הצעה מגונה: גבי בר חיים מחזקת את ידי הקוקטייל
הטוקבקים הזועמים מהשבוע שעבר דירבנו את גבי בר חיים לעשות סדר בעניינים. היא מבקשת להדגיש שאינה מנסה להדיח אף אחד לזרועות הליקר, רק מציעה אופציה נעימה למי שרוצה להתנסות

צילום: רויטרס
בקיצור, אותו מדור - או בשמו המלא: "איך לשכנע אנשים שחושבים שהם לא אוהבים אלכוהול לנסות לשתות משהו בכל זאת, וגם להתחיל ליהנות מזה" - התברר כיושב ללא מעטים על בלוטת טעם רגישה.
לכל אלה שהתקשו להבין בסיבוב הראשון, הכוונה היא אינה לגרום לטיפוסים נכלוליים לאנוס מסכנים לשתות, אלא לספק אופציה נעימה לכל מי שרוצה להתנסות.
ההפתעה הגדולה היא שמתברר שלא מעט שותי ויסקי מהאי איילה, כמו גם מגרגרי בוכא מקצועיים, יצאו מהארון בהקשר הזה, כמי שקוקטיילים קשים להם, משום מה. בהתאמה, לא נראתה אופציה טובה יותר מאשר למנף מדור המשך בנושא, שגם בו הקוקטיילים הם של גל יניב, ארכי-יועץ משקאות.
בהשראת הקיץ, אפשר גם לשנות את הקרח לענבים קפואים, או לקחת אבטיח, מלון או שניהם, לחתוך (עדיף עם כף פריזיאן, שיוצרת עיגולים מושלמים, טובה גם לריקון ירקות לממולאים ועולה מעט) ולהקפיא. זה דורש
ואגב, מילת חיבה לטוקבקיסטים, מבקרים או סתם נודניקים: מדור אלכוהול ב-2009 אמור להשביח את החיים למי ששותה, ולא להיות משאלת מוות לילדים מתחת לגיל 18. ממש לא לשם כך התכנסנו.
כך שכל הצדקנים שטוענים שאנשים שכותבים על הנושא מדרדרים את הנוער לטיפה המרה (מוזר, חשבנו שזה מדור שמיועד גם למבוגרים), מוזמנים להירגע ולשתות כוסית של משהו. במחשבה שנייה? יודעים מה? ממש לא צריך. דבקו בדיאט ספרייט שלכם, וכולנו נצא מבסוטים.
רום הוא משקה אלכוהולי קשה למתחילים, ולכן נעשה את הלהיט הזה על וודקה. הוא יותר ידידותי למשתמש, ולא פחות טעים.

45 מ"ל וודקה
45 מ"ל סאוור
חופן עלי נענע
כף סוכר לבן
4 ריבועי לימון
ספרייט (או סודה)
קרח כתוש
ההכנה:
1. כותשים בהיי בול את הנענע והסוכר (לא חייבים עלי. אפשר אפילו בעזרת ידית של כף סלט)
2. ממלאים את הכוס בקרח כתוש. מוסיפים את הוודקה והסאוור. מערבבים היטב בכפית - לא משקשקים.
3. משלימים בספרייט (בגרסה המקורית משלימים עם סודה, אבל מתחילים יכולים ללכת על הטראש). 4. מקשטים בעלי נענע, מוסיפים את הלימונים, ואז הנענע לא מתפרקת לרסיסים.
חביב נשות אמריקה וסמל לטעם רע באשר הוא, ואנחנו אומרים את זה בחיבה.
החומרים:
45 מ"ל ליקר מאליבו
60 מ"ל מיץ אננס
50 מ"ל מיץ קרנברי
קוביות קרח
ההכנה:
מוזגים להיי בול מלאה בקרח ומקשטים במטרייה קטנה.
כי חייבים לשתות את זה מתישהו, וזה המשקה האולטימטיבי לקיץ.
החומרים:
4 קוביות תפוז
30 מ"ל קמפרי (או אפרול, ממש למתחילים)
15 מ"ל ג'ין (אפשר להחליף בוודקה)
30 מ"ל סאוור
אופציה: חצי פסיפלורה
אופציה 2: לחובבי מתוק, 15 מ"ל מי סוכר
קאווה (או סודה)
ההכנה:
1. כותשים בהיי בול 4 קוביות תפוז ופסיפלורה.
2. בשייקר משקשקים ג'ין, סאוור, קמפרי. מסננים להיי בול שבה כבר ממתין - מלבד הפירות - גם קרח כתוש.
3. משלימים עם קאווה או סודה.
למדריך הקודם לשותה המתחיל
מי שרוצה לשתות יין במנגל של יולי אוגוסט, עדיף שיעלה לירושלים. מי שרוצה לעשות את זה כמו שצריך, כדאי שייקח בחשבון את פסטיבל "חגיגת יין ישראלית", שנפתח בפעם השישית, בגן הפסלים של מוזיאון ישראל.
כל אורח יקבל עם כניסתו למתחם הפסטיבל כוס יין, ואותה הוא יוכל למלא ביין ללא הגבלה בדוכני היקבים השונים, תמורת תשלום חד פעמי של 60 שקלים (המחיר כולל את הכוס עצמה). בנוסף , חנות מיוחדת שתוצב במתחם תציע את יינות הפסטיבל לרכישה במחירים מוזלים.
רק כדי לסבר את האוזן, נאמר כי בין היקבים המשתתפים נמצאים פלטר, ברקן, יתיר, כרמל, קדש ברנע, אסיף, טוליפ, ציון, ססלוב, גוש עציון, עגור, דלתון, צרעה סגל, אלכסנדר, רקנטי, עמק האלה, הרי גליל, רמת הגולן, תבור, טפרברג ובנימינה.
מעבר לטעימה נעימה, אפשר לתפוס גם קולטורה בדמות הפסלים המרשימים שבמתחם, ולדגום גבינות, שוקולדים וליקרים, מדוכנים שיוצבו באזור. כדאי לקחת את העניין בחשבון.
"חגיגת יין ישראלית", 6-4 באוגוסט , בין השעות 23-19, בגן הפסלים של מוזיאון ישראל. מחיר לאדם: 60 שקל.