ויקום המלפפון: 8 מתכונים יצירתיים וקלים להכנה

ליאורה קרן היא כוהנת של אוכל קטן. היא מאמינה במנות קטנות, ענייניות ומעוצבות. ובגלל שמלפפונים מבשרים עבורה את בוא הקיץ ביקשנו ממנה לנדב כמה מתכונים פשוטים. זה מתחיל בלבבות ונגמר בגביעי מלפפון ממולאים

ליאורה קרן | 29/6/2009 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ליאורה קרן היא אמנית רב תחומית. היא עוסקת בפיסול, בציור, באיור, בצילום ובכתיבה. היא הוציאה ספרי ילדים, הציגה תערוכות מציוריה ומצילומיה, ערכה מדורי אוכל (מתכוניה מתפרסמים במגזינים רבים), והיא משמשת יועצת קולינרית ומעצבת מזון לאירועים מיוחדים.

גביעי מלפפון במילוי גבינה וסויה
גביעי מלפפון במילוי גבינה וסויה צילום: דניאל לילה

היום ליאורה היא בעלת קייטרינג איכותי ותיק (15 שנה), הנושא את שמה ומתמחה באוכל קטן, צבעוני ומעוצב, ובאירועי גורמה מוקפדים. היא ידועה ככוהנת האוכל הקטן. זו המנטרה שמלווה את הקייטרינג שלה ומאחוריה תורה שלמה. את המזנונים היא עורכת מנות מנות בצלוחיות קטנות במקום בצלחות מרכזיות ובלילות היא חולמת על חטיפונים קטנטנים ומעוצבים. ספרה האחרון, "במנות קטנות" יצא לאחרונה לאור.
גביעי מלפפון במילוי אטריות וסויה

החומרים (ל-16 מנות):
200 גר' אטריות ביצים מסולסלות
4 כפות סויה
4 כפיות שמן שומשום
3 כפיות חומץ בלסמי
1 כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק
2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
4 מלפפונים גדולים
1/2 כפית שומשום קלוי
1/2 1 כפיות בוטנים קצוצים

ההכנה:
1. מבשלים את האטריות במי מלח. כשהאטריות רכות (אך לא רכות מדי), מסננים ושוטפים במים קרים. משאירים כ-5 דקות במסננת.

2. מערבבים סויה, שמן שומשום, חומץ, ג'ינג'ר ורוטב צ'ילי. שמים את האטריות בקערה ויוצקים עליהן את תערובת הסויה. משהים כשעה עד שהאטריות

הופכות חומות.

3. קוצצים את קצוות המלפפונים ומחלקים כל מלפפון לארבעה, כך שעובי כל פרוסה לא יעלה על 3 ס"מ. מוציאים בעזרת כף פריזיאן כ-2/3 מבשר המלפפון ויוצרים גביעים.

4. ממלאים כל גביע באטריות החומות ומפזרים עליהם שומשום קלוי ובוטנים קצוצים.

לבבות מלפפון וגבינה
לבבות מלפפון וגבינה צילום: דניאל לילה

לבבות מלפפון וגבינות

החומרים ל-24 מנות:
למלפפונים:
8 פרוסות דקות של לחם לבן
2 כפיות שמיר קצוץ
1 מלפפון פרוס ל-24 פרוסות
3 פרוסות גבינה צהובה פיקנטית או "טוסטי"
3 חותכנים בצורת לב בשלושה גדלים, במידות אורך: 3 ס"מ, 2.5 ס"מ ו-1.5 ס"מ

לממרח הגבינה:
גבינה לבנה 5% או 9%
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית שום כתוש או אבקת שום

ההכנה:
ממרח הגבינה:
מערבבים את הגבינה, המלח, הפלפל והשום.

המלפפונים:
1. קורצים מכל פרוסת לחם 3 לבבות בעזרת חותכן גדול. מורחים את פני הלבבות וצדדיהם בממרח הגבינה.
2. את הצדדים המרוחים בגבינה טובלים בשמיר קצוץ מכל הצדדים.
3. בעזרת החותכן השני בגודלו קורצים לבבות מפרוסות המלפפון. לב אחד מכל פרוסה.
4. בעזרת החותכן הקטנטן קורצים לבבות מפרוסות הגבינה.
5. על הלב הגדול המרוח בגבינה מניחים את "לב המלפפון" ועליו את "לב הגבינה" הצהובה.

גלגולי מלפפון עם פטה ופלפל
גלגולי מלפפון עם פטה ופלפל צילום: דניאל לילה

גלגולי מלפפון עם פטה ופלפל

החומרים ל-16 חטיפים:
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
2 מלפפונים ירוקים בגודל בינוני, לא קלופים
100 גר' גבינת פטה
16 קסמי עץ

ההכנה:
1. חוצים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים. מניחים על נייר אפייה וקולים בתנור בחום של 220 מעלות, עד שפני הפלפלים משחירים. מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית ניילון אטומה.

2. בעזרת מקלף יוצרים רצועות מלפפון דקות וארוכות.

3. כשהפלפלים מתקררים, מסירים את קליפתם הדקיקה וחותכים לריבועים של 2X2 ס"מ.

4. בקצה כל רצועת מלפפון מסדרים ריבוע פלפל ועליו פרוסת פטה קטנה, מגלגלים ומהדקים בקיסם.

5. מסדרים על כלי הגשה (אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה).

סלט מלפפונים אסיאתי
סלט מלפפונים אסיאתי צילום: דניאל לילה

סלט מלפפונים אסייתי

החומרים לשש מנות:
10 מלפפונים ירוקים מוצקים
2 מנגו לא רכים מדי (או 5 אפרסקים מוצקים)
2 בצל ירוק
2 סלסילות נבטים סיניים
200 גר' פטריות שמפיניון
2 ענפי כוסברה טרייה קצוצה (או פטרוזיליה)

לרוטב:
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות צ'טני מנגו מוכן
1 כף מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
100 גר' אגוזי קשיו

ההכנה:
1. חוצים את המלפפונים לאורכם ופורסים לפרוסות.
2. חותכים את המנגו לקוביות או פרוסות.
3. חותכים את הבצלים (הלבן(??באופן ההכנה אין בצל לבן?? והירוק) לפרוסות דקות.
4. שמים את הירקות החתוכים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב (מלבד אגוזי הקשיו) ויוצקים על הירקות שבקערה. מערבבים היטב.
6. משהים כשעה עד ההגשה ורק אז מפזרים את אגוזי הקשיו.

סלט מלפפונים וכרוב
סלט מלפפונים וכרוב צילום: דניאל לילה

סלט מלפפונים וכרוב

החומרים לשש מנות:
כרוב אדום בינוני
10 מלפפונים מוצקים
2 תפוחי עץ חמצמצים
1 בצל אדום קטן
2 כפות צנוברים קלויים או גרעיני חמנייה קלויים
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף גדושה גרעיני קימל

לרוטב:
1/2 כוס חומץ בן יין
2 כפות שמן תירס
1 כף שטוחה סוכר
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2 כפות שומשום קלוי לקישוט והגשה

ההכנה:
1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות (אפשר במעבד מזון).
2. מרסקים את המלפפונים בפומפייה עבה, שמים במסננת לסינון המים ל-5 דקות.
3. חותכים את התפוחים למקלות (בעובי 1/2 ס"מ).
4. פורסים את הבצל לטבעות דקות.
5. שמים את כל הירקות הפרוסים בקערה ומוסיפים את הצנוברים, גרגירי הכוסברה וגרעיני הקימל.
6. מערבבים ומנערים את כל מרכיבי הרוטב, ויוצקים אותו על הסלט. לפני ההגשה מפזרים שומשום.

גספצ'ו מלפפונים

גספצ'ו ויוגורט מלפפונים
גספצ'ו ויוגורט מלפפונים צילום: דניאל לילה
החומרים לשש מנות:
10 מלפפונים ירוקים
5 מלפפונים כבושים + 1/2 כוס מי כבישה
4 עגבניות בשלות חלוטות
2 כפות פטרוזיליה
1 כפית סחוג
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל

ההכנה:
1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים היטב.
2. מגישים עם קוביות קרח ועירית קצוצה.

משקה יוגורט עם מלפפונים

החומרים לשש מנות:
6 כוסות יוגורט
1 כוס מים מינרליים קרים
2 מלפפונים מרוסקים בפומפייה דקה
1 שן שום
2 ענפי שמיר קצוצים דק-דק
מלח ופלפל
1 כפית שמן זית
להגשה: ענבים ירוקים

ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים ומקררים כשעתיים במקרר.
2. מגישים עם ענבים ירוקים חצויים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים