מק-קוסקוס: ביקור במסעדת מרקש אקספרס

מרקש אקספרס היא מסעדה חדשה שמגישים בה פאסט פוד מרוקאי. נשמע כמו חילול הקודש, אבל בשורה התחתונה האוכל בה טעים כמו אצל אימא

אלון צרפתי | 7/6/2009 7:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
מרקש אקספרס
מרקש אקספרס צילום: יחסי ציבור
ב"כה עשו חכמינו", שנחשב "הארי פוטר" של הילדים הדתיים, מסופרת אגדה על אודות מלך גדול בנכר, שרצה לדעת איך החיים מתנהלים אי-שם מחוץ לג' קוזי המבעבע שלו. הוא החליט לרדת אל העם ולאכול ארוחת שבת אותנטית אצל משפחה יהודית ענייה.

היהודים עמלו וטרחו, אבל בגלל השבת לא יכלו לחמם את האוכל והגישו אותו קר. למרות זאת, המטעמים כה ערבו לחכו של המלך, שהוא הודיע באותה הזדמנות כי הוא ישמח להגיע ולאכול שוב בבית המשפחה, הפעם ארוחה חמה ביום חול.

כמה ימים לפני שהגיע דאג לשלוח למשפחה תנורים חדשים ושלל אביזרים כדי שיקלו את מלאכת האפייה והבישול. באותו היום המדובר הוא הגיע שמח ורך לבב, ולאחר שאכל ושבע אמר לבעל הבית היהודי: "גם הפעם האוכל היה מעולה, אבל היה חסר בו איזשהו תבלין שהיה בארוחה הקודמת שאותה אכלתי אצלכם בשבת".

"אה", אמר היהודי, "אתה צודק, יש לנו תבלין שאותו אנחנו יכולים להוסיף רק ביום הזה: לתבלין הזה קוראים תבלין שבת. לא משנה איך נכין אותו - לאוכל בשבת פשוט יש טעם מיוחד".
 
מרקש אקספרס
מרקש אקספרס צילום: דן פרץ
קוסקוס , יגידו כמעט כל בני עדות המזרח, הוא מאכל שצריך לאכול בצלחת פורצלן, בימי שישי, אצל ההורים. זה קסמו של הקוסקוס: אווירת השבת, ההתכנסות המשפחתית, הריחות הבוקעים מהסירים, השלווה העוטפת את היום המיוחד הזה, מגוון הסלטים הפרוסים על שולחן השבת, הקידוש, הרעב הגדול שלפני הקוסקוס והכבדות התופסת את מקומו בסיום הארוחה.

תשאלו כל אחד מהם אם הקוסקוס של יום שלישי (בני העדה מכינים קוסקוס פעמיים בשבוע, בסימן "פעמיים כי טוב") טעים כמו זה של יום שישי. התשובה, אני משוכנע, תהיה שלילית.

"מרקש אקספרס", המרוקאית המהירה של גיא פרץ, היא מסעדה חדשה שמגישים בה פאסט פוד מרוקאי. נשמע כמו חילול הקודש. מקדונלד'ס מרקש? הכי להפך מכל מה שהורגלנו אליו במשך עשרות שנות קיומנו. קוסקוס בטייק אווי, בצלחות ובסכו"ם פלסטיק, ביום חול ברחוב קרליבך - יש דברים רבים מוזרים בתל אביב-בדבר כזה עוד לא נתקלנו.
מרקש אקספרס
מרקש אקספרס צילום: דן פרץ

בכל זאת, הגענו למקום בצהרי יום עבודה רעבים כמו לפני קידוש. המקום מקסים - אני מדמיין שכך נראה המטבחון בבית המשרתת של מלך מרוקו. אמנם קטנטן, אבל בעל אווירה אותנטית וצבעונית, עם נברשות מלאות חיים, רצפת פסיפס יפהפייה, קרמיקה עליזה וגזירי עיתונים מרוקאיים מודבקים על הקירות. נראה כמו מקום שבהחלט נשמח לרבוח ולסעוד בו.

ארבע מנות קוסקוס מוגשות פה - קוסקוס אסלי ( 28 שקלים ) עם מנת גריל ומרק ירקות; קוסקוס ווג'י (24 שקלים ) עם גרגירי חומוס; סוויט קוסקוס (24 שקלים) עם דלעת אפויה בריבת בצל וקינמון;

והמנה שאנחנו בחרנו - קוסקוס מרקש (34 שקלים ), קדרת לילה של לחי עגל וגרגירי חומוס רכים.

כל מנות הקוסקוס נראות מצוין: הן מבעבעות, מגרות, עשירות בצבעים חזקים וכהים ומריחות עד סניף הדואר הסמוך. ולא התאכזבנו: הקוסקוס כאן דק (כמו שנהוג בקרב יוצאי תוניס ולאו דווקא מרוקו, שם נהוג להגיש גרגרים גדולים יותר), והתוספות משובחות: גזר, כרוב, תפוח אדמה, חומוס ובשר שומני במידה, הכול בתוך מרק עסיסי וחריף מעט. נכון, לא נוח לאכול מצלחות פלסטיק, אבל כשעוצמים עיניים בהחלט אפשר לדמיין את הקוסקוס של אימא.
 
מרקש אקספרס
מרקש אקספרס צילום: דן פרץ

התוניסאים הם גם אלה שעל שמם קרויים סנדוויצ'ים, אבל גם לשכנים יש מה להציע: כריכים עם בשר עטוף סלטים צבעוניים. סנדוויץ' מרקש הוא לחם פרנה הנאפה במקום, ובין מנות הגריל שאפשר לשים בתוכו אפשר למצוא קבב עוף בכוסברה (25 שקלים ), קבב בקר עסיסי (25 שקלים), קבב כבש בראס אל חנות (26 שקלים ) ומרגז עוף (26שקלים ).

לעתים הסלטים מאפילים על טעם הבשר, אבל בעינינו היה הסך הכול מהנה מאוד. עם האוכל קיבלנו גם קופסת חמוצים קטנה ופיקנטית, אם כי הירקות בה לא היו מוחמצים דיים. אגב, המקום כשר, ומבצעים ממנו גם משלוחים. כדאי לנסות.

"מרקש אקספרס", קרליבך 14, טלפון 03-5618840.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים