סלט פטריות חם עם ערמונים
מתכון של משפחת קשלס
החומרים:
2 חבילות שמפיניון טריות, פרוסות לפרוסות גדולות
3-4 שקיות ערמונים קלופים
100 גרם חמאה
3 שיני שום, כתושות
3 כפות סילאן
1/2 כפית מלח
ההכנה:
1. ממיסים את החמאה בסיר עם שוליים נמוכים. מכניסים את השום לכמה שניות ואז מוסיפים פנימה את הפטריות.
2. ממליחים (כדי לזרז את הוצאת הנוזלים). כשהפטריות מתבשלות ומצטברים נוזלים במחבת, מכניסים פנימה את הערמונים.
3. מבשלים
עד שהמים כמעט נגמרים והערמונים מקבלים קצת נפח.
4. דקה לפני הסוף מוסיפים את הסילאן שמעניק להכל ברק וצבע. מבשלים ומערבבים עד שנשארים מעט נוזלים במחבת.
הכמות יוצאת קטנה אז כדאי להגיש בקערה קטנה עם שוליים רחבים.