ממרח חומוס
מתכון של תמי זלאיט
חומרים:
חצי קילו גרגרי חומוס יבש
100 גרם פול קלוף יבש
שמונה שיני שום, קלופות
משרים את גרגרי החומוס למשך יומיים. מחליפים להם את המים כל 12 שעות בערך.
1. שוטפים את גרגרי החומוס היטב מספר פעמים במים זורמים.
2. מכניסים את החומוס לסיר לחץ עם שיני השום, ממלאים במים כדי כיסוי + סנטימטר אחד.
3. סוגרים את הסיר
ומביאים אותו ללחץ. מבשלים בלחץ במשך 20 דקות (אפשר גם בסיר רגיל-מבשלים עד שהגרגרים רכים מאוד. יכול לקחת הרבה זמן).
4. מרוקנים את סיר הלחץ מהחומוס, מכניסים את הפול, מכסים במים ומבשלים בלחץ במשך חמש דקות.
5. מקפיאים את שניהם עד השימוש.
את החומוס מפשירים במיקרוגל או במקרר לפי הכמות שרוצים להכין
חומרים:
כוס גרגרי חומוס מוכנים
כף גדושה פול מוכן
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט כמון
שן שום קטנטנה טרייה
1. מכניסים את החומוס, הפול, השום והתבלינים לבלנדר או למעבד מזון. מוסיפים מים רותחים עד שהם כמעט מגיעים לגובה החומוס. טוחנים היטב.
2. מוסיפים את הטחינה הגולמית וטוחנים שוב. למרקם רך יותר אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים. מגישים חם.
התוספות החמות של תמי כוללות בצל מטוגן עם פטריות טריות ופלפלים קלויים.