ממלכת השוקולד: הפתעות ומתכונים שוקולדיים
כדורי בריאות חומים ומתוקים, משקה שוקולד אלכוהולי, חנות הבית של בן אנד ג'ריס ועוגת היער השחור, שנעלמה מהקונדיטוריות, אבל נשארה בלב של מיקי שמו. פטפוטי שוקולד לשבת
פינוק- בן אנד ג'ריס

בן אנד ג'ריס צילום: יחסי ציבור
באזור התעשייה של יבנה, לא מקום שסביר שתמצאו בו את הנאות החיים, שוכנת הגלידרייה של בן אנד ג'ריס. הגלידרייה נמצאת בצמוד למפעל הגלידות שמייצר מכאן לעולם כולו את המתוק-מתוק הזה ומבטיח גלידה טרייה יום יום היישר מפס הייצור. לצד טעמי הגלידה המושחתים והעשירים של בן אנד ג'ריס, שתמיד מלאים בהמון הפתעות, אפשר למצוא במקום גם מילק שייקים וקינוחים אמריקאיים כמו סאנדיי וופל אמריקאי.
השיחוק
האמיתי במקום הוא המחלקה המיוחדת של עודפי הייצוא, שם אפשר לרכוש גלידות מסדרות מיוחדות שיועדו לייצוא בלבד ושאינן משווקות ברשתות השיווק או במרכולים בישראל. בתחום השוקולד תוכלו למצוא כאן המון אופציות, כמו גלידת שוקולד פאדג' ובראוניס, גלידת שוקולד אורגנית וגם את הניו יורק סופר-פאדג' - גלידת שוקולד עם חתיכות פאדג' כהה ופאדג' לבן, אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים מצופים. ללקק את האצבעות.
המיסב 1, יבנה, טל' 08-9437474

וודקה בטעם וניל צילום: יחסי ציבור
אבסולוט וניליה
וודקה בטעם וניל? נשמע מוזר, אבל טעימה מקרית גילתה משקה שמחליק היטב בגרון, דופק את הראש כמו שצריך והכי טוב: מצוין להכנת קוקטיילים בטעמים מתוקים ושוקולדיים.
הנה מתכון שיקסים כל אורח ויכניס את כולם למצב רוח טוב בשלוש שניות:
ממסים 50 גר' שוקולד חלב או לבן בבן מארי(קערה מעל סיר מים רותחים), מוסיפים 10 מ"ל שמנת מתוקה ו-20 מ"ל חלב, מערבבים ומוזגים לשייקר עם כמה קוביות קרח ו-40 מ"ל אבסולוט וניליה.
מערבבים היטב ומסננים לכוס מרטיני. מקשטים בשוקולד מגורר.
בריאות בכדורי שוקולד

כדורי שוקולד צילום: יחסי ציבור
מבוגרים וילדים אוהבים כדורי שוקולד. הנה מתכון שמשלב גם קצת בריאות, והוא עדיין טעים ושוקולדי.
שירלי בר, מומחית וגורו בתחום התזונה הטבעית בשיטת ה-Raw Food, מספרת שהכדורים האלה מלאי אנרגיה ומשמשים זריקת מרץ במשך היום. הם גם קלים מאוד להכנה.
החומרים:
1 כוס שקדים גרוסים
5 תמרים
1 כף דבש טבעי
2 כפיות אבקת קקאו לא ממותק
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס פתיתי קוקוס
ההכנה:
1. שמים את כל החומרים (מלבד הקוקוס) במעבד המזון ומפעילים עד קבלת מרקם סמיך.
2. מהתערובת שנוצרה מכינים כדורים קטנים.
3. מגלגלים אותם בפתיתי הקוקוס ומקפיאים לשעתיים.
עוגת היער השחור

עוגת היער השחור צילום: יחסי ציבור
עכשיו זה סוף עונת הדובדבנים. עונת הקטיף מתחילה במאי ומסתיימת ביולי, וזה בדיוק הזמן שבו המחירים צונחים ואפשר ליהנות מהפרי היוקרתי הזה על בסיס יומי.
"היער השחור" היא עוגה שמוצאה בגרמניה, והיא מורכבת משכבות עוגת שוקולד שביניהן קצפת ודובדבנים. בשנות השמונים לא היה בית קפה שהחזיק מעצמו ולא הגיש את העוגה הזו, אבל בשנים האחרונות היא נעלמה, וחבל. מיקי שמו, הקונדיטור שכבר הפך לאגדה ולרשת, החליט לעשות לה קאמבק וגם סיפק לנו מתכון, עם דובדבנים אמיתיים, שנוכל להתפנק איתו בבית.
החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לטורט השוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
300 גר' חמאה
4 ביצים מופרדות
1/3 1 כוסות סוכר
3/4 1 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
1 כף קקאו
למלית הדובדבנים:
150 גר' דובדבנים טריים
1/3 כוס סוכר
1 כף מחוקה קורנפלור
1/3 כוס מים
1 כף קירש - ליקר דובדבנים
לקציפה הלבנה:
2 מכלי שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
לקציפת השוקולד:
1 מכל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר מומס
ההכנה:
טורט השוקולד:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממסים שוקולד וחמאה בסיר או במיקרוגל, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
3. מקציפים את החלבונים ואת הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
4. מקפלים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לתערובת השוקולד. מכניסים לתנור ל-40 דקות.

עוגת היער השחור צילום: יחסי ציבור
מלית הדובדבנים:
1. משרים את הדובדבנים במשך שעה במקרר עם הסוכר עד יצירת מיץ. מפרידים את הדובדבנים מהסירופ שנוצר, ובסיר קטן או במיקרוגל מחממים את המיץ בלי להרתיח.
2. מוסיפים את הקורנפלור למים ומערבבים.
3. ברגע שמיץ הדובדבנים מגיע לטמפרטורה חמה מוסיפים את תערובת הקורנפלור שהכנו ואת הליקר. מערבבים קצת עד שהתערובת מסמיכה, מכבים את האש ומוסיפים את הדובדבנים.
הקציפה הלבנה:
מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר.
קציפת השוקולד:
מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה רכה, ממסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל ואז מקפלים לקציפה. חשוב להשוות טמפרטורה על ידי קיפול הדרגתי של החומרים עד יצירת קציפה חלקה.
הרכבת העוגה:
1. בסכין רחבה פורסים את הטורט לרוחב לשלושה חלקים. מניחים את החלק הראשון בתבנית העוגה ומעליה מניחים את קציפת השוקולד.
2. מעל קציפת השוקולד מניחים את מלית הדובדבנים, מעליה פרוסה נוספת של הטורט ואז חצי מכמות הקציפה הלבנה.
3. סוגרים את העוגה בפרוסה האחרונה של הטורט ויתרת הקצפת. נהוג לקשט בדובדבנים מסוכרים.