פאי שוקולד של חטאים מתוקים
למה לחפף אם אפשר להשקיע. שעה אחת של עבודה וכל הבאים בשערי ביתכם יודו לכם. ליאת גבאי, קונדיטורית חטאים מתוקים בנווה צדק, נידבה לנו חטא אחד מני רבים שבאמתחתה

פאי שוקולד צילום: יחסי ציבור
אפשר לאפות כעוגה שלמה (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ) או בחמש תבניות טארט אישיות.
החומרים לפאי:
2 כוסות קמח מנופה
3 כפות סוכר
קורט מלח
100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 חלמוני ביצה
1 כף מים קרים
למילוי השוקולד:
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
30 גר' אבקת קקאו (לפי הטעם)
50 גר' שוקולד לבן מומס לקישוט
ההכנה:
הפאי:
1. מעבדים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה, עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית.
2. מערבבים שני חלמונים עם כף מים, מוסיפים לתערובת הקמח ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד.
3. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
4. מרדדים את הבצק על פני משטח עבודה מקומח
לבסיס טארט בקוטר 26 ס"מ.
5. מניחים על פני תחתית תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ משומנת.
6. מהדקים ומסדרים כדי שיהיה בסיס יפה לטארט.
7. מקררים כחצי שעה. אם רוצים ניתן לסדר את בסיס הטארט גם בתבניות טארט אישיות.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תחתית הטארט 15 דקות עד הזהבה.
מילוי השוקולד:
1. שמים בסיר קטן את השמנת השוקולד והקקאו, ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה, עד שהתערובת נמסה.
2. מסירים מהאש, מצננים קלות ומערבבים פנימה את שני החלמונים הנותרים.
3. יוצקים את תערובת השוקולד על קלתית הבצק ואופים 12 דקות בדיוק.
4. אחרי הצינון אפשר לקשט בשוקולד לבן: ממסים את השוקולד ומכניסים אותו לשקית זילוף בעלת פייה קטנה, יוצרים עיגולים מהמרכז והחוצה, ואז בעזרת סכין מושכים קו מהמרכז החוצה ליצירת עיטור יפהפה כמו בתמונה.