אל תתייבש: כך תשמרו על השיער בקיץ
הרוח והשמש והמים מייבשים את שיערכן המתנפנף. הוא נשבר, הוא נפל ודהייתו כה גדולה עד שחשבתן אותו למת. עדיין לא מאוחר ללמוד איך לנהל אותו בקיץ ולהשיב לו את רוחו

לפיכך, התקבצו המומחים להאיר על הבעיות ולתת עצות מועילות להתגוננות ולשמירה על השיער בעונת הקיץ:
מעצב השיער שוקי זיקרי אומר שהנזק הגדול לשיער נגרם דווקא מהמים הקשים של ישראל ולא רק מהשמש החזקה. לדבריו, הם גורמים לו להתייבש, להישבר ולהיות דק יותר, ולכן גם חשוף יותר לפגיעה. הנה הטיפים שלו:
1) גם בעלות שיער שמן צריכות לחפוף בשמפו לשיער יבש (לא יבש מאוד, מספיק יבש), המנקה את הקרקפת, אך לא עושה את פעולת הייבוש שעושה השמפו לשיער שמן. כך מקבלים השיער והקצוות את הרכות וההזנה הנדרשים.
2) בכל הנוגע לשגרת טיפוח, יש להתייחס לשיער כמו אל העור. כלומר להקפיד על טיפוח יום יומי. אחת לחודש או שלושה שבועות מומלץ להקפיד על ניקוי יסודי של השיער באמצעות שמפו אינטנסיבי מיוחד (המקביל לשם ההשוואה לפילינג), וכן להשתמש גם בחומר הזנה משקם. עטיפת הראש במגבת חמה לאחר שמורחים את הקרם על השיער תייעל את פעילות החומר.
3) כשחופפים מדי יום או יומיים יש לעשות זאת בצורה קלה, על מנת לשמר את השומן הטבעי של נרתיק השערה. אם משתמשים במרכך, יש למרוח אותו ממרחק של אצבע לפחות משורש השיער אל כיוון הקצוות ולשים לב שהוא אינו מותיר אחריו תחושת כבדות וגורם לשיער להיראות נפול.
4) פעם או פעמיים בשבוע יש להשתמש במסכת הזנה. הדרך הנכונה למרוח אותה היא מסנטימטר אחרי השורש לעבר הקצוות. נשים השוחות מדי יום או השוהות שעות ארוכות בשמש, יכולות להשתמש במסכה בתדירות גבוהה יותר.
5) לאחר כל חפיפה מומלץ למרוח את השיער והקצוות בסרום לשיקום מראה השיער, המשחזר את הברק שאבד, נועל קצוות מפוצלים, מגן על השיער בפני פגימות ומעניק לשיער מראה קפיצי וזוהר יותר.
6) לנשים ששערן צבוע בבלונד או גוונים אדומים הנוטים להתבהר בשמש בקלות, ממליץ שוקי זיקרי על חבישת כובע בעת החשיפה לשמש או על שימוש בקרם לחות וחומרי עיצוב המכילים הגנה מפני קרני ה-UV.
מעצב השיער זיו סלוק מבית לוריאל פרופסיונל מסביר: "המעטפת החיצונית של השערה עשויה שכבות קשקשים, העוטפות אותה מבחוץ ורוכנות זו על גבי זו, בדומה לאצטרובל. השמפו שבו כולנו משתמשים פותח את הקשקשים כדי לנקות את שאריות השומן והלכלוך מתחתם וביניהם, זאת כמובן כאקט נוגד לקרני השמש, המלח והמים הקשים שנמצאים בברזי האמבטיות שלנו, פוגעים בשיער ומותירים אותו פתוח. כתוצאה מכל הפעולות האלה הלחות הטבעית שבשיער נעלמת, הוא מתייבש, מאבד מהברק, מתפצל, נשבר ונעשה קשה לסירוק".
כדי להימנע מהמצב העגום הזה הוא מציע להתייחס לחפיפה ברצינות רבה וגם מסביר איך: "חפיפות יומיומיות רצויות ואפילו מומלצת לניקוי הקרקפת. בקיץ מצטברים בקרקפת הראש שאריות זיעה, עודפי שומן ולכלוך רב. החפיפות הרבות אינן מאיצות את הנשירה, אלא מסייעות לחופף להיפטר משיער שנשר ממילא ולעודד התחדשות שיערות פוטנציאליות. חפיפה יומיומית אידיאלית מאוד לבעלי שיער דק ושמנוני, כי השומן, הלכלוך והזיעה מכבידים, "מפילים" ומהדקים את השיער לקרקפת, ועלולים אף לגרום למצב של קרקפת מגורה או/ו נשירה".
טמפרטורת המים: "אני ממליץ להתחיל את החפיפה במים חמים. המים החמים יפתחו את הנקבוביות בקרקפת ויאפשרו לשמפו לנקות אותן בצורה היעילה והטובה ביותר, אולם חשוב מאד לסיים את פעולת החפיפה במים קרים, על מנת לוודא את סגירת הנקבוביות, שתמנע חדירה של רדיקלים חופשים וזיהומים נוספים ותשמור על מרכיבי הלחות שחדרו אל השערה בזמן החפיפה".
שמפו: "השמפו נחשב לחומר פעיל המסיר שומנים מהשיער והקרקפת. את השמפו יש לפזר על כל השיער ולא להניחו רק בקודקוד הראש. כך נוהגים גם לגבי המרכך והמסכות. חשוב לשטוף את השיער כשהמים זורמים מלמעלה, בכיוון הצמיחת, מהקודקוד אל הקצוות. שטיפת השיער באופן כזה (להבדיל למשל משטיפתו בכיור כאשר רוכנים מתחת לברז המיים) יכולה גם למנוע היווצרות קשרים. חשוב ביותר להקפיד על שימוש בשמפו ניטראלי,
"אחרי שמפו מומלץ להשתמש בקונדישנר (לא מומלץ לבעלי שיער דליל). פעולת הקונדישנר תסגור מחדש את קשקשי השערה שפתח השמפו לצורך ניקויים, תרכך, תספק לחות ותקנה גמישות. את הקונדישנר מורחים רק על השיער - לא על הקרקפת. להשלמת הפעולה ניתן להשתמש במסכה לשיער ולשטוף אותה לאחר המתנה קצרה".
למי שפספס: כך תשמרו על כפות הרגליים הענוגות שלכן, גם בקיץ.