איך מכינים את המנגל המושלם?
רוב המנגליסטים נוטים להתעצבן כשנותנים להם עצות. רק תנו להם פחית בירה, קרטון לנפנוף ושקט, והם כבר יקראו לכם כשהקבב מוכן. אם בכל זאת יש לכם אומץ להתערב, הנה כמה טיפים שיהפכו את המנגל להרבה יותר נעים

- כדאי להשתמש בפחמי עץ או במנגל גז, ולא בפחמים שהושרו בחומר דליק.
- אם בכל זאת אתם מעדיפים להשתמש בפחמים דליקים, תנו להם לשהות זמן ממושך יותר על
- כולם תמימי דעים שפחמים מעץ הדר הם האיכותיים ביותר ומפיצים ארומה נעימה. המהדרין קונים אותם באום אל־פחם או בכפרים ערביים אחרים המתמחים בנושא.
- הימנעו מקניית פחמים מעורבים בחומרי הדלקה ובחומרים סינתטיים, הם מזיקים לבריאות ומפיצים ריח לוואי.

- ניתן לשמן את הרשת בגוש שומן בקר (אפשר גם בשומן חזיר), שמספיק לשעה ארוכה, ואין צורך לשמן מחדש.
- לצליית נתחי בשר רזה מומלץ להרחיק את הרשת 2־3 ס"מ מהפחמים.
- לצליית נתחים שמנים יש להקפיד שהרשת תהיה במרחק של 20 ס"מ מהפחמים, וכך שומרים על חום של כ-100 מעלות.
- איך יודעים שהחום מספיק? הניחו את כף היד מעל הרשת וספרו עד 10. אם אתם מסוגלים לסבול את החום למשך כמה שניות בלבד, סימן שהחום מספיק.
כמה זמן לפני הארוחה יש להדליק את המנגל?

- הדליקו את המנגל כשעה לפני הארוחה, וכך הפחמים יספיקו לצלייה של שעה לפחות.
- אין להוסיף פחמים באמצע תהליך הצלייה, כי בעת הבעירה הראשונית נוצרים גזים רעילים ובנוסף, האש לא תהיה אחידה.
איך המקצוענים מדליקים את האש?
- מספיגים בשמן טיגון רגיל קרטון ביצים שלם, שמותאם לתבנית המנגל, ומדליקים (הטיפ של דורון פדרמן מאשקלון).
- אם אתם מדליקים את האש באתר פיקניק הממוקם בחורשות אורנים, מומלץ לאסוף מחטי אורן יבשות, לבנות מצע, להערים עליו פחמים ולהדליק (הטיפ של משה זילברשטיין מפתח תקווה).
- ויש גם שיטה ערבית מסורתית: לוקחים פח שימורים גדול (של סיטונאים) וחותכים בפותחן את שני הפתחים. את הגליל שנוצר מניחים במאונך על המנגל, מערימים פחמים ומדליקים. ברגע שהפחמים בוערים באש קטנה, מסירים את הפח ומשטחים אותם. מניחים את הרשת ומחכים עד שתתחמם היטב.
איך יודעים שהפחמים מוכנים?
כשהם מקבלים גוון לבן-אפרפר, הניחו את הבשר.
- שיפודי ברזל עדיפים על שיפודי עץ חד פעמיים, כי הם מתחממים וצולים את הבשר גם מבפנים.
- אם אתם בכל זאת מעדיפים שיפודי עץ, מומלץ להשרות אותם במים לפני שמשפדים עליהם את הבשר, אחרת הם יישרפו בקלות והבשר יידבק אליהם. יש שמשרים אותם במרינדה שמשמשת את הבשר.
- אפשר לשפד ירקות או עוף על ענפי רוזמרין, מה שמוסיף ניחוח וטעם.
- למנגל שיקי: מומלץ להשתמש בשיפודי עץ יפניים, המקובלים במסעדות אסייתיות ונחשבים לדקורטיביים לאירוח. הם, אגב, גם עולים בהתאם.
כל המנגליסטים מסכימים שמנפנף הפלסטיק הפשוט הוא היעיל ביותר. אפשר לנפנף גם עם יעה אשפה (טיפ של יונתן לאפשטיין).
מתי מנפנפים?
- רק בהתחלה, עם ההדלקה, כדי להגביר את האש.
- אין לנפנף כשהבשר כבר נמצא על הרשת, אחרת יידבקו אליו פירורי אפר וטעמו ייפגע.
- אם האש דועכת ואתם רוצים לנפנף, הסירו לפני כן את הבשר מהרשת.
- אין צורך לערבב פחמים או להפוך אותם. כל פעולה כזו יוצרת אפר.
- מומלץ לא להזיז את הבשר ולא להפוך אותו יותר מפעם אחת.
מנגל אקולוגי - האם כדאי?
אם תיכננתם להשקיע הפעם בכלים חד פעמיים מתכלים, שהם יקרים יותר, כדאי שתחשבו פעמיים: הכלים אכן מיוצרים מחומר אורגני, כמו תירס או קנה סוכר, אך הם מתכלים בתוך שלושה חדשים בתנאי קומפוסט בלבד. אם תזרקו אותם בשקית אשפה, הם לא יתכלו אלא יהיו מטרד לסביבה.
הנה כמה עצות שדווקא כן יועילו לסביבה:
- אין צורך לזרוק כלים חד פעמיים מפלסטיק איכותי, אלא לשטוף אותם ולעשות בהם שימוש חוזר.
- הצטיידו בשקיות אשפה ואספו בנפרד גם את הפחמים, לאחר שהתקררו או לאחר שכובו במים.
- עדיף לקחת את האשפה אתכם ולא להשאירה בשטח, ובכך למנוע הצטברות אשפה.

- עגבניות - מניחים כמה על הרשת לדקות אחדות.
- ירקות משופדים (חצאי פלפלים, פרחי כרובית, פטריות פורטובלו ושמפיניון, קישואים וחצילים) - מושחים בשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל גרוס, משפדים ומניחים לכמה דקות.
- קלחי תירס - מומלץ לבשל בבית לדרגת אל דנטה, לצלות בשטח כמה דקות מכל צד ולהמליח.

- פיתות קפואות מניחים על המנגל עד שיפשירו.
- לנשנוש ראשוני ולסתימת פיות רעבים: חוצים פיתות לאורכן, מושחים בשמן זית, במלח גס ובעשבי תיבול לפי הטעם (רוזמרין וטימין) ומניחים על הרשת לשניות אחדות. רק אל תשבעו, תכף מגיע הבשר...
- אם אתם לא נמנים עם קהילת האסטניסים, מומלץ לא לנקות את המנגל אחרי השימוש. הטעם של השיפוד מורכב גם מעומס הטעמים ושאריות הבשר שעל הרשת "המלוכלכת". אל דאגה, החיידקים קיפחו מזמן את חייהם הודות לטמפרטורה הגבוהה של האש.
- ואם אתם סולדים מהרעיון: כשהרשת עדיין חמה, היא קלה יותר לניקוי. מומלץ לשפשף אותה במברשת פלדה.
- לפני שעוזבים את השטח, מחכים שהפחמים יתקררו. אם הזמן דוחק, מכבים אותם במים ואוספים לשקית אשפה.