עוגת שוקולד פשוטה ומנצחת
גם למי שלא יכול לישון עד שעה מאוחרת בשבת, מגיע פינוק עצל. הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט מציע עוגת שוקולד מעולה שאפשר להכין בקלילות גם עם ילדים עירניים במיוחד

עוגת שוקולד קלה להכנה צילום: יחסי ציבור
4 כפות קקאו
4\1 1 כוסות סוכר
4\1 כוס מים
200 גר' חמאה
5 ביצים
4\1 כוס קמח תופח (או רבע כוס קמח עם רבע כפית אבקת אפייה)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בסיר קקאו, סוכר, מים וחמאה.
2. ממסים לאט עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מפרידים את הביצים, מוסיפים 5 חלמונים לתערובת ומצננים.
4. מוסיפים לתערובת את הקמח התופח ומערבבים
היטב.
5. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
6. מאחדים את תערובת השוקולד עם קצף הביצים בתנועות קיפול.
אופים בתבנית בקוטר 26 כ-25 דקות בחום של 180 מעלות.
מצרכים לקרם שוקולד:
150 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד איחוד.
מצפים את העוגה מכל צדדיה.