יחידת דובדבן: מתכונים מפתיעים עם דובדבנים
פראנצ' טוסט עם דובדבנים ושמנת עזים, סלט טאבולה ושיפודי שקדי עגל עם סלסה דובדבנים וצ'ילי. זה הזמן להשתולל עם האדומים הקטנים. שלושה מתכונים של ארז קומורבסקי עם פירות בראשית

2 כוסות דובדבנים מגולענים
1/2 כוס קינואה
1 ליטר מים רותחים
1 צרור נענע מופרד לעלים
1 צרור פטרוזיליה מופרד לעלים
1 צרור עירית
1 צרור מנגולד, רק העלים הירוקים
3 לימונים סחוטים
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
שמן זית סורי עם טעם מודגש
ההכנה:
1. מניחים את הקינואה בקערה ויוצקים עליה את המים הרותחים. משהים 25 דקות ומסננים.
2. קוצצים את העשבים ומניחים בקערה.
3. מוסיפים
4. מערבבים, מתקנים תיבול ויוצקים מעל שמן זית בנדיבות.

החומרים:
1/2 1 כוסות דובדבנים מגולענים
4 פלפלי צ'ילי אדומים טריים
10 עלי בזיליקום
1 כף דבש
מלח ים גס
1 כפית קליפה מגוררת מלימון
1 כוס שמן זית
1/2 קילו שקדי עגל מנוקים
10 מקלות סוס (להשיג בחנויות תבלינים)
פלפל שחור טחון טרי
מיץ מלימון אחד
ההכנה:
1. מדליקים גריל פחמים.
2. קוצצים את הדובדבנים, הצ'ילי והבזיליקום. מוסיפים את הדבש, מעט מלח, קליפת הלימון וחצי כוס שמן זית.
3. חותכים את שקדי העגל לקוביות ומשפדים על מקלות הסוס.
4. מורחים כל שיפוד בשמן זית וקולים על הגריל החם, דקה מכל צד. מתבלים במלח ים גס והמון פלפל שחור.
5. מניחים את השיפודים על צלחת הגשה, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים עם סלסת הדובדבנים.

החומרים:
1/2 1 כוסות דובדבנים מגולענים
2 ביצים
1/2 כוס חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כפות חמאה
6 פרוסות חלה מתוקה
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים גס
1/2 כוס שמנת עזים
3 כפות סילאן תמרים
ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים והחלב. בעזרת סכין חדה אוספים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לתערובת.
2. מחממים את החמאה במחבת טפלון.
3. טובלים את פרוסות החלה בתערובת החלב ומטגנים משני הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה.
5. מפזרים מעל את הדובדבנים והשקדים ויוצקים שמנת עזים וסילאן.







נא להמתין לטעינת התגובות