סלט סינטה צרובה
סינטה צרובה במהירות בתנור יכולה לשמש להרבה מקרי חירום קולינריים. אפשר להכין ולשמור במקרר ליום שבו יופיע החשק לסלט רענן ובשרי. מתכון של השף עמרי שחר מרשת מסעדות פאפאגאיו
יש לבחור נתח סינטה או נתח פילה בקר, במשקל חצי קילו, נקי משומן וגידים.

סלט סינטה של פפגאיו צילום: יחסי ציבור
למרינדה:
1 כף חרדל גרגירים
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות.
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כף טימין קצוץ
כף רוזמרין
מצרכים לירקות האנטיפסטי:
ירקות פרוסים לפרוסות ארוכות
2 פלפלים אדום וצהוב
1 בטטה בינונית
1 בצל אדום קלוף
2 כפות שמן זית, מלח פלפל
כף טימין קצוץ טרי
הכנת הרוטב לסלט:
4 כפות חומץ בלסמי
1 כף חרדל גרגרים
1 כף סוכר חום
1/2 כוס שמן זית
כף מיץ לימון
לערבב היטב בצנצנת סגורה.
לסלט:
מבחר חסות, בייבי ורוקט.
אופן ההכנה:
טיפ קטן לפני שמתחילים: עדיף ורצוי שהנתח הבשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני תחילת צלייתו.
1) מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). עוטפים את הבשר במרינדה ומניחים בתבנית. אם יש בנמצא רשת שאפשר להכניס לתבנית על מנת להגביה את הנתח
- עדיף.
2) מכניסים לצלייה למשך כרבע שעה עד 20 דקות, לקבלת דרגת עשייה מדיום. מוציאים מהתנור ומחכים חמש דקות לפחות לפני פריסתו, על מנת שנוזליו יתייצבו.
3) כשרוצים להגישו, פורסים לפרוסות דקות. אפשר להגיש חם או קר.
הכנת ירקות האנטיפסטי:
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (כ- 180 מעלות). מערבבים את כל הירקות עם שמן זית, מלח, פלפל וטימין, מניחים בתבנית ואופים בתנור כרבע שעה, עד שכל הירקות מתרככים, כדאי להתחיל בבדיקת הבטטות).
הרכבת המנה:
שמים בקערת הגשה את מבחר החסות ומערבבים עם הרוטב לסלט, מוסיפים מעל את הירקות הקלויים ואת פרוסות הבשר הדקות ומטפטפים עוד מעט מן הרוטב מעל.