנות ובה עשרות סוגים של פרלינים ממולאים בגנאשים בטעמים שונים, פרלינים שונים עם מרציפן, פרלינים ממולאים בקרמים, טרופים מסוגים שונים ועוד. מומלץ: משקה שוקולד קר עם קצפת עשירה.
כתובת: 237, rue St Honoré
◄ השוקולטיירה של ג'ף (Jeff de Bruges): רשת שוקולדים שמוצריה מיוצרים בבריסל ונמכרים בצרפת ובמדינות אחרות. מומלץ להיכנס לסניף הממוקם בשוק שברחוב מופטארד. השוקולטיירה של ג'ף פחות מסורתית מזו של גודייבה, וניתן למצוא בה וריאציות שונות של שוקולדים, ולאו דווקא פרלינים. שימו לב לאריזות המדהימות וליחס הניתן לכל יחידת שוקולד אותה תבחרו.
הכותבת תעלה בקרוב אתר אינטרנט ובו מידע ייחודי על פריז בתחומים שונים ומזווית ראיה קצת אחרת. ניתן ליצור קשר בדואר האלקטרוני sharonyle@gmail.com







נא להמתין לטעינת התגובות