ארוז קון לצ'ה - פודינג אורז
מתכון של רותי רוסו

אורז בחלב צילום: רובי קסטרו
1 כוס אורז (ריזוטו או אורז עגול וקצר אחר)
1.5 כוסות מים
1 ליטר חלב 3) אחוזי שומן)
3/4 כוס סוכר
תוספות אפשריות: גרידה מלימון או ליים אחד, גרידת תפוז, 1/4 כוס מי ורדים (במקום רבע כוס חלב3 ,( מקלות קינמון, מקל וניל חצוי לשניים או 2 כפיות תמצית וניל, 1/4 כפית זעפרן (הולך היטב עם גרידת התפוז3 ,( כפות גדושות של צימוקים קטנים ושחורים, תערובת של 1/4 כפית הל, 1/4 כפית ציפורן ו־1/4 כפית קינמון.
או סתם לפזר מעל הכל קינמון טחון או פירות טריים או חתיכות גדולות של בננה מטוגנת בחמאה וסוכר.
הכנה:
שמים את האורז בסיר גדול ומכסים במים. מבשלים בלהבה בינונית תוך כדי בחישה. אחרי שהמים רותחים נדרשות בערך שבע־עשר דקות עד שהמים נספגים לחלוטין באורז. בוחשים היטב כדי שהאורז לא יידבק.
יוצקים לסיר את החלב, ומקטינים את האש למינימום. אם בחרתם להשתמש באחד או בכמה מהתבלינים זה הזמן להוסיף אותם. בחרו בלהבה הקטנה ביותר שיש לכם בכיריים. מערבבים היטב. מחכים כשבע דקות, ומערבבים שוב.
ממתינים עוד שש דקות ומערבבים שוב. מצמצמים את
הפערים בין בחישה לבחישה בהתאם לסמיכות של האורז. ממשיכים לבשל כך בין 50 דקות לשעה או עד שהאורז סופח את החלב וכל התערובת מקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עוד חמש דקות, תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש.
אפשר להגיש מיד, בעוד הפודינג רותח, או לצנן במקרר ללילה ולאכול אותו קר. אם אתם שונאים קרום של חלב, כדאי לכסות בניילון נצמד שייגע קלות בפודינג עצמו, כדי למנוע ממנו לפתח אותו. מומלץ לפזר מעט קינמון מלמעלה לפני ההגשה.