גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


קרמשניט פירות יער ופיסטוק

קרמשניט, או כפי שהיא מכונה בצרפתית מילפיי (אלף עלים), היא אחת העוגות הפופולריות בצרפת. השף מאיר דנון הוסיף לקרם הפטיסייר מחית פירות יער והתוצאה מרעננת וקלילה

nrg מעריב | 22/7/2009 14:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קרמשניט פירות יער ופיסטוק
קרמשניט פירות יער ופיסטוק צילום: שירן כרמל
את העוגה הקלאסית מכינים שכבות-שכבות של בצק עלים על בסיס חמאה וקרם מוסלין בטעם וניל. זה למעשה קרם פטיסייר שאליו הוסיפו שמנת מוקצפת. בגרסה שלפנינו הוספנו לקרם מחית פירות יער והתאמנו את ההגשה לצלחת. התוצאה מרעננת וקלילה, קינוח אידיאלי ועדכני לחובבי הקלאסיקה.

החומרים:
לבצק:
600 גר' בצק עלים על בסיס חמאה, חתוך לקוביות בצלע 4 ס"מ
1 ביצה
2 כפות אבקת סוכר

לקרם:
250 מ"ל חלב
3 חלמונים
60 גר' סוכר
20 גר' קורנפלור
30 גר' קמח
100 גר' מחית פטל
300 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
100 גר' שוקולד לבן

לקולי הפטל:
200 גר' פטל
50 גר' סוכר

להרכבת המנה:
50 גר' פיסטוקים קלופים ירוקים
פירות יער טריים (פטל אדום, תות עץ, אוכמניות)

ההכנה:
הבצק:
1. מסדרים את הבצק בתבנית על נייר אפייה, מקפידים להשאיר מרווח של כ-1 ס"מ בין הריבועים.
2. טורפים את הביצה ומוסיפים לה כף מים.
3. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים עליו את אבקת הסוכר.
4. אופים בתנור בחום של 210 מעלות כ-10–12 דקות או עד שהבצק תופח ומזהיב. מצננים.

הקרם:
1. מרתיחים את החלב.
2. טורפים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור והקמח.
3. שופכים את החלב הרותח על תערובת החלמונים ומערבבים. מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את מחית הפרי ומבשלים כ-2–3 דקות, מעבירים
לכלי ומצננים במקרר כשעה.
5. מקציפים את השמנת המתוקה.
6. מעבירים את הקרם למיקסר ומעבדים כדקה כדי לרכך את הקרם, מקפלים בעדינות את השמנת המוקצפת ומעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק (או בלי צנטר) ומחזירים למקרר.

הקישוט:
1. ממסים את השוקולד הלבן בבן מארי ומורחים שכבה דקיקה על נייר אפייה או שקף. מצננים.
2. חותכים את השוקולד למלבנים בגודל המנה הסופית ושומרים בקירור.

קולי הפטל:
מעבדים בבלנדר את הפרי ואת הסוכר, מתקנים את הסמיכות במעט מים ושומרים בקירור.

הרכבת המנה:
1. מסדרים את ריבועי בצק העלים האפויים על משטח העבודה. שומרים רבע מהם בצד. על כל ריבוע מזליפים מעט קרם ומניחים במרכז 2–3 פיסטוקים ירוקים.
2. מניחים 3 ריבועים זה על זה וסוגרים עם אחד מריבועי הבצק ששמרנו.
3. משכיבים על צלחת הגשה ומניחים מעל שכבת שוקולד לבן דקיקה.
4. מסדרים עליה כמה פירות יער ופיסטוק ירוק ומגישים עם קולי פטל.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים